Årssammanfattning? Inte idag iaf...

Nix. nu tänker jag göra mig i ordning i lugn och ro medan jag äter lite godis och tittar på weeds.
Efter många vändor fram och tillbaka är det ursprungsplanen: fest hos Jossans vän Doug som gäller. Roligt att hänga med Jossan men tråkigt att alla andra vännerna är på vift. Systeryster på någon fest någonstans,  Maria i Lund, Jenni på  perser-fest i hässelby och Olivia på en alldeles privat bojkott av nyår.

Usch, nyår får mig att ransaka mig själv och mitt liv lite för mycket....Jaja. Det har ändå varit ett bra år, trots förlorade vänner och brustna hjärtan...
Nej, shit vilket neggo jag är... jag skulle ju mysa!

In i duschen och hoppas på att man kan skölja av sig lite samvete och tråkiga minnen!

//Helen

Bitterfittan

Är trött på folk vars hjärnor har samma funktion som blindtarmen. None, that is.
Det verkar vara fullt av sådana, de finns överallt, de kan vara fattiga, rika, unga, gamla, svenskar, invandrare, akademiker, lokalvårdare, men en sak har de iaf gemensamt, de är män.


//Helen

Time flies

Jag har gått och funderat hela dagen. Jag blir så paff när det förflutna dyker upp igen och blir en del av ens nutid. För det känns så otroligt och overkligt, men samtidigt så naturligt. I allafall ibland. Inte alltid, men ibland.
Mitt förflutna började göra sig påmint i söndags när jag kollade min facebook på morgonen. En viss Parker hade skrivit till mig. (Om ni inte minns Parker kan jag upplysa om att det var en (på den tiden) grabbhalva som ofta förekom i min blogg i början. Han omnämns redan i det allra första inlägget och sedan divideras hans beteende och mina känslor kring det i x antal inlägg framöver.)
För att göra en lång historia lite kortare så resulterade den nyvunna kontakten i "en öl". Det var så sjukt att träffa honom, samma gamla Parker, fast ändå inte. Mognare, vuxnare, klokare. Fast lika härlig som förr.
Jag vet inte var jag vill komma med allt det här. Det bara... jag vet inte.
Det hade hunnit rinna mycket vatten under bådas våra broar, på det sättet märktes det att lång tid passerat. Men samtidigt... Kan inte låta bli att fascineras....Kan i allafall med säkerhet säga att han vuxit ifrån sin förra titel 'idiotins okrönte konung'.

Ska nog dansa lite och försöka rensa hjärnan. Grubblerier. Nutid, dåtid, framtid, allt i ett enda stort gytter.

//Helen


I got burned, so to speak

Jag kände mig som en mysig husmor för en stund sen. Jag tänkte "go with the flow" och började städa, diska och baka muffins, allt på en och samma gång.
Och här sitter jag nu med tolv brända (och antagligen oätbara) muffins och ett halvstädat hem. Menmen, man kanske inte kan säga att jag storstädat men att jag kommit så långt som jag ändå gjort med all den här bråten är i sig ganska stort.
Jävla muffins. Visst att jag kanske gick ifrån receptet lite men vafan, jag hade visioner. Världens smaskigaste äppelmuffins skulle det bli, inte sådär torra och jävliga som de brukar bli...doh!
Jag får experimentera lite mer imorgon när jag köpt mer mjöl.

//Helen

Sammanfattning av julen

Okej, tog lite jullov. Saknat mig?
Nehe, nene, that's ok I guess...

