Ur funktion- för trött

Eh okej. Nu är det så länge sedan jag bloggade att jag nästan känner mig lite blyg.

Menmen. Here we go.
De senaste dagarna har varit långa och det har hunnit hända mycket och jag har haft mycket att göra. Till råga på allt har min hjärna bestämt sig för att lägga av totalt när det gäller plugg och har istället gått i gång på helfart med grubblerier.
   Hur är det egentligen med Ö nu? Mår han bra? och vad pysslar han med? Vad är det egentligen för en kufisk typ som, om man ska lita på vad Jenni säger, är intresserad av mig? Och om nu så är fallet- varför pratar han knappt med mig då? Hur kommer mamma och pappa ha det när jag flyttat? När ska jag sy in nyårsklänningen och köpa nyårsdrickan? Varför har jag inte pluggat något på tentan? och hur många gånger drack jag egentligen alkohol förra veckan?

Sånt tänker jag på. Inte något konstruktivt direkt.

//Helen

Röd jättekänguru

Har haft den mysigaste julen någonsin. 
  
Julafton:
Åkte till släkten i bålsta och fikade och tittade på Kalle. Tydligen är släktfejden nu ett minne blott.
  Efter det åkte jag, mamma, pappa och systeryster hem och åt julmiddