Diskussion med Olivia

Huruvida sex är bättre själv med leksak eller med en annan person.
Hon är följeslagare till alternativ ett och jag är följeslagare till alternativ två.
  För kom igen. Är det inte roligare med en motpart som faktiskt kan ta egna initiativ än en motpart som varken tänker eller ens lever? Vad händer med den sköna värmen från en annan person och passionen, känns som att det är svårt att åstadkomma det med en vibrerande gummibit.
   Å andra sidan behöver man inte bry sig om att byta nummer med gummibiten. Hon kanske har en poäng ändå?

//Helen

Dagens

Så. Vad har jag gjort idag? Jag har träffat A, vi fikade och pratade...han pratade mest, mycket och länge och mest om henne. Han berättade att de funderar på att förlova sig till våren och att flytta ihop. 
  Jag tror, trots tidigare bitterhet att allt har löst sig till det bästa för alla inblandade parter.

Efter det träffade jag Mathilda. Låt mig berätta lite om henne. Hon är en kvinna full av insikter. Hon är extremt intelligent och en vacker människa både på insidan och utsidan. 
  I allafall så inhandlade vi handklovar till halloween. Jag ska använda dem i min outfit...tror jag. Har fått reda på att de flesta som ska klä ut sig tänker göra det i porrens anda. Fantastiskt. Det enda året jag faktiskt tänkte vara helt osexigt och icke-utmanande tänker alla andra porra upp sig något enormt. Jag är svag och faller för grupptrycket. Det blir alltså porrigt för min del med. En bra anledning att äntligen får använda mina najsiga strippskor...



Som dessa fast utan remmen...Mums
Som dessa fast utan remmen....mums


//Helen

Upprättelse

Nu har jag pluggat. Relativt koncentrerat om man jämför med hur jag hållt på senaste veckan. Jag har också hunnit käka en mumsig lunch och målat naglarna. Alltså har jag iaf uträttat något idag och det känns skönt.
  Vad som också känns bra är att jag efter jobbet ska träffa Jenni. Det var längesen jag träffade henne och eftersom hon till skillnad från mig har ett liv som det faktiskt händer saker i lär jag får höra åtminstone lite spännande skvaller. Varför leva sitt eget liv när man kan leva andras genom bloggar och berättelser?

//Helen

Gjort mycket- uträttat lite

Idag har jag verkligen pysslat en jäkla massa. När jag slog på TVn imorse stod att vi inte hade någn mottagning till digitalboxen. Så vad gör en duktig Helen? Jo hon börjar känna på alla möjliga sladdar och kablar i hopp om att det ska börja fungera igen- vilket det inte gör.
   Istället gick jag och satte mig vid datorn för att föra över bilder från kameran och mobilen. Spenderade en halvtimme med att försöka leta rätt på kamerans usb-sladd. Självklart även det utan framgång.
  Följande projekt var alltså att installera ett program på datorn som ska tillåta mig att föra över filer mellan datorn och mobilen. Detta borde inte heller vara så svårt. Det borde vara något i stil med att man sätter i skivan, följer instruktionerna och sedan är ready to go. Icke! Mitt operativsystem tillät inte blablabla...
   Så jag försökte med att "bluetootha" över bilderna vilket också visade sig vara stört omöjligt.
   Nu sitter jag här och är bitter och känner väldigt mycket som en löjlig gammal tant som behöver hjälp att ens starta datorn- jag antar att ni känner till typen. Jag är också bitter över människor som utger sig för att vara sjukt otekniska och sedan klarar av både det ena och det andra, falsk marknadsföring!

Nu ska jag iaf plugga så att jag fått något konstruktivt gjort idag. Kommer annars att känna mig kopiöst misslyckad när jag sitter där på mitt lågstatusjobb!

//Helen


Ett helt onödigt inlägg

Ville bara säga godnatt.
  Nu är det dags för denna lila flicka att sova. Efter en lååång dag på jobbet, många och lååånga ändelser på turkiskan och en lååång promenad med Malin-vännen är det dags att krypa till kojs. 

Sweet dreams kids //Helen

 

Det var en gång på en ungdomsgård i Huvudsta...

Kvällen har jag spenderat på en ungdomsgård i Huvudsta. Mathildas vän Jocke hade spelning. Innan spelningen när hon hyllade honom översvallande var jag inte helt övertygad. Det är inte helt ovanligt att människor förstorar deras vänners prestationer. Men han var verkligen fantastisk. Han var en äkta liten mini-Dylan. Han stod själv på scenen med sin stora gitarr, stora skor och spinkiga ben och han lät underbart. Det var en känsla i hans musik som få rutinerade musiker har. Jag är hans senaste fan!
Efter spelningen åkte vi till Odenplan och gick på Knast.
   Fastän min mor var högst tveksam till att jag gick på spelning istället för att gå på föreläsning är jag väldigt nöjd med att inte ha missat en kväll med kvalitetsmusik och socialt umgänge. Najs kväll. 

//Helen
  

Hur kommer det sig ?

Att våra samtal alltid börjar bra och slutar på ett konstigt eller jobbigt sätt. 
Jag ringde för att säga att jag inte kunde ses idag. Det var lugnt. När skulle vi ses då? Torsdag. Men inte på kvällen för då skulle han på stå up- komik.
"Björn Gustafsson, Özz Nüjen och sådär....ska jag hälsa Özz från dig?"
"Ja gör det. Presentera henne och säg att han hade fel." (Özz Nüjen sa en gång till oss att vi skulle hålla ihop och att våra barn kulle bli vackra)
"Sånt vet man aldrig"

Varför säger du sånt? Inte ett roligt skämt. Känns mest som ett hot...

//Helen


Back in black

Sådär ja. Nu har jag tack vare systerns pojkvän ett fungerande internet på minidatorn. Mycket passande då den stationära har fått ännu ett virus och antagligen kommer att ge upp för gott inom en snar framtid.
  Nog om datorer mer om lilla mig.

I torsdags var jag på Berns på Mathildas designers modevisning. Det var mycket fina kläder men också en del som kändes lite B.
  När modevisningen var över gick jag och Mathildas andra vänner upp till terassen och satt där och sippade på diverse och sedan gick vi ner till nattklubben som var i samma lokal som modevisningen. Nattklubben hade inte kommit igång och gästerna bestod av vårat lilla sällskap som iof var helt kapabla att roa oss själva. Riktigt lyckad kväll.

Fredagen skulle spenderas med flickorna ute på staden men eftersom jag var totalt död och hade världens största bihålor stannade jag hemma med mamma och pappa och tittade på film. Det var lite skönt. Ville liksom inte förstöra deras kväll genom att vara sickbitch och gnälla över huvuvärk, feber, halsont mm.

Så till gårdagen. Jag mådde betydligt bättre än i fredags. Kanske beroende på att jag låg hemma och sov exakt hela dagen fram till halv sex då jag åkte till östermalm för att möta upp Olivia och Bettan för en stilla middag. Det var mys och god mat.
   Efter det skulle jag träffa Jossan. Jag trodde först att vi skulle ta en drink eller så i stillhet. Det var inte riktigt vad som hände. Vi gick till Harrys där Hazy/dizzy(coverband på AC/DC) spelade. Faktiskt bra. Även om vi inte var helvilda(jag var fortfarande lite lame) så hade vi riktig trevligt.

Idag är det magdans hela dagen som gäller. Ska snart hem till Pau med Maria och dansa magdans fram till att kursen börjar klockan fem.
  Efter det ska jag om jag inte är totalkaput hem till Mathilda och dricka Bailey's och titta på nerladdade true blood.

Nästa helg ska systern komma på besök från Paris. Lycka. Har saknat henne galet mycket sedan jag kom hem därifrån.

Visst är livet underbart?

//Helen

Aktuellt

Var på turkiskan med modern idag. Hela jäkla språket bygger typ på ändelser. Jag har aldrig varit någon språkbegåvning men detta tar priset. Ska dock lära mig...åtminstone så att jag kan ta mig fram själv och inte behöver vara beroende av pappa.

Hur kunde jag glömma? Jag klarade tenatan som jag var säker på att faila.

Ny Paris-resa planeras.


Jag håller på att bli frisk!

//Helen


Som den gamla goda tiden

Jag och Magda var och hälsade på i brk igår. Tyvärr hade Gun hunnit gå hem men Andreas var kvar och satt med en kopp kaffe och en snus och pratade en stund. Det var mysigt. Att vara där kändes extremt konstigt och särskilt när jag insåg att jag blivit en helt annan person sen den tiden.
  Är också lite nöjd över att jag inte tog en cigg i rökrutan.

Nu har jag ett litet problem. 
  Lilla Mathilda är en flitigt arbetande modeassistent. På Torsdag ska "hennes" designer ha modevisning på Berns och eftersom Mathilda är en sötnöt har hon bjudit mig. Men vad ska en liten Helen ha på sig? Känns lite B att komma i en H&M klänning. Menmen. Får försöka hitta en söt liten svart på monki eller dylikt. det är inte helt out of my budget men det är ändå inte H&M.

//Helen

On the road again

Har härmed bestämt mig för att sluta vara sjuk. Detta ska jag genomföra genom att ta mitt "lazy ass" till magdansen. Är mycket trött på att hasa omkring hemma med en kopp te och ett paket näsdukar i högsta hugg!
  Måste verkligen lära mig koreografin ordentligt. Vill inte bara kunna stegen, vill också kunna "bära upp dansen" på ett bra sätt. Detta innebär att jag måste vara graciös, inte min starka sida så nu är det hårdträning som gäller!

//Helen

För första gången på väldigt länge

  -Spenderade jag en fredagkväll hemma med mamma och pappa, utan en droppe alkohol, utan feströkandet och utan någon lust att gå ut. 
"Inte likt mig" tänkte jag när jag låg framför TV:n, snöt mig och tyckte synd om mig själv för att jag har världens största toncill. 
   Till en början var det frustrerande att tänka på vad jag missade: Cocktailparty hos Malin och utgång med Ivana och Jenni. 
    Men efter ett tag slog det mig att många gör det här frivilligt. Stannar hemma. Så varför inte jag? Kom fram till att jag ändå (med tanke på mitt fysiska tillstånd) inte skulle uppskatta varken cocktailparty eller utgång. Såg då TVsoffan, mamma och pappa i den, ja tillochmed den dåliga filmen i ett annat ljus. 

P.s  
Hjälpte detta mig att bli frisk?
Nej. Måste dock se det fina i kråksången och erkänna för mig själv att jag antagligen mått ganska mycket sämre om jag festat hela natten och gått och lagt mig klockan fem.
D.s

//Helen

Feber

Jag är sjuk. 
Varje liten led, varje liten muskel, till och med huden ömmar.
Det bränns
Det är väldigt, väldigt synd om mig.

Jag pluggar i femton-minuters-intervaller och varvar det med att A)ligga och stirra i taket från min säng B)ligga och stirra i taket från köksgolvet C)ligga och stirra i taket från vardagsrumssoffan

//Helen

Med en känsla av svek

Nu har de iaf ringt. Gjorde mitt bästa för att minnas allt. Men fastän jag vetat länge att de ska ringa kände jag mig tagen på sängen. 
   Känns som att jag var till väldigt liten hjälp och kvinnan i telefonen sa saker som skulle vara förstående men på något sätt lät hon ändå dömande.
   Det kändes lite som ett svek mot dig.

//Helen

Dagen

Denna dag kan beskrivas såhär:

Först borstade jag tänderna och sedan åt jag jordnötter.
 
Detta innebär att jag gör allt i fel ordning och inget går enligt planerna.

//Helen

Inför Vt2009

Sökte till kurserna:
Kläder kropp och identitet II
psykologi I
Genus/könsmakt och andra maktordningar - forskning och perspektiv
Idéhistoria, från antiken till upplysningen
Idéhistoria, 1800-tal och 1900-tal

Har alltså bestämt mig för att läsa ännu en termin med flumkurser, då jag absolut inte har någon aning om vad jag vill bli när jag blir stor. Största problemet är väl kanske att jag är relativt stor....

//Helen

Ännu en helg avklarad

Så. Hur har denna helgen passerat då?

