Know your enemy

Fredag:  Bortskämd! blev bjuden på Grill av min underbara Mr.A, Arvid och Malin var också med. Det var riktigt trevligt och Grill är typ den mest intressanta restaurangen jag varit på. Mumsig mat dessutom.
  Efter besöket på Grill mötte vi upp några av Mr.As och Arvids vänner på Treat som verkligen inte är en av de mest intressanta pubar jag varit på. ZzZzZ.
  Istället för att sedan gå hem var det först ett snabbstopp på donken rådmansgatan- för dem som inte ätit snobbmiddag innan vill säga. Och sedan var det dags för en sängfösare hos Arvid. Jag och Malin hamnade på balkongen där vi drack vitt vin, rökte och pratade om saker vi hade tänkt på när man fortfarande var oskuld. Typ var man skulle göra av händerna när man hade sex, huruvida det smakade salt för ens partner när denne kysste ens hals och om man skulle satsa på att dra in magen under samlaget eller om ens partner ändå inte skulle märka av den osv. Vid fyratiden hade vi tömt ämnet och jag gick hem till Mr.A och somnade.

Lördag: Såg Sex and the city- the movie med Jenni och Ivana. Vilken film! Underbar. MInns inte när jag senast reagerade så på en film. Så mycket skratt, så mycket tårar.
  Efter filmen åkte jag och Jenni hem till Mr.A och drack lite vin med honom och två vänner. Vi drog sedan vidare till After som ju inte skulle vara mitt personliga förstahandsval men wtf. Där mötte vi upp betydligt fler människor än väntat. Jag kände högst en fjärdedel. Riksha-Jossan (förklaring kommer) kom också dit. Det var roligt=)
  Efter After var det menat att vi skulle till Trädgårn men så blev inte fallet.
  Mr.A och hans flock åkte i förväg och precis när vi andra kommit till Fridhempslan ringde Mr.A och sa att de istället åkt till hirschenkeller då kön varit för lång.
  Tusen svordomar senare och vän mindre (Jenni pallade inte allt hattande och fnattande och åkte hem). Fann jag och Riksha-Jossan oss på väg till hirschenkeller med ömmande fötter och trötta ben.
  Då- som i en dröm kom en konstig makapär åkandes och vi fann oss snabbt till rätta i den. Det var en tvättäkta, underbar Riksha(cyckeltaxi) med Ben and Jerrys-reklam på. Vilken underbar åktur=)
  Tillslut kom vi fram till helveteshålet där vi i kön stötte på djävulen själv. Nej inte riktigt men nästan. Bettans ex Heikki var där och jag muttrade surt så fort jag fick se honom under hela kvällen. 
  Hirschen var ganska lamt,  as always. dessutom var Mr.As gamla fling där. Jag var dock en duktig flicka och betedde mig inte alls som att jag får svårigheter att andas när Mr.A nämner hennes namn eller när jag vet att han umgås med henne.
  Drösen som var där tröttnade ganska fort och vid två tog vi oss på stapplande steg(det var kanske mest jag som stapplade men ändå) till donken där vi bestämde oss för att ha en trelvig liten efterfest hos Mr.A. Mina kära Riksha-vän åkte hem och ganska många andra droppade av och tillslut var det bara Jag, Mr.A, tre gamla rävar och Hon kvar. Hon följde med till Mr.A, Hon satt och tjattrade oavbrutet, Hon klängde på varenda pojkspoling(alla tre) och Hon örfilade Mr.A minst två gånger. Hon var helt enkelt lite för mycket för min smak. Men falsk som jag är (know your enemy) knep jag käft resten av kvällen men jublade inombrods när hon klockan fem äntligen bestämde sig för att gå. 
   Vi andra hängde kvar och hade trevligt. Adde blev full som ett ägg, pratade som en tant och dreglade. Mr.A drack tio bloody mary, Dave spelade gitarr och överraskade Marcus med en mobilkamera när han var på muggen och Marcus...jaaa. Han blev filmad när han sket. Tycker mycket, mycket om de där killarna. Cribba tittade upp en stund när han slutade nattskiftet på 7-eleven.
  De gick vid halv åtta och då tog "dagen" slut.

Söndag(Idag): Sova till klockan halv fem, huvudvärk, bråka med Mr.A, deppa över bråket med Mr.A, vänta på att han ska komma hit så att vi kan se hitman filmen och hoppas på underbart försoningssex.