Har iaf firat en massa härlig jul med familjen. På julafton blev det myspys och pulkaåkning och så ännu mer myspys.
Juldagen var kanske inte den mysigaste till en början eftersom jag jobbade 12-18, så större delen av den "mysdagen" spenderades på jobbet. Efter jobbet bar det av till en lokal i gröndal där det var fest för två små nästan-släktingar till mig. Vi hade en Sümet (kan absolut inte stå för huruvida stavningen är rätt eller ej!) men iaf. Det är en fest man har för småkillar som just blivit omskurna. De här två hade dock blivit det redan i somras. Menmen. Det var ganska så stiff till en början men sen brakade det löst ordentligt. Jag, pappa och systeryster turkdansade som galningar med resten av turkarna där och mamma log överseende, sittandes i ett hörn. Jag var riktigt skeptisk innan jag kom dit men det var riktigt, riktigt kul. Dessutom fick jag henna i handen (en intressant turkisk tradition), nu har jag alltså en rostfärgad fläck i handflatan och det ser mest av allt ut som att någon bajsat mig i handen. Doh!

Känns ganska konstigt att vara hemma hos mig själv igen helt utan familjen. Det är väldigt tyst. Och tomt. Menmen, jag vänjer mig nog snart.
Ikväll blir det (hör och häpna) debaser medis med Jossan och Jenni. Ska bli skojsigt. Var längesen vi gick ut alla tre.

Nu ska jag ta och göra mig en kopp te. Fick en vattenkokare i julklapp så nu kan jag än en gång hänge mig åt överdrivet tedrickande utan att vara alltför tidsineffektiv!

//Helen

P.s
Har glömt min kamera hos mamma och pappa. Det suger. Det finns väldigt fina bilder i den på mig och systeryster i pulka-outfits.
D.s

Uppesittarkväll (Dock inte framför bingolotto)

Nu har det bakats julgodis och julgranen påklädd. Systeryster och svågern har åkt hem till sig och mamma och pappa har gått och lagt sig. Bara jag och kissen är vakna. Vi sitter och myser och tittar på granen. Om två minuter är det jujlafton. Så...God Jul (i förskott)!

//Helen

Förberedelser

Längtar till imorgon! Älskar julen och allt mys. Det ska visserligen börja mysas redan ikväll men det är ju imorgon stora mysarSM börjar. Ikväll blir det väl mer mysförberedelser som gäller: klä granen, baka julgodis osv. Kunde inte hålla mig med förberedelserna, jag var tvungen att pynta något. Dock var jag för lat för att göra något riktigt konstruktivt såsom att städa. Istället målade jag naglarna och fastän jag lovade mig själv förra julen att inte vara så klyschig iår så blev de juligt knallröda. Typiskt.

Nu- jobb.

//Helen

Heldag på staden

Heldagen började som sagt med Jossan på vetekatten.
Sedan var det shopping från folv till fyra som gällde. Alla klappar är nu inhandlade. Det känns skönt. Är ganska nöjd med årets inköp=)
Efter klappjakten mötte jag upp flickorna, meningen var att vi skulle åka skridskor i kungsträdgården men vi bangade. Det var ju iskallt! Istället satte vi oss och fikade. Kom hem för typ en timme sedan. Puh!

Imorgon blir det jobb, sedan ska jag hem till päronen och klä julgranen=)

//Helen

Morgonfika på vetekatten

Nu ska jag snart åka in till stan och ta en morgonfika med jossan. På vetekatten såklart=) Var dock tvungen att låna systerysters notebook en gång till. Den är helt underbar! Funderar skarpt på att börja spara till en av dessa. Världéns minsta dator med hur lång batteritid som helst och så är den så söt!
   Efter fikat blir det lite ytterligare julklappsshopping (jag är en så god konsument!) och sedan blir det skridskoåkning i kungsträdgården med flickorna. Ännu en dag fylld av mys!

//Helen

Ickekommunikation

Ett vanligt fenomen när man har att göra med män (som man inte har någon närmare relation med än att man boinkar) är ickekommunikation. Jag hatar det. Istället för att bara skit i att höra av sig kan man väl uttrycka något av de alternativ som de innebär. Smsa tillbaka ett litet "pallade inte ses, vi får ta det någon annan gång." Eller "jag pallar inte ses alls mer." Eller vad som helst liksom. Hur jäkla svårt kan det vara? Det skulle vara skönt att veta liksom, så jag vet hur jag ska förhålla mig liksom. Detta handlar såklart om R. Har bestämt mig för att skita i honom om han inte hör av sig. Palla jaga någon bara för att boinka. Det finns fler fiskar i havet. Fler bär i skogen. Osvosv. 