Fredagen var det ju utgång med Jenni, hennes bror&co. Vi var på mango och..ja..inte riktigt min min typ av ställe men det var helt okej. 
   Lite intressanta saker inträffade under kvällen. En pojke i sällskapet som ständigt hävdar att jag är väldigt promiskuös(och vi vet ju alla att det inte stämmer, mitt liv skulle kunna liknas vid någon form av klosterliv..anyway) strulade väldigt djuriskt med en tjej, it wasn't pretty but kind of fun.
  En annan pojke som luktar gott var med. Jag vet inte om ni minns honom men jag råkade iaf på honom på Jennis landställe på kräftskivan. Det slutade iaf med att han missade sin sista nattbuss, ingen annan erbjöd sig och därför fick han följa med mig hem och sova hos mig.
  Det förekom inget snusk whatsoever. Det kändes inte direkt lockande då han råkade kräkas en aning på nattbussen. Jag bäddade ner honom i min säng och själv sov jag på soffan i vardagsrummet.

Lördagen började med lite ångest över att skicka hem sleeping pukey(inget ont om honom, han är en av de artigaste och finaste killarna som finns) som låg och sov i min säng men ingen oro var nödvändig. När jag kom ut ur duschen satt han och åt frukost med mina föräldrar och de verkade ha väldigt trevligt=)
  Sedan var det jobb i tre timmar och efter det bar det av till stadsteatern för att titta på cabaret med Malin, Arvid och Malins kompis Jamie. Bra föreställning. På sin höjd påminner den dock om filmen som är one of a kind. Menmen, jag har iaf äntligen fått se en av barndomsidolerna- Rikard Wolff.
    Efteråt bar det av först till bröderna Ohlsson där de spelar trevlig rocka billy. Tyvärr tycker tydligen alla 40+ knuttar i hela stockholm också om den sortens musik. Malin svepte sin vin i ett huj och vi var därifrån illa kvickt.
    Mathilda anslöt sig till sällskapet och alla hoppade in i arvids tjänstebil, jag och Mathilda i lastutrymmet. Jamie var självskriven i framsätet då ingen ville att hennes bebismage skulle råka ut för något.
   Vi åkte iaf till Bara vi. Myspysigt ställe på söder. Det blev inte en så långvarig visstelse, men det var nog lika bra då jag anade en viss stämmning. Inget jag kan sätta fingret på men det kändes inte riktigt bra.
   Kvällen slutade iaf med att jag, Malin och Arvid åkte hem till Arvid och "efterfestade". Jag och Malin satt på balkongen och drack screwdriver,  kedjerökte och pratade om allt från förr. Bra och dåliga saker. Vi hade helt enkelt ett litet terapisamtal som slutade någon gång vid fyratiden varpå jag åkte hem.

Dagen då?

Hoppade över fikan med tjejerna som jag hade sett fram emot väldigt mycket. Pga. Tidsbrist, stress och skuldkänslor gentemot käre far. Sedan var det magdans, det gick åt pipsvängen.
   Nu ska jag gå tillbaka ner i vardagsrummet och titta på film med mammsen och pappsen. Precis som när jag var liten. Det känns skönt. Har faktiskt saknat att umgås med dem.

//Helen


...and a gentleman for my friend, please

Idag har jag ringt fler samtal och skickat fler sms än vad jag gjort under hela veckan. Nu verkar dock allt ha löst sig.

Fredag: Utgång med Jenni, hennes bror &co. (Dessutom kanske hennes dejt kommer, who knows?)
Lördag: Jobba 14-17, gå på cabarét med Malin, efter det följer utgång med Malin.
söndag: Fika med tjejerna och magdans.

Det fanns en fest där på lördagen som jag gärna velat gå på då chaipojken kommer att vara där, men jag prioriterar bästa vännen istället. Har till och med bytt och grejat med jobbet. Inte den lättaste uppgiften men det är hon värd. 
   Hoppas bara att lilla Bettson som var söt och bjöd med mig på festen inte tog illa upp...