//Helen

Funderingar en solig dag

Fundering ett: Ska jag gå ut och lägga mig i solen igen? Borde ju försöka få lite färg. Nej. orkar inte mer måste svalka av mig..

Fundering två: Har singeltjejer och tjejer i förhållande delat upp sig i två läger? När hände detta i sånt fall och är de medvetna om att de har en gemensam nämnare som är minst sagt fundamental för båda lägren?
  Singeltjejer klandrar ofta förhållandetjejer (ibland med rätt och ibland inte) för att allt kretsar kring deras partner, vad de pratar om, vad som styr deras beslut och vad som håller de borta från deras vänner. 
   Det  är däri den fundamentala likheten ligger. Singeltjejer talar inte mindre om killar bara för att de inte har ett förhållande och tänker inte mindre på dem. Singeltjejer hålls dessutom också borta från deras vänner pga. killar. Skillnaden är väl mest att förhållandetjejen säger: sorry tjejer, kan inte hänga med ut på krogen. Ska mysa med X. Medan singeltjejen helt plötsligt försvinner från sina vänner på krogen för att mysa med en nyfunnen vän i ett hörn. 
  En pojkvän hemma i soffan eller någon spännande okänd på krogen? Gör som ni vill och feel free to tell me. Om man tänker efter så är det ju roligt att höra om både det ena och det andra=)

Fundering tre: Lunch kanske?

Fundering fyra: Helt klart....pasta blir bra...

//Helen

Oh, the drama

Igår var jag som sagt på drinkkväll hos en av Mr.As vänner. Allt började mycket bra. Låt oss säga att stämmningen var minst sagt gemytlig.
   Det var dock en störande faktor under hela kvällen. Låt oss kalla honom Känslis. 
  Känslis har en väldigt enkel personlighet att förstå sig på och det tar vem som helst bråkdelen av några sekunder för att lista ut hur han är som person och ungefär vad han kan ha varit med om i sitt liv.
   Allt detta pga. att han alltid försöker framhäva sig själv något alldeles förskräckligt( I grund och botten dåligt självförtroende?) och att han inte tål kritik utan blir synbart stressad och förbannad om någon säger emot(Han kanske har fått för mycket av det som liten?). Man såg i allafall att han var en totalt trasig person som verkligen inte kunde hantera sina minst sagt svallande känslor. 
   Under hela kvällen satt iaf. Känslis och bjäbbade om saker han inte hade en aning om och drog upp en del riktigt känsliga ämnen som kan te sig minst sagt provocerande om man talar om dem så vårdslöst som han gjorde inför någon som faktiskt har personlig erfarenhet av många av de ämnen som togs upp.
   Till slut brast det för Malin och han fick sig en rejäl salva. Hon sade helt enkelt sanningen och det var inte vackert. Känslis började då frusta och pusta och vi trodde alla att han tänkte försöka blåsa bort henne ur sin åsyn precis som vargen, ni vet. Detta hände dock inte och istället utbrast han med sprucken röst något i stil med att hon var ful och äcklig, varefter han reste sig upp gråtandes som ett stort argt barn samtidigt som han skrek ohörbara haranger om både det ena och det andra.
  Fint slut på en fin kväll. Den som ger sig in i leken får leken tåla, Känslis.



//Helen

Sandhamn2

Epilog

Är vi alkoholskadade? Är vi bratiserade? Är vi frälsta av backslickkillar med rosa skjortor och seglarskor?
Nej.
  Sandhamn-resan blev helt annorlunda än förväntat. Vi har inte varit på vilda midsommarfiranden i gröngräset eller i någon vräkig båt. Det visade sig faktiskt att det riktiga "håliigånget" inte började fören idag. Däremot har vi druckit massa vin och öl(personligen drack jag ingen öl), solat och hängt med Sandhamns enda blattar. 
  Sandhamn är bra på vissa sätt och dåligt på andra. en sak som sög var att man absolut inte fick dricka på bryggan vilket innebar att alla som inte hade båt blev smått uteslutna. Detta gällde oss och vi söp oss fulla i stugan och satte oss en bit ifrån bryggan där vi drack upp resten för att sedan gå till bryggan och kolla läget.
  När jag säger "kolla läget" menar jag att vissa av  oss hade illusionen om att vi skulle bli medbjudna på en båt av några rikemansungar. Jag delade inte den illusionen, vilket var rätt av mig.
   Istället hittade vi som jag sa Sandhamns enda blattar och blev istället medbjudna till deras båt. Där var det trevligt och i allafall jag och Jenni satt kvar länge och hängde. Jenni hade särskillt trevligt med snubben som hade varit mitt självklara val om jag inte haft Mr.A. Jag var däremot väldigt nunne-aktig och satt mellan den andra tjejen som var där och Jenni.

