Älskar den här kvinnan

 

Hon är så bra. På så många olika sätt.

Hanna Hellquist. För er som inte visste.

 

//Helen


Det lata livet

Just nu lever jag lite lata dagar. Igår pluggade jag inte alls så mycket som jag kanske borde gjort och idag har jag inte ens öppnat böckerna och klockan är snart halv tio!
Man vänjer sig snabbt vid att gå upp någon gång mellan åtta och nio och sen spendera dagen på ett ganska flytande sätt. Pluggar lite på än det ena, än det andra biblioteket, glider iväg på föreläsning eller till jobbet i några timmar, går och tränar, träffar vänner. Det är ju helt underbart.
Så länge man är klar med seminariefrågorna i tid och så länge man har något att leverera när det är tentadags kan man liksom leva lite som man vill. Helt underbart. Än så länge älskar jag studentlivet.


//Helen

Lyssnar jag på just nu:


Välkommen till verkligheten

Igår hade jag min första föreläsning. Mina kursare verkade inte alls farliga. Däremot har vi redan nu fått en massa att läsa. Inte för att det var helt oväntat, men ändå. Känner mig lite stressad. Menmen, jag övervinner det.
En sak som inte är så bra är att jag spenderade 1000 kronor på kurslitteratur. Jag tänkte att jag borde försöka hålla mig och låna det mesta av Mathilda eller Lars som så fint erbjudit sig att låna ut, men jag har ju en liten fetish för det här med kurslitteratur. Jag vill äga den, sortera den i bokhyllan och bara se hur det tillkommer fler och fler böcker. Borde nog försöka jobba bort det där, för min ekonomis skull.

//Helen

Min första dag som kvl-student

Nu ska jag iväg och registrera mig på kulturvetarlinjen. Jag är nervös och entusiastisk och lite bakis. Eller nej, inte bakis. Bara trött.

Först nu på morgonen är det alltså registrering, sedan jobb 11-18 och efter det ska jag och syster se Stormen på dramaten. Ser fram emot det. Jonas Karlsson och Stina Ekblad lär ju vara värsta kombon. Looking forward.

//Helen

 

 

Det här ska enligt bildtexten vara Jonas Karlsson, även om iaf jag har lite svårt att känna igen honom.

Och här har vi en svävande Stina Ekblad.

Senaste fyndet på svtplay


Desperate romantics


2011

Tänker inte hålla på att sammanfatta året som gått. Sånt gör mig lite nipprig.
Istället kan jag ju berätta att jag firade nyår hemma hos Josefine. Vi åt trerätters med hennes familj och deras vänner och satt mest och pratade och tittade på film. Tolvslaget skålade vi in med grönt te på ett snöigt berg.
 Gick och la mig klockan sju i morse(det tog ett tag att komma hem.) Väldigt mysigt nyårsfirande. Så rätt var det=)
  ett nyårslöfte har jag dessutom lyckats klämma fram. Inget direkt konkret (sådana är svårare att hålla). Nix, mitt nyårslöfte är att jag ska sluta vara så rädd för allt för saker och ting såsom pinsamma sociala situationer, vad andra tycker osvosv.  Har dock inga planer på att göra något åt min ormfobi, känns som lite överkurs.  

Gott nytt år!
//Helen

RSS 2.0