Igår var jag ute och tog några glas vin med Jenni. Vi pratade länge och hade väldigt trevligt. det var längesen vi umgicks bara hon och jag och hade tid att prata om allt det där...viktiga, ni vet.
   Efter tre/fyra timmars trevligt umgänge kom hennes dejt dit. Det var en riktigt trevlig pojke som verkligen kunde sina grejer. Han uppträdde som en perfekt gentleman mot både mig och Jenni(frågade om vi ville ha vin, betalade taxin och berättade att han bokat två bord inför deras dejt på fredag. Ganska sött, visst?) 
   När temple stängde tog vi som sagt var en taxi hem till honom där vi spelade buzz och inväntade min och Jennis nattbuss som gick precis utanför. 
   Känns skönt att veta att hon träffar en genlteman. Let's hope he stays that way, and let's hope there's a friend...

//Helen

Sämsta pluggisen- någonsin!

Tänkte vara duktig och plugga hela dagen idag. Detta gjorde jag:
Åt lunch med Malin på hennes skola.
Pluggade på stadsbiblioteket i ca två timmar.
Gick och hälsade på Cribba på jobbet.
Gick långsamt hem genom stan
Tog en tupplur när jag kom hem
Hjälpte mamma att laga middag
Åt middag med mamma och pappa

Och nu då? Vad ska jag göra nu? Plugga?
Nej. jag ska in till stan och ta en drink med lilla Jenni.
Det blir roligt.

By the way så suger stadsbiblioteket som pluggställe då folk sitter och tuggar högljutt, snorar, skrapar med stolar och framförallt blir sura om man försöker stänga ute alla deras enerverande ljud ute med lite trevlig musik. 
Imorgon blir det plugg hemma hos mig eller möjligtvis på årstafältet om vädret tillåter.

Näe. Nu ska jag iväg och berusa mig med trevligt sällskap och drinkar!
//Helen


Hemma igen

Paris var underbart. Det bästa med den staden var dock att min syster fanns där. Jag har längtat så sjukt mycket efter henne under tiden hon varit borta och helt plötsligt skulle vi spendera en hel vecka tillsammans. Nu är det nästan exakt ett dygn sedan jag åkte från henne och jag saknar henne redan.
   Hon var en väldigt bra guide och jag har sett allt det där som man ska, ni vet.
Vi gick upp i eiffeltornet, vi åkte båt längs seine, vi söp i bastille, fikade i montmartre, shoppade i les halles, shoppade och åt falafel i marais, tittade på notre dame, gick på le louvre, musée d'orsay och erotikmuséet, gick upp i triumfbågen när det var mörkt, åkte med det lilla tåget i montmartre medan vi åt frukost, åt crepes, pain au chocolat och baguette.
  Det var en helt perfekt resa.

Nu till fransmännen. Olala.
  De är snygga och väldigt amorösa. På en vecka har jag tagit igen flera års tunnelbaneflörtande. Medan svenska män verkar ha väldigt svårt att erkänna att någon är snygg  verkar det vara fransmännens kall i livet. Jag emigrerar!

//Helen

Dag 2

Igar efter Systerns skola akte vi hem och lagade middag. Vi satt just och pratade om vad vi skulle gora den kvallen nar hennes vanner har nere ringde. Det blev till att traffa dem. Vi akte till Bastille och satte oss pa en pub. Lagom berusade akte jag och systern hem, vi kopte kebab pa vagen och satt och tittade pa SATC medan vi at upp. Riktigt bra forsta kvall.

 Idag akte vi till eiffeltornet. Jag tog en massa bilder men vi gick aldrig upp. Det skulle ha tagit for lang tid. Systeryster var ju tvungen att hinna till skolan.
  Vi borjade traska i riktning mot hennes skola och satte oss en bit harifran och at crepes till lunch. Ikvall tankte jag laga nagot nyttigt till oss. Sallad,kyckling och baguette kanske? Har inte atit nagon baguette annu och det ar redan andra dagen!
  Tror att vi ska shoppa lite nar systern ar klar i skolan, efter middagen gar vi nog pa en fika eller ett glas vin. Medan hon ar har ska jag val promenera runt lite i omradet. Igar var jag pa cimetière du montparnasse, lafayette och ett fik. Idag tror jag att det blir typ samma. Tror jag ska ta mig till notre dame imorgon medan hon ar i skolan.

//Helen

RSS 2.0