Veckans

Nyttogöra: Ett möte med kulturvetarlinjens studievägledare.

Hurtbullebeteende: Ett friskispass klockan 07.00.

Arty: Besök på Fotografiska muséet.

Party: 20-, 30-, 40-, 50-talsfest hos Arvid.

Mys: Fika hos Jennis, Två glöggmys hos Mathilda och 1a adventsfika med mammsen.

Besökta caféer: Café 60, Gunnarssons konditori, Copacabana och Guapa- mat & sånt.

Bästa inköp: 6st Oreangea retrolooking förvaringsboxar, en taklampa (även den retrolooking) och en blå
prydnadsvas som matchar min (några snäpp större) bruna prydnadsvas. Allt detta inhandlat på IKEA.

Sedda filmer: Dogville och Garden state.

//Helen

Vill ha fler helger som föregående

Fredag: Varm Choklad-provning med familjen, sen slumber party med systeryster

Lördag: Yelle-spelning på debaser medis i goda vänners lag

Söndag: "En öl" med Arvid

//Helen

Alltså, jag vet inte jag

Har fått en hel del information om kulturvetarlinjen från studievägledare Bloch (den mannen verkar vara en riktig eldsjäl!) inför min lilla frågestund med honom. Information brukar ju ge klarhet, men ju mer jag läser ju mer känner jag att jag är långt ifrån att gå från klarhet till klarhet.
Förvirringen är stor. Mycket. Mycket. Stor.

//Helen

Maastricht

Har spenderat en långhelg i Maastricht. Jag och Josefine åkte och hälsade på hos Nora. Vi hade en väldigt bra vistelse där. 
Staden är extremt fin, Nora också och Josefine med, de tre var värsta winner-kombinationen=)
Vi har ätit en massa olika sorters fruktpaj, promenerat väldigt mycket, tittat i affärer (mestadels second hand), åkt tåg i mer än åtta timmar sammanlagt, till och från Amsterdam och hängt gubbe (den resan tar vanligtvis fyra timmar fram och tillbaka, men pga väderförhållandena fick vi åka sicksack igenom södra Nederländerna), vi har gått på loppmarknad och partajat en aning, vi gjorde ett litet studiebesök på medicinska fackulteten på Maastrichts universitet och så gick vi vilse i red light district i Amsterdam, vi tittade på en utställning som förändrade min inställning till mänskligheten, det har blåst och regnat på oss, vi har druckit massa te och lite vin och andats heliumballong.
Längtar redan tillbaka. Gjorde det faktiskt så fort vi satte oss på tåget till Bryssel igår morse för att komma till flygplatsen. En liten tröst är iaf Nora kommer och hälsar på oss innan jul någon gång, vi ska ha adventsfika.
På tal om det börjar julkänslan så sakterliga infinna sig. Tror dock att jag ska försöka vänta med julmust, pepparkakor, lussekatter och pynt till och med första december. Får se om jag kan hålla mig...

//Helen

En vecka försent

Lyckad fest igår. Det var alltså halloween som firades lite senare än vad som egentligen är meningen. Typsikt bra grej med maskerad.  Alla (nästan iaf) hade verkligen satsat på utklädnaden, precis som vi hoppats. Personligen var jag Zorro. Klister-mustasch är inte helt bekvämt och rekommenderas ej. Efterfest bestående av tre pers, nudlar och en realityserie om ett par åttabarnsföräldrar kan jag däremot rekommendera.

//Helen

En liten hyllning...

Till hon som höll i friskisjympan i hornstull idag. Shit vilken bra musik hon spelade. Det blev mycket roligare än vanligt, hoppar mycket hellre runt till Håkan Hellström och Miss Li än eurotechno, det kommer lite mer naturligt då...

//Helen

RSS 2.0