För din och för min men inte för kärleks skull

Lång dag igår. Bra dag.
  Det började med jobbet, som det ju så ofta gör nuförtiden. Efter jobbet bar det av till Odenplan där Mathildas extremt begåvade vänner hade filmvisning och spelning. Det var en dokumentärfilm som Mathildas vän Jonatan Lauritzen gjort, som handlar om en av hennes andra vänner Jocke Svensson. Väldigt fin och gripande film.
   Efter spelningen och filmvisningen åkte jag till gamla stan och Medusa där några trevliga typer(bl.a Maria och Pau) redan var i full färd med att fira Lindas födelsedag. Det var en ganska lugn men trevlig kväll.
   D slöt upp lite senare och följde med mig hem när det var så dags. Där kom iaf den trevliga reprisen från nyår. Kan inte sluta trycka på vilket vinnande koncept det där är. Att känna varandra, lita på varandra och ha skitbra sex utan att behöva känna sig förpliktigad på något sätt. Han vet att jag inte kommer ringa dagen efter och jag vet att inte han kommer ringa dagen efter, inga känslor mer än vänskapliga heller. Framförallt det är vinnande.

//Helen


Nu lite finkultur till mina kära läsare:

 
Trailer till filmen


 Ännu en trailer till filmen


290109

Ah. Finally. Här sitter jag nu med min underbara pålitliga sticka. Som för övrigt är trés chic och rosa! Skönt att slippa hoppas på att grannarna sitter och nördar så fort man vill blogga eller kolla SL mm.

--
Världens konstigaste. Han från i helgen fick tydligen mersmak och hörde av sig. Efter några om och men bestämde vi oss för att ses och...ja...knulla helt enkelt.
  Det var inga kodord. Inget "titta på film", ingenting. Vi sa det aldrig uttryckligen men det var en ganska klar och tydlig undermening.
   Dock var han tvungen att jobba över(några trasiga oljerör som skulle lagas), så det blev inget. Han tyckte vi skulle ta det nästa vecka istället. Vi får väl se hur det blir med den saken, han ska  inte tro att han kan komma och gå hur han vill. Än så länge har jag varit överst i den här "relationen" och jag tänkte hålla mig kvar där.

--
Och jag ser hur du tänker på nå´t hur du längtar dig bort som en fågel i bur..


//Helen

What my heart truly desire

En pålitlig uppkoppling.
Annars har jag allt jag kan önska.

//Helen


Home sweet home

Har just vaknat för första gången i mitt nya, fina hem. Det är helt fantastiskt här, jag kan inte tänka mig att det skulle ha kunnat bli finare.
  Tyvärr får jag inte njuta särskillt länge då jag ska till jobbet.

Helgen har varit as good as it gets. 
  Fredagkvällen kom igång på Värmdö, där Magdas vän Jossan hade fest. Jag och Malin var bara där i någon timme och sedan åkte vi in till stan. Vi var på humöret vi bara blir på tillsammans. 122 var målet. Satt och hängde där ett tag men bestämde oss för att spendera sista ute-timman på Harrys.
  Ett bra beslut. Där råkade vi stöta på två pojkar. På det där sättet man alltid stöter på just två pojkar. Efterfest så klart. Lite festande, mycket annat, på toan, i badkaret och sängen. Härliga natt. Norrländska kommer vara mer uppskattat hos mig framöver.
  När han somnade klockan sju var det dags för mig att åka hem. Kom hem runt halv nio och fick sova två timmar innan det var dags att börja flytta.
  Klockan tre inatt ringde det från ett okänt nummer. I wonder who...

//Helen


Fjärilar och berusade godisar i magen

Var i värsta skogen och åt middag med min söta sambo. Det börjar verkligen kännas som hemma. Jag kan knappt bärga mig tills på Torsdag då vaktis kommer och fixar det som är trasigt. Vill så gärna bo där.
   Jag har iaf börjat packa. Lite böcker, nästan en låda, det kommer mer.

//Helen

Palla en kitchig rubrik

Det är mycket just nu. Känns inte som att jag hinner med riktigt. Konstig grej att det händer massa saker och man pysslar med en massa men reflekterar inte riktigt över det som sker. Man gör det som behöver göras, vilket är en hel del och sen orkar man knappt tänka på det. Måste hinna ifatt snart.

I helgen har det varit massa pyssel med lägenheten. Det har till och med kommit så långt att en flytt i helgen inte känns helt omöjlig. Stort tack till min kollektivistiska och hjälpsamma familj, Arvid och Mathildas vän Jocke.
  Måste börja packa. Måste plugga, både till kommande tenta och kommande omtenta, då jag gav upp mina fåfänga försök att hinna klart till idag.