Btw gick julklappshoppingen som en dans. Har lite kompleterande inköp att göra imorgon dock. Menmen. Hade en mysig fika med sambon på ett konditori i midsommarkransen.
  Nu sitter jag hemma hos systeryster och myser. Vi har ätit sushi och spelat spel. Myyys.

//Helen
  


Julklappsshopping

Nu ska jag iväg och shoppa julklappar. Vet att det är lite sent, men ingen stress jag har planerat vad alla ska få så det är lugnt. Ingen stress, runt julen får man vara lika seg som halvstelnad knäck.
Årets första julkort damp ner i brevlådan nyss. Ett jättefint hemmagjort från Systeryster, svågern och Katten Paste. Wie, vilken julkänsla jag fick!

//Helen

 




"Oj, jag somnade..." Eller?

Kan ju börja med den spännande nyheten att det inte blev någon konstig social situation. Varför?
En viss R dök inte upp. Det sista jag hörde ifrån honom var vid femtiden då han bekräftade kvällens planer. Han tyckte de lät bra och han skulle höra av sig om han blev sen. Efter det- inte ett ljud. Intressant att få en förklaring på det här. Hehe.
Menmen, ingen större katastrof. Hade ändå jätteroligt med Jenni&Mhershan och Maria&Janne. Först satt vi på Fenix på götgatan och sedan gick vi till Högbergs och tokdansade till barndomens musik såsom barbie girl m.m. Helt klart lyckad kväll!

Appropå lyckade kvällar så har jag fått bakläxa av en viss party-pal (Undrar vem...inte Jossan va? Nejdå. Inte.) Dags för några bilder från igår(Fredag)!





Jag                           Jossan


JagochJossan


JagochJossan


Adde,Davidochjag(kvävd)


AddesochAntons "djupa bild" som de kallade den


Det var det. Over and out.

//Helen





En helt vanlig lördag innan jobbet

Igår var jag och Jossan än en gång på debaser medis. Det funkar verkligen det där stället. Vi måste dock lära oss att komma dit innan klockan tio, då det är gratis innan det och hundra kronors inträde efter.
Vi dansade loss ett bra tag på egen hand men hittade sedan Arvid, D, Adde, Antonoch deras ekipage i folkmassan.
När de stängde promenerade jag och Jossan genom stan, fasade över Ds lite ofina, burdusa sms och åt sen filmjölk i mitt kök.

Idag har hela dagen gått åt till att inte riktigt göra någonting fast samtidigt ändå inte riktigt göra ingenting heller. Vi tittade på Design Simon & Thomas innan Jossan åkte, sen köpte jag frimärken, har diskat lite och städat lite....Mycket lite...För lite.
Sambon har kommit hem och TVn funkar som den ska nu. En tipptopp dag med andra ord. ♥

Snart ska jag iväg till jobbet. Ser inte riktigt fram emot det. Skulle vara skönt att bara vara ledig. Kunna sitta och häcka tills det var dags att träffa Maria&Janos, Jenni&Mhersan och R.
Jobbigt att det blev någon jäkla trippeldejt av det hela. Två par och så jag och R. Ingen press liksom. Hade varit en sak om vi skulle sitta hemma hos någon och typ titta på film men nu ska vi ut och ta en öl. Det här känns lite som en jobbig social situation. får se hur det artar sig...

//Helen

Se upp i backen tio hål i nacken!

Har jobbat idag, inte så kul. Fast lite. håller på att utveckla något slags flirt med en ganska söt kund=)
 
Efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa, dock inte för att övningsköra för en gångs skull. Däremot blev det mysig familjemiddag, till och med systeryster kom förbi. Hon är så söt och innovativ. då SL totalstrrejkade här i området tog hon skidorna över årstafältet. Hon och jag fortsatte på vintersportstemat. Vi rotade fram täckbrallor, snowracer och tefat och gav oss av till "kyrkbacken". Whoho I tell you! fan vad underskattat det är med snowrecer och tefatsåkning!