Så. Vad har jag lärt mig av denna resa?
 Häng i trädgården med brudarna, drick lite vin och snacka skit. Då hade i allfall jag trevligast.


Ikväll blir det drinkkväll hos en av Mr.As kompisar. Det är najs då man alltid ofrivilligt blir värsta groggludret när de vill flasha med vilka drinkar de kan blanda. mycket praktiskt för mig.

//Helen



Sandhamn

Prolog

För ett tag sedan satt vi några stycken på ett café och klurade över vad vi skulle göra på midsommar.
   Från början var det tänkt att hela det stora gänget skulle vara samlat. Det började med att Maria släppte bomben om att hon skulle vara i Budapest då och sedan kom Olivia efter med att hon skulle till Åland.
  Vilka var det då kvar? Jo det var jag, Jenni, Ivana och Camilla kvar. Vad skulle vi göra då? Någon kläckte idén att vi skulle åka bort. Underbart tyckte resten. Någon spann vidare och tyckte att sandhamn låter ju bra, perfekt tyckte resten. Förutom en- jag.  

Kapitel 1

Imorgon åker jag, Jenni, Ivana och Camilla till Sandhamn för att fira midsommar.
   Detta tyckte jag till en början var en fantastisk och genialisk idé "vad härligt att fira midsommar i skärgården". Sedan gick jag över till att tycka att det var den dummaste idéen någonsin, hur kul kan det vara att festa med en massa brats? 
   Nu tycker jag än en gång att det är en bra idé då jag inte kan tillåta mig att tycka något annat eftersom jag ju signat upp för det här och måste göra det bästa av situstionen. Bratsen kanske är skittrevliga och om de inte är det så har jag inget problem med att sitta och supa i stugan!

Hoppas på det bästa. Glad midsommar!//
Helen

Inspiration

Jag har alltid haft svårt att hitta inspirationen att göra saker jag tycker är roligt. Usch vad flummigt. Förlåt.
Men ni kanske ändå förstår hur jag menar? Man vet vad man vill, man har ett helt gäng med idéer som knullar runt i huvudet på en men man genomför dem aldrig.
   Så har jag varit under största delen av mitt liv men nu har jag äntligen börjat ta tag i saker. En del stora saker och en del småsaker.
  Däremot kan jag för första gången inte hitta någon inspiration rent modemässigt. Det har jag haft väldigt lätt för förut. (Jag säger inte att det alltid blivit en hit men jag har alltid vetat precis vad jag eftersträvar och vill ha) Men nu känner jag mig totalt vilsen i min garderob och det känns faktiskt jobbigt. Jag har alltid tänkt att kläder inte spelar så stor roll för att det är ett område som jag faktiskt aldrig kännt mig osäker på. Men nu...



Mina tre favoriter som jag alltid går tillbaka till.

    Edie Sedgwick. Socitetsflicka och modell samt Andy Warhols musa     

  Audrey Hepburn. Skådespelerska
   Nico. Sångerska, modell samt Andy warhols musa


//Helen

Ne mutlu türküm diyene

- Lycklig är den som kan kalla sig turk.

Den gamla slagdängan satt verkligen på sin plats igår efter matchen mot Tjeckien.
  Det var gastkramande och hårresande men tillslut. Vilken seger!

//Helen


"Asså, det är bara ett uttryck..."

Jag har spenderat ungefär ett dygn på Jennis land för att fira hennes och hennes tvillingbrors födelsedag. Jag kom hem för några timmar sedan. 
 