Mamma fyllde år idag. Presentshopping med systeryster. Mysig middag och tårtkalas med familjen.

/Helen


Oh my gosh, I can't believe it

Den mysiga myskvällen hos Olivia är nu över.
  Det var jättemyigt och trevligt och det var väldigt skönt att träffa allihopa och prata igenom allt det där. Alt som har hänt i allas liv osv. Det var en del. Inte setts på hur länge som helst. När blev vi alla så upptagna?

Imorgon smygbörjar vi med inflyttningen. Vi ska flytta dit det tyngsta, men jag tror inte jag kommer bo där fören balkongdörren är fixad, vill inte få köldskador i mitt eget hem.
Det pirrar.

 
//Helen

...




Jag vill, jag vill, jag vill

Det kliar i fingrarna på mig. Jag har just fått lön och jag vill införskaffa kläder och skor, helst i mängder! 
  Det kommer dock inte hända. Har just betalat kåravgiften, magdansen och lagt undan pengar till månadens hyra och mobilräkning. Inte mycket kvar att hurra för. Jag ska nog iaf tillåta mig själv att köpa något. Ett plagg. Något genomtänkt. Något jag behöver. Nästa månad tror jag iaf att det blir ett par converse. Eller kanske nästnästa, lär ju vara lite väl kallt för dem i februari...antagligen i mars också...doh!
  Nu när jag läser om konsumtionsteorier inser jag verkligen att jag är snärjd. Jag stämmer in på de där jäkla teorierna till 100%. Å andra sidan vantrivs jag inte, jag älskar, älskar, älskar mina kläder och skor. Kan inte hjälpa det. 

Imorgon är det först jobbet och sedan myskväll med tjejerna hos Olivia, ska bli skönt att bli uppdaterad om skvaller mm. Samt se diverse(två) nytillkomna tatueringar.

//Helen

 

Retro

Försökte plugga idag. Gick sådär, energi som en pensionär var det ju... Åkte sedan till jobbet. Skitkul dag. Verkligen.
  Efter jobbet började dock det roliga. Det blev dags att fira Arvid. Mötte upp Maria och gick till Retro på rådmansgatan där de andra födelsedagsfirarna redan var.
  Härligt att träffa några av grabbarna. Fastän jag måste säga att de flesta var lite loja...Menmen, man kan väl inte alltid vara på topp antar jag.
  D var där men det var inte tillstymmelsen till upprepning från nyår. Vi pratade knappt med varandra och han gick tidigt eftersom han skulle upp och jobba tidigt.
  Jag och Maria gick sen och satte oss på falafelkungen och hade ett långt samtal om det mesta. Dåtid, nutid, framtid. Känns som att jag vann mer på det än vad jag skulle gjort om jag följt med D hem. Det kommer andra tillfällen och det finns andra rockpojkar.

//Helen

Hemtenta/omtenta?

Nu är det inte lång tid kvar tills hemtentan ska vara inne, det är på måndag. Jag jobbar idag, på fredag och på söndag.  
   Jag har kommit till ett moget beslut och det är att jag ska försöka och om det inte går ska jag helt enkelt plugga vidare i väntan på omtentan. Nu har jag av någon anledning lika mycket energi som en gammal pensionär och jag orkar inte stressa över det här. Punkt slut.

Ikväll ska vi fira lilla Arvid som fyller år. Hoppas att det blir kul. Och någonstans långt inne hoppas jag väl att D kommer. En upprepning på nyårsafton/dagen skulle inte vara helt fel. Well, well we'll see about that... 

Nu ska jag läsa lite spännande Georg Simmel, artikeln fashion ur The american journal of sociology från 1957.


//Helen


Hemtenta

Hur farligt är det egentligen? Jag har fått några frågor och jag ska hitta svaren i några böcker. Vad är grejen egentligen? Varför börjar jag typ kallsvettas så fort jag tänker på det?
   Måste fortsätta nu men fan vad fort man blir trött på konsumtionsteorier.

//Helen


Alkohol+dåligt inflytande= pinsamma sms

Harrys-kväll.
  Just nu skulle jag benämna mig själv som minst sagt berusad. Härlig kväll. Dricka, dansa, prata med en trollkarl och skicka pinsamma sms. Vad mer kan man begära? Ugg.
   Nu sömn.