//Helen

Lim och glitter

Har lim och glitter överallt. Jag får panik av sånt här. Klarar inte av saker som kladdar och läger sig i hinnor osv. Detta och känslan av att grissjukan sprider sig i kroppen får mig att flippa lite smått. Grissjukan är dock jobbigast fastän den inte är lika påtaglig som allt lim och glitter. Den får mig att känna mig trögflytande och det gör ont i mina muskler.
Pratade i telefon med R nyss. Inte bra. Känns som att det vore en bra grej att skippa all onödig kontakt för att inte råka uppbringa några onödiga känslor. Menmen, en gång är ingen gång, eller vad säger man?

//Helen


It's all over the place

Jag har glitter över hela mig och hela vardagsrummet. Det är stökigt men på ett juligt sätt så det är lugnt. Älskar julemys♥

Igår var jag och Jossan på vetekatten (som vanligt) och åt frukost. Sedan åkte jag hem och dumpade onödiga grejer och plockade upp nödvändiga, såsom datorn och matlåda och tog mig iväg till SU. Satt och pluggade i några timmar innan seminariet.
Jag har lite svårt för seminarier. Det är en riktigt utsatt social situation. Det märks extra tydligt på en kvinna i klassen som har så sjukt låg rang där. Först har vi en diskusion om något, hon flikar in och det jobbiga händer. Alla tystnar, det känns instinktivt att det är fel men om ärligheten ska fram har jag aldrig riktigt förstått vad hon pratar om, det är som att hon läser fel böcker och inte lyssnar på föreläsningen innan seminariets början.
Jag har försökt några gånger att ge henne gensvar bara för att liksom, men det slutar alltid då med att jag inser att jag inte har något på hennes planhalva att göra. Jag kan inte tänka i hennes banor, ingen verkar kunna det. Fan också. Det känns så jäkla dumt!
Som tur är var det utlämning av hemtentan igår och därmed sista gången vi alla var tvugna att ses. Jag kan bara hoppas att det bara var jag som reflekterade över det här.

//Helen

Värsta bästa julklappen

Är hemma och myser hos systeryster. Hon kom på en grym julklappsidé till mamma. Vi ska köpa smyckesdelar och göra ett halsband till henne. Ett riktigt fint. Ett riktigt fint som är helt otantigt till skillnad från de hon har nu. Jag fick ett egetdesignat och egengjort armband av systeryster i födelsedagspresent som är jättesött...kan ta ett foto av det så får ni se=)

Tillbaka till planeringen!

//Helen

Jahapp, här sitter jag

Sitter och väntar på comhem mannen som ska installera rätt antennmottagare här i kärleksnästet. Tyvärr ska han komma någon gång mellan åtta och tolv, så, jaa, här sitter jag och väntar.
Tänkte passa på att plugga lite när jag ändå är låst fram till tolv...eller när han nu kommer.



Från i lördags. Något med min blick skrämmer mig, kan det vara att den påminner lite om Carola Häggkvists månne?

 

 



En paus i all dans.



Den enda bilden jag tog igår på myset. Känns som en relativt omysig grej att trycka upp en kamera med världens starkaste blixt i någons ansikte. Systeryster hade inte bara bakat pepparkakor utan även saffranskrans och smarriga, någotsånär nyttiga julgodisar. Mums=)


//Helen


Sömn är bara ett minne blott

Igår var jag och Jossan som sagt och partajade på debaser medis. Det var riktigt trevligt. De summerade klubbåret så det var en massa olika Djs från olika klubbar som spelade. Skönt att musiken var så ombytlig. Hela kvällen blev liksom inte förstörd för att det var en dålig Dj, det var bara att vänta en halvtimme så kom nästa. Det där konceptet borde standardiseras.
Efter partajandet med Jossan åkte jag hem för att sussa. Fick dock sällis av R. Han är lite personlighetsförändrad. I början var jag nästan lite rädd för honom. No more. Det var så mysigt så.
Måste faktiskt sägas att det är en ganska mysig start på dagen med en stor kramig karl i sängen. Dock inte världens mest effektiva. Kom aningens sent till brunchen med flickorna..sorry about that!
Ojoj, måste springa nu, annars kommer jag försent till adventsmyset hos systeryster!