Det var riktigt trevligt bortsett från att förra årets snedsteg var där. Vi hälsade knappt på varandra. Jag insåg att jag lärt mig min läxa. Däremot  återföll Olivia i gamla vanor. Den här gången var det iaf med en ny och inte samma som på ett eller annat sätt nyttjats av  både undertecknad, henne själv och Ivana.
   Kvällen var regning och alla satt inklämda i ett partytält, tiden gick långsamt medan spriten försvann desto snabbare. När det klarnade upp en aning bestämde jag, Olivia och Ivana oss för att ta ett dopp med Olivias special friend. Det var hemskt. Kyla är inte riktigt min grej. 
   Dygnet i skärgården präglades inte bara av dåligt väder och dåliga kläder. Den  präglades också av feber, alvedon och världens dummaste brud.
   Hon var helt klart 'one of a kind' på ett dåligt sätt. Till en början var det ganska roande men man tröttnade dock på den aldrig sinande floden puckade meningar som rann ur hennes mun. Droppen som fick bägaren att rinna över var nog ändå när hon bestämde sig för att lägga sig och sova på mig. Dumma kreatur!
    
Jag har funnit en dold talang hos mig- fyllekubb. Jag träffar mycket bättre när jag är lite på totten=)

//Helen
 

Favorit i repris

Imorgon åker jag ut till Jennis land.
Denna gång är det födelsedagskalas för henne och hennes tvillingbror. Förra gången jag var där var det kräftskiva och diverse skandaler inträffade varav jag var delaktig i en.
  Jag hoppas bara att min motspelare i skandalen väljer att få någon konstig åkomma eller kanske att matchen på Lördag är viktigare än att fira bästa vännen. Jag tror nog att Olivia önskar ungefär samma sak om en annan person som var närvande förra året. Vi får väl se.

// Helen

Mittenträning

Nu när jag har min nya stora säng måste jag verkligen träna på att utnyttja den till dess fulla kapacitet. Jag har fortfarande som något slags ticks att lägga mig längst in mot väggen och trycka. Vad är det för sätt? Jag borde ligga i mitten med armar och ben utrstäckta åt olika håll eller kanske diagonalt! Annars känns det ju bara meningslöst. med en monstersäng..Jag ska träna och jag ska bli den bästa mittenliggerskan någonsin!

Lät det där lte fel?



Det är mysigt sommarregn ute. Tur att jag redan hunnit jogga.
Nu kan jag lägga mig på balkongen med en kopp te och DN. Det blir bra=)

//Helen


Ett moget beslut

Jag har nu beslutat att inte ta erbjudandet från Maris vän. Det känns lite synd men jag har min skäl:
-Det gäller bara för 5 månader. Skulle jag flytta hem sen igen eller?
-Jag hade tänkt börja övningsköra i höst. Smartare att lägga hyran (2700 i månaden) på körlektioner.
-Opraktiskt att inte bo hemma när jag ska övningsköra med pappa.
-Jag skulle inte flytta hemifrån för att komma bort härifrån utan för att jag skulle vilja ha något eget vilket jag ju inte skulle få där.



//Helen


Grattis (i efterskott) Olivia!

Gömde bort att gratta Olivia på hennes födelsedag(Fredag6/6) inte IRL såklart men här på bloggen...My humble apologies, darling!




//Helen

Inneboende hos en inneboende

Jag kanske ska flytta in som inneboende hos min systers kompis inneboende.
   Min systers vän har alltså en studentlägenhet i bergshamra. Han har också en inneboende i denna lägenhet. Han(Systerysters vän) ska under hösten åka till Kina under en längre period och nu är det alltså tal om att jag ska bli inneboende hos den inneboende under tiden han är borta.
  Jag tycker det låter kul. Mycket trevlig lägenhet dessutom.

Våga vägra hudcancer!

Värsta fjolligheten är inte att ha ett tjockt lager solskyddsfaktor20. Värsta fjolligheten är att inte ha det! 
  Det är som att ha bilbälte/cykelhjälm/motionsvanor. Man värnar helt enkelt om sin hälsa. Dessutom luktar det som sommaren luktade på den tiden då mamma tvångssmörjde in en innan man fick springa ner i plurret. Lite nostalgi liksom. Precis som som cykelhjälmen. 



Jag har fått större säng. Den är 140 men jag tycker den är monsterstor!


Hur kunde jag glömma?!
 Mina läppglans har äntligen kommit. De är jättegulliga och ser ut som muffins men de är inte direkt funktionella....tyvärr.

//Helen

  

RSS 2.0