Je suis la

jag ar i Paris nu. Sitter pa systerysters universitet och skriver medan hon har kurs.
 An sa lange har vi gatt runt i Montmartre dar hon ju bor. Hon har visat mig Sacré coeur, muolin ruoge och alla de spannande affarerna vi ska ga i.
  Snart ska jag till tour montparnasse och titta i gallerie lafayette resten av tiden hon gar i skolan. Hon kommer inte vara klar foren klockan sex.mycket shopping hinner det bli.

//Helen
 
 

You make me feel like oh boy and I don't know what to do

Har en småbarnsförälskelse. En hemlig sådan.
  Hoppas det går över under tiden jag är i Paris. Nu ska jag bara göra den jävla tentan och sen åker jag.

//Helen

The big 20

Idag fyller jag år.

Igår var vi ute och fastän vi var ett så stort gäng att det inte fanns en chans att alla skulle vara samlade så var det trevligt. Vi var på 90's men orkade inte riktigt med allt folk så vi tog oss vidare till temple bar. Väl där hade vi tappat x antal personer. Menmen. That's life. Det var iaf en bra kväll vilket som. Jag var glad både pga. vin och att träffa alla.
  Ikväll blir det party igen. Denna gång hemma hos Bettan. Det ska bli riktigt roligt och hon sa att vi skulle fira mig också fastän det är hennes födelsedagsfest. det tycker jag var sött=)

Nu till det riktigt viktiga. Imorse när det var frukost på sängen tågade först mamma in med en underbar morgonstämma, sedan kom pappa efter lika skönsjungande som mammsen och med frukostbricka i händerna. Men det var inte slut där. Sist in tågade systern! Hon har kommit hit bara för att fira min födelsedag och jag kan knappt minnas när jag blev så glad sist. Det var helt underbart att se henne och det var lite som något amerikanskt program när vi stod och kramades och grät. Hon åker till Paris på måndag och jag kommer efter på tisdag. Verkligen den bästa födelsedagspresenten!

//Helen

Stress

Idag:

1. Städa (Det är inte lite som ska göras. Har lovat mina söta utarbetade föräldrar att städa huset. Bara mitt rum har tagit två timmar och jag är inte klar på långa vägar!)
2. Köpa spetstopp.
3. Möta upp Mathilda på stadsbiblioteket för plugg, plugg och åter plugg.
4. Åka hem och sy om spetstoppen
5. Göra mig i ordning (Hinna äta middag?)
6. Föra med flicksen innan utgång(Vi ska fira mig, fyller ju år imorgon!)
7. Sova och drömma om morgondagens tårta(Mitt liv efter Mr.A innehåller inte alls lika mycket snacks och godis. Menmen det positiva är ju att det syns!)

Imorogn:

1. Gå upp tidigt och plugga
2. Släkten kommer (senast klockan två.)
3. Umgås med släkten
4. Hemmafest hos söta lilla Bettson. (Den söta chai-pojken kommer.)

Söndag:

1. Gå upp tidigt för att plugga.
2.Plugga
3. Magdans från fem till halv sju.
4. Plugga

Måndag:

1. Jobba från nio till fyra.
2. Slänga i mig mat ögna igenom anteckningar.
3. Till universitet och brunnkvikssalen för tentan(Den fruktade, hemska tentan som inte har stora utsikter att gå bra.)
4. Tentapub.(Kommer vara så välbehövligt!)
5. Packa

Tisdag:
1. Till Paris på en gris. (Äntligen en paus från livet och äntligen får jag träffa min syster!)


//Helen


Paus

Jag har typ tagit paus från mitt liv. Det enda jag gör är att plugga och att tänka på att plugga. Och framförallt att  tänka på att jag inte pluggar. Och att jag inte lär mig något när jag väl pluggar. 
  Jag försöker uppmuntra mig själv med tre tankar. Direkt efter tentan är det tentapub. Dagen efter tentan åker jag till Paris och ganska lång tid efter tentan kommer det en omtenta. (Alltid bra med ett skyddsnät.)

//Helen

Ineffektivitetens prime time

Satt just i telefonkö från klockan nio till klockan fem över tio. Alltså under hela telefontiden. När jag väl blir vidarekopplad klockan fem över tio är det telefonsvararen som vänligt berättar för mig att mottagningen hade stängt förra onsdagen men öppnar igen som valigt på torsdagen. Erhm. Va? Vad sägs om att referera till öppethustider och nya telefontider istället för förra veckan händelser? Eller hur/när hade ni tänkt att jag skulle få tag på nya p-piller? Som den väldigt moderna människan jag är tänker jag då: Jag går in på deras hemsida för att kolla upp när de har öppethus. Har de någon hemsida? Nej. Inbeciller. 

Igår var jag hyfsat duktig med pluggandet fastän jag börjar bli sjuk. Idag ska jag försöka men vet inte hur det kommer gå. Min kära mor är nämligen hemma. Inget ont om henne men det är liksom inte riktigt hennes grej att hålla sig ur vägen. Jaja. Om jag inte får något gjort kan jag ju lika gärna få en social stund med henne. Det händer ju inte alltför ofta.

//Helen
 

Everything besides THAT

Igår var jag ute med lilla Jenni, hennes bror och några av hans vänner. Vi började på arken och efter långa diskusioner tog vi oss till temple bar. Det var en riktigt rolig och trevlig kväll. Enda problemet var att jag inte pluggade.
   Idag har jag pratat med systern över webcamen. När man ser henne saknar man henne bara ännu mer. Men snart är jag där!.
   Vidare har jag rensat bland mina skor och nu har jag istället för en hög pelare med skokartonger som på ett högst ocharmigt sätt har täckt en halv vägg en stor förvaringsbox under sängen. jag har också rensat i min pyssellåda. Jag älskar att pyssla men halva nöjet försvinner när man måste gräva runt bland en massa skit innan man hittar det man vill ha. Allt detta var väldigt bra och behövligt. Det enda problemet var att jag inte pluggade
   Nu sitter jag här och bloggar och sen ska jag till skanstull för att lämna tillbaka en klänning, därefter blir det magdans. Det känns som att den här dagen kommer att gå till historien som den då jag inte pluggade. (I gott sällskap med alldeles för många andra dagar ur mitt förflutna.)

//Helen

Go ahead make my day

Lilla Jenni läste min blogg och ansåg att jag behövde räddas från studier.
  Nu ska jag alltså snart iväg och ta ett glas med henne, hennes bror och någon/några av hans kompisar. Känns fantastiskt skönt. Men tro inte att jag slipper ifrån helt. Jag tänker faktiskt ta med mig boken(den som nästan vuxit fast) för att läsa i väntan på bussen, på bussen, på tunnelbanan och så likadant på väg hem. Helt slapp med sina studier kan man ju inte vara! 

P.s
Dubbla känslor. De nya planerna för ikväll är en enorm lättnad men innebär samtidigt en handfull ångest. Ack, den som hade karaktär!
D.s

//Helen


Utmattad

Min hjärna orkar snart inte mer. Har pluggat exakt hela dagen med undantag för x antal kisspauser. Jag är förvånad över att jag inte växt fast i boken jag just nu håller på med. Den jag nämnde igår.
   Läste en liten sammanfattning om tentans upplägg i mitt kurshäfte. För att göra ångesten och stressen ännu värre än den redan är hade den trevliga personen som författat kurshäftet varit extra tydlig och skriver såhär: "På mom 1 är det drygt 700 sidor litteratur till tentan, det blir ca 150 s i veckan med den tid som finns till förfogande. Asätter man lästid fem dagar i veckan blir det 30 sidor om dagen. Det kanske kan vara ett riktmärke för vad man bör hinna med/.../då måste man börja vid kursstart annars pressas tiden naturligtvis ihop" Läs de fyra sista orden med eko.
   Hur tänker jag då? Tänker jag 1) Tur att jag började i tid. Detta kommer gå lysande jag har bara... ca 200 sidor kvar att läsa och sammanfatta. 2) Ah! Panik! Jag som knappt börjat. Eller 3) Varför i helvete läste jag inte det här första dagen? Hur kommer det sig att fastän jag läst alla texter inför alla föreläsningar har jag inte gjort anteckningar så att jag måste sitta med det nu?! Varför, varför, varför?
   Svaret är 3. Min koncentration är inte direkt på topp, pga. ständigt återkommande panikångestattacker över hur puckad jag varit och över hur mycket jag faktiskt har kvar att göra. Det enda jag egentligen vill ikväll är att gå ut och supa bort mina sorger. Det känns dock inte som en långsiktig lösning. 

//Helen 

Synd för mig

Måste spara mina pengar. Har en massa plugg.
  Det blir ingen utgång med tjejerna ikväll. Det blir uppesittarkväll med Diane Crane och fashion and its social agendas. Yey lucky me!

//Helen


Internet-terror

Det finns ett stort fel med internet. Det är människorna. 
   Nyss var jag inne på MSN i ca 5 minuter för att ta emot magdans-musiken från maria. Då hinner någon "jenny" lägga till mig i sin kontaktlisat och eftersom jag är människan med störst koll på vad folk heter och vilka jag känner osv addade jag denne.
  Visningsfoto: Flicka endast iklädd bh som döljer ansiktet med sitt hår och sin murra med en hand. 
   Öppningsfras: Thanks God you added me! I'm so fucking horny!
Blocka. Radera.

//Helen


Soffpotatis och ungsbakad potatis

Om en timme ska jag till jobbet. Igen. Det känns helt ovant att efter två veckor av total frihet och kravlöshet jobba två dagar i rad! första åtta timmar och andra sex timmar. Men det är skönt att veta att man iaf tjänar pengar igen. Inga stora summor men förhoppningsvis kan jag väl klara mig på det här?

Igår var vi ju ute och firade Maria som idag blir hela 20 år. Sanslöst att vi blir så stora!
   Vi åt först middag på kvarterskrogen stuket vid Mariatorget (Åt biff med ugnsbakad potatis och svart trumpetsvapstuvning). God mat. Sedan gick vi vidare till Arken vid medborgaplatsen där vi satt på deras trevliga uteservering. Med infravärmen blev det inte kallt fören efter ett tag. Men det var trevligt. Riktigt mysigt att bara sitta och prata med alla. 
   Alla vi är helt bittra. Förutom Olivia. En vanligt förekommande fras är att män är idioter. Det kanske går över?



Grattis Maria och Adam på deras födelsedag!

//Helen
 


07:44

Nu ska jag snart gå till jobbet. Detta är det tidigaste jag varit vaken på jag vet inte hur länge. Redan halv sju var jag uppe och i farten som man säger.

Efter jobbet ska vi fira Maria. Hon fyller år imorgon!

Igår pluggade jag hela förmidagen. Mycket ambitiöst om jag får säga det själv. Sedan åkte jag in till staden med Malin.Vi gick i affärer köpte väldigt god chai av en söt pojke och åt middag på en thaikrog.

//Helen

Ett djupt andetag

Ibland får jag lust att slå människor. Självklart gör jag inte det för det för jag är bättre än så.

//Helen

En studie i nykterhet och fattigdom

Igår bestämde jag och Malin oss som sagt att göra stan. När vi väl kom iväg var det två hot mamas som spatserade mot busshållplatsen. Väl framme var vi två freaking cold mamas. 
   Väl framme i gullmarsplan skulle jag ta ut pengar. Det gick inte. Malin hade 40 kronor på sig och vi bestämde oss därmed att det skulle bli en vit kväll.
   Till slut bidde det iaf KGB då vampire lounge var smökfullt. Det var faktiskt första gången jag var på KGB och det var människor där. Ganska många till och med. 
   Det var en trevlig kväll men jag måste säga att det stör mig hur hämmad jag blev av att vara nykter i ett hav av fullisar. Var det det att man märkte hur dräggiga alla var? Eller att man inte var lika...jag vet inte...Full. Man tänkte på vad man sa innan man sa det, det blev svårt att hänga med i folks resonemang och framförallt så blev det svårt för folk att hänga med i ens eget resonemang. Det var lite som att umgås med okultiverade, vulgära barn. Till slut delade jag och Malin på ett glas vin och solkade ner vår vita kväll. Det tog oss inte så långt, så vi var strandsatta på vår platå av bättre vetande. Annars måste jag säga att det var skönt att nästan inte ha spenderat ett öre, det var roligt att betrakta fullisarna och dessutom var det skönt att vakna i morse utan varken huvudvärk eller jobbig seghet. 
  Jag tror att om man gick ut nykter lite oftare skulle nog de sociala spärrarna släppa lite. Man skulle nog lära sig att inte vara så up-tight liksom.
  Men å andra sidan. Vad är väl en bal på slottet utan ett glas vin?

//Helen

Pyjamaslördag

Klockan ett vaknade jag  upp rastlös och irriterad och har sedan dess hasat runt i pyjamas och raggisar. Mitt högst ocharmerande beteende kan ha något att gör med gårdagens vindrickande på en extremt rolig fest i skogen i Huddinge. Men who knows?
   I allafall så blev allt bättre när Malin visade vilken underbar vän hon är genom att tillgodose mina behov till fullo. Ikväll ska vi piffa till oss ordentligt och göra staden. Helst vill vi till vampire lounge där de kommer spela 30- 40- och 50-talsmusik och om det blir krångel med det blir det nog KGB.

Partajet igår var iaf riktigt roligt massa roligt folk. Te.x. tre pojkar jag gick i sjuan med(that was wierd) dessutom var det en pojke där som jag träffat en gång tidigare för nästan exakt ett år sedan. Trevligt att se honom igen. Synd bara att vi inte tog vid där vi avslutade förra gången. (Liggandes på ett golv, lyssnandes på death cab for cutie) Han sa att han hade kvar mitt nummer och undrade om jag hade hans. Det hade jag inte. Kunde han inte bara använt mitt lite flitigare? 
   Det som var riktigt roligt var iaf att alla tjejerna var där och att åka i Marias lilla partybil. En fin kväll.

//Helen

Världens bästa plan

Nu ska jag packa en frukostmacka, en flarra oboy eller vatten, ett äpple, tjocktröja och påklädd, upklädd, avklädd och cykla iväg till årstafältet och sätta mig där för lite studier och frukost. Så länge jag tar på mig de tjocka strumpbyxorna så är det lugnt.

Nu är jag tillbaka från min lilla utflykt. Och som jag trodde så var det världens bästa plan. Mycket avslappnande att sitta utomhus och plugga. Måste göra om det ifall vädret tillåter det något mer detta år!

//Helen


Eugène- min nya skräck

Hela mitt liv har jag varit fobiskt rädd för ormar. Det ligger så djupt så att om jag ser en orm på bild känner jag skräck som gränsar till panik.
   Nu har jag- två nätter i rad drömt mardrömmar om ormar. Rättelse: En orm. En vit boa(jag vet inte ens om de finns, men anyway) och i båda drömmarna har jag kallat den Eugène.
  Eugène har förstört två nätters sömn och när jag vaknar är jag säker på att han finns någonstans i rummet och jag ligger fastnaglad i sängen. Detta är ju helt klart inte normalt. Jag har inte drömt såhär sen jag var ett litet, litet barn och sett en teckand film om två jättestora kobror(mörklila med svart "glasögonteckning" på ryggen) som bodde i ett hus och antingen hade dödat eller planerade att döda människorna som bodde där. Shit vad onda de var! Efter det var jag sjukt rädd för tvättkorgar och ventiler.
    Men iaf. Vad tror ni egentligen Freud skulle säga om det här? En liten (singel)flicka som drömmar mardrömmar om ormar. Such a kliché! 
     Dessutom. Eugène. Vad fan är det för namn på ens största skräck?


Ikväll ska jag på partaj i en skog i Huddinge. 

//Helen

Paris

Nu har jag hittat en bra resa. Mellan den 30:e sep och den 5:e okt ska jag vara hos systeryster i Paris. Det kommer att bli så roligt. Längtar så mycket efter henne och har velat åka till Paris jättelänge!
   Medan jag är i Paris kommer systern gå i skolan några timmar om dagen. Då tänkte jag passa på att promenera i montmartre(där hon ju bor), sitta på café och läsa och äta croissant, åka med någon turistbuss om det inte är för dyrt, handla middag och vin. osvosv. Jag tänkte också köpa en basker! 
   Längtar, längtar.



           

           
                          

      





//Helen


One of these days

Vaknade vid nio och spenderade förmiddagen med att måla naglarna, läsa och kolla på TV. Malin kom hit för en timme sedan och nu ligger hon och sover i min soffa. Jag har just vispat ihop pannkakssmet till ugnspankaka och den står nu i ugnen. 
   Det är något visst med de dagarna som verkar helt händelselösa och kan te sig tråkiga för vissa. Än så länge är det här en helt perfekt segdag.

//Helen


En lagom dos ömhet

Med alkohol och en timmes sömn fredag natt, bakfull lördag dag och full lördag natt har jag nu äntligen oficiellt återuppstått från de döda.

I fredags var det utgång med Malin, Arvid och Arvids charmerande vän som jag nämnt i tidigare inlägg.
  Först blev det bar122 och sedan Harrys. Vi tröttnade dock fort på det knökfulla Harrys och åkte hem till Malin på efterfest. Vi hade iskrig, badade i en fontän i en park i närheten, drack kaffe och åt pizza.
  När det var sovdags tilldelades jag och prince charming samma säng. Malin hade nog en viss baktanke särskillt som hon gav mig två kondomer medan charming var på toa. Vi nöjde oss dock med att ligga och kramas och prata hela natten.
  Det kändes helt perfekt. Inga känslor eller förpliktelser, men inte heller det lite småfula i att  ha knullat Arvids kompis i Malins mammas säng. En lagom dos ömhet. 

Igår åkte jag, olivia, Maria och Ivana hem till Jenni. Trevligt med alla flickor samlade. Vi köpte med oss mat och åt tillsammans innan Jennis brors kompisar kom. Efter det var det bowling. Japp. Vi var på Lidingö, alla var småberusade och vi bowlade.  Hur svennebanan kan det bli? men det måste ändå sägas att det var rikitgt, riktigt kul. Kvällen fick dock inte ett lika roligt slut för en av oss. Det blev lite för mycket helt enketl. Inte alkohol men känslor. 
   När någon behöver tröst är det faktiskt uttrycket "ju fler kockar detso sämre soppa" som gäller så en av oss tog hand om den sårade medan vi andra oroligt höll låg profil. 

Idag började magdansen på nya skolan. Lite högre nivå jämfört med den förra... Spännande att se om jag överhuvudtaget kommer kunna hänga med...

//Helen
  

monstervirus from hell

Har suttit här i tre dagar och rensat virus. det har gått...sådär.
  Uppenbarligen har datorn fortfarande och det känns som att enda utvägen är att köpa ny hårddisk och göra sig av med den gamla illa kvickt. Det tycker även systerysters pojkvän som ju är en sann datornörd.

Har annars haft en bra vecka och umgåtts mycket med Malin och arvid. Tror faktiskt vi har setts varje dag. I onsdags var vi och tog en onsdagsöl med Arvids kompis. Jag har träffat honom förr och han är väldigt trelvlig och väldigt söt. Charmerande ung man.
   Igår satt trion (Helen, Malin och Arvid) På östbergas utsiktsberg och åt scones vid en brasa. Det var väldigt mysigt. Vi börjar kännas lite som en familj. Eller som Malin som en gång råkade benämna Arvid som våran pojkvän. (Hennes och min). 

//Helen
 

I'm so over you

Idag har jag:
Rensat virus från den långsamma, långsamma datorn...hittade 34 allvarliga och tog bort dem...(34!)
Joggat
Pluggat
Träffat Mr.A för en fika på mackis
Gått på föreläsningen islamic fashion. (Sjukt spännande)
Träffat en ny kompis på föreläsningen. Mathilda.


Jag måste säga att det var riktigt roligt att träffa A. Det kändes inte jobbigt på något sätt, inte ens när jag öppnade hans mapp och möttes av ett foto på henne. 
   Nu tror jag ändå någonstans att vi kommer kunna vara vänner. På rikgtigt. Utan att jag får lust att klippa till honom så fort jag ser honom eller så fort han pratar om henne. Jag tror till och med att jag nån gång i framtiden kan sluta vara så otrevlig mot honom och det är ju ett plus. Detta kan nog bli bra.
   Det känns lite som att en tyngd lyfts från mina axlar.

//Helen

RSS 2.0