//Helen

Nu snöar det på riktigt!

Snö, snö, snö så långt ögat kan nå. Underbart! Tyvärr börjdae det snöa redan när jag och pappa var ute och övningskörde. När jag var på en läskig relativt snirklig 70väg i tumba. Där borde de verkligen ha allra högst 50. Inte helt ok. Det var...intressant, spännande och gastkramande, men det gick bra.

Igår var det julbord och bowling med jobbet. Lika kul att se människor i nya sammanhang varje gång man gör det. Vi började med julbord och bowling på ballbreaker och tog sedan en taxi till Olssons skor. Jäkligt trevlig bar med jäkligt bra musik. I slutet av kvällen var det bara jag och Olivia och två av våra lite äldre manliga kollegor kvar och samtalet blev sjukt intressant. Hihi, jag vet så mycket nu som jag inte riktigt vet om jag egentligen vill veta. 
  Kvällens negg var iaf R dissade mitt "Hej! vill du ligga?"-sms. Tydligen hade han somnat vid tio. svårt att tro på det, menmen.
   Han var hos mig i torsdags kväll och vi satt och pratade i flera timmar och sen la vi oss och sov. Han försökte förklara att han var intresserad av mig som person... Lite oroande.

Idag var jag på konstgalleri med sambon och hennes pojkvän, sedan fikade vi på Tösse. Jättemysigt!

Ikväll ska jag ut med Jossan, vi ska dansa loss på debaser medis är det tänkt.

Bråttom!

//Helen


Åååhåhå... Jag vill bort!

Jag hittade mina och systerysters bilder ifrån Paris....Jag vill tillbaka! Eller ja...åtminstone bort härifrån. Åka till någon trevlig europeisk stad och uppleva något nytt. Gärna med systeryster. Hon är en bra travelbuddy (ja Jennis, det är du också!)
Skulle dock vara extra najs att åka med systern eftersom det känns som att vi hinner ses allt mer sällan, menemen, hon är en duktig och ambitiös student (till skillnad från mig) och därför bitchar jag inte om det. Saknar henne lite bara, that's all. ♥




De förtjusande (och glada) systrarna Eyice framför Eiffeltornet. 2008.


//Helen

Zombie

Okej. Jag vet att jag egentligen inte ska klaga eftersom det finns många som börjar jobba mycket tidigare än vad jag gör.
Men alltså. Jag hatar verkligen att börja jobba när det är mörkt och att sluta jobba när det är mörkt. Det är deppigt. Nu är jag inne på min andra dag av mörkerpass och känner mig redan som en zombie i huvudet.
Hur ska det gå imorgon då? Får gå och lägga mig riktigt, riktigt tidigt ikväll och hoppas på att jag inte kör ihjäl mig och pappa efter jobbet imorgon.
Hade tänkt ringa antingen R eller lillkillen för en liten rendez-vous imorgonkväll men jag tror ingen tjänar på det. Skippar nog den grejen. Eller ja, vi får väl se...
Längtar iaf tills på söndag. Då ska jag och tjejerna hitta på något mysigt på dagen och sen ska jag hem till mamma och pappa för advenstmys eller till systeryster för någon form av adventsmingel...We'll see.

Nix, hopp iväg på mig, nu väntar nya spännande äventyr på matglädjen!