//Helen


Målarfärg i hjärnan

Var och målade i lägenheten idag efter jobbet. Precis som igår. Igår var det bara jag, mamma och pappa där, då målade vi kökstaket. Idag var jag, pappa, systeryster och svågern där och målade i stora rummet. Första lagret alltså, imorgon ska jag jobba och sedan åka dit och måla andra lagret tillsammans med ovan nämnda. Varför känns det som om jag inte gör något annat? Jaja, det blir fint iaf. Det är ju det som räknas!

//Helen

Köldskador i tjäärleksnestet(kärleksnästet på finlandssvenska)

Det är så vi döpt vårat lilla hem till, kärleksnästet på finlandssvenska.
   Efter en smått kaosartad början på dagen gick iaf allt som smort sedan. Vi har varit en hel drös där tagit bort tapeter och målat. Väggmålningen är påbörjad och det kommer bli helt underbart snyggt! 
   Ett minus med att hänga där hela dagarna är att man verkligen fryser ihjäl. balkongen saknar just nu handtag och tre av våra element funkar inte...men imorgon ska vi ringa felanmälan så ska det nog lösa sig.
   Ikväll skulle det blivit middag med D men han ställde in. Tur det då det var sjukt mycket att göra i lägenheten och vi kom inte därifrån fören sent. Sen gick vi till Treat(som för övrigt är lite av ett skitställe) och tog oss en sängfösare.

//Helen

P.s Tack älsakde systeryster för hjälpen idag. Tror verkligen att du är den bästa systern någon kan ha. Ska laga pannkakor till dig när kärleksnästet i värsta skogen är klart! D.s

Damn I wish I was a lesbian...

...and that you were too,
so I could fall in love with you


Har spenderat dagen i lägenheten med sambon. Den underbara sambon.
   Vid fem-tiden åkte jag till släkten i fittja och fick sedan skjuts till slussen där jag, hör och häpna träffade Ö. Inte av en slump utan planerat. Vi gick till bishop arms och sedan till Patrick's bar. Hade en riktigt trevlig kväll med honom, han kändes lite annorlunda, lite mer...jag vet inte. Busig? Han var iaf jättesöt. Dock har den fysiska delen gått tillbaka till ruta ett, menmen. Det kommer väl snart tillbaka hoppas jag. Har faktiskt saknat honom.
   Imorgon ska jag hem till D. Han bjöd in mig redan igår men eftersom klockan var över ett och jag just kommit hem från lägenheten kände jag mig inte riktigt manad. Har glömt mitt skärp där tydligen, han sa att han kunde bjuda på middag när jag ändå var där. Vi får se hur det utvecklar sig. Det blir nog en ganska najs efterrätt om jag inte känner honom helt fel.

//Helen


Sätter krokben som bara jag snubblar över

Om och om igen. Fattar jag beslut som jag bara minuter innan jag fattar dem lovar mig själv att inte fatta. Fattar ni?
   Det är som ett tix. "Ja,ja, jag ska iaf inte...." och några timmar, minuter och ibland till och med bara några sekunder senare gör jag precis det där jag inte skulle göra. Vad är grejen?

//Helen

Kaustiksoda

Har varit i nya lägenheten med Mathilda och tvättat tak, lyssnat på musik och druckit vin. Något säger mig att vi kommer ha det väldigt bra i vår söta lilla lägenhet. Därute i västra skogen.

Nu sitter jag och försöker styra upp bredband och CSNbidrag. Inget går särskillt bra. Telias hemsida har tekniskt fel och jag vet inte hur mycket jag kommer tjäna...bah!

//Helen


Tre rätter och två klänningar (Something about you baby that makes me want to give it to you)

Underbar kväll igår.
Alla var lagom fulla och glada och alla var jättefina.
Trerätters, smällare och fyrverkerier vid tolvslaget och sedan skön rock till halv fem någon gång. Jag var dock frånvarande en stor del av kvällens senare hälft. Hängde mycket på balkongen och i Arvids pappas arbetsrum med en viss D. När det var dags för hemgång gick jag och D hem till honom och ehrm...återupplevde svunna tider, to put it nice. Oroade mig lite över hur det skulle bli idag. Men allt var back to normal. Vi tittade lite på family guy och åt godis till frukost innan jag åkte hem. Det är skönt med D han är nog den enda jag känner som det skulle funka med.

Nyårslöften:
-Oroa mig mindre över onödiga saker
-Jobba på att bli modigare


//Helen

P.s Jag vill be om ursäkt till er som skickade söta nyårssms igår. Som ni vet är jag en riktig slarva och hade ingen aning om var min mobil var fören imorse. Sorry! D.s

RSS 2.0