P.s ska träffa sambon idag. Det jääättelängesen. Det ska bli mysigt! D.s

//Helen

Sammanfattning av senaste dagarna

Kommer ni ihåg att jag sist jag skrev nämnde en viss "mumsiga mannen"?
Han tyckte tydligen att jag också var mumsig. Han kom på besök i lördagsnatt efter att jag varit på studio54 med Jenni, Ida och hennes vän Cecilia.
Hur kommer det sig att man låter det gå nästan en hel månad utan att ens tänka på män för att sedan pyssla runt  med två olika snubbar under samma vecka? Det känns lite konstigt. Menmen.
Det roliga är att de verkligen är varandras motsatser. Iaf utseendemässigt. Den ena är jättekort och allmänt liten och den andra är jättelång och allmänt musklig.
Igår hade jag en jättemysig dag. När mumsiga mannen, låt oss kalla honom R gått gjorde jag julkort, tittade på julkalendern och drack o´boy. Mys.
Efter det åkte jag hem till föräldrarna och bakade pepparkakor med mamma och övningskörde med pappa. Mysmys. När middagen var avklarad åkte vi och plockade upp svågern och systeryster och styrde kosan hem till mig där vi hade adventsmys. Mysmysmys.
Idag tog jag en morgonfika med Jossan på vetekatten. Det var också lite mys. Jag ääälskar att mysa. 


//Helen

Broes before hoes

Jag är sämst. Det var jättemysigt när lillkillen kom hit i torsdags. När man är inomhus och sådär tänker jag inte alls på längdskillnaden. Jag märker den inte ens, tänker bara på hur bra han är på alla möjliga sätt och vis. Doh!
I somras när jag och Jenni var i Alanya berättade en turkisk kille för oss att det var turkkillars grej att se till tjejens behov först och sedan sina egna. Det verkar vara sant. Igår var jag helt knäpp och tänkte jättemycket på honom men det gick tillbaka på kvällen...
Jag, Jossan och Jenni samlades alla hemma hos  mig och förade och hade trevligt. Planen var att vi skulle gå ut men vi kunde inte bestämma oss för var. Jennis somethingsomething hörde av sig och frågade om vi ville komma till hans kompis. Vi körde på det.
Det var jättetrevligt. Jag har träffat den här kompisen förut, fast det var på den tiden då M fortfarande var min drömman men jag minns att jag reagerade på hans snygghet. Det gjorde jag den här gången också. Mums I tell you.
Han gjorde anspelningar och närmanden, men icke!Vi låg nämligen alla i hans säng och pratade.  Konstig att göra grejer i samma säng som de där andra tre. Han ville sen följa med mig hem. Den gubben gick dock inte heller. Tror inte Jossan skulle vara bekväm med det då hon skulle sova hos mig. Broes before hoes=P
Hoppas dock jag träffar honom igen...

Snart ska jag iväg till jobbet=( Menmen, behöver bara stå ut fyra timmar och sen är det dags att svänga mina lurviga med Jenni och några bekanta...

//Helen



Jävlaskitjävlaskitjävlaskit

Ibland bli rjag så trött på mig själv.
"Jaha, hem till mig? jamen visst!"


//Helen

Nu är goda råd dyra

Okej. Hur ska jag lösa det här?
Mini-mannen vill ses imorgon. Jag kan inte imorgon, ska sova hos mamma och pappa och börjar tidigt dagen efter. Jag sa kanske på torsdag. Hur ska jag krångla mig ur det här om han visar sig vara på då?
Det känns jättedumt det här. Jag dissade ju honom efter vår lilla thing för lite mer än en månad sen och sa att vi inte skulle ses mer. Varför i helskotta sa jag då i lördags att vi kanske kunde ses igen? Visst var han betydligt charmigare men det var ju ändå lite som att skjuta sig själv i foten. Kanske kan träffa honom (eftersom vi sagt att vi skulle ses igen) och sen dissa honom efter det? men shit vilket svin han kommer tycka att jag är då....eh, rättelse: shit vilket svin jag kommer vara då.


//Helen

RSS 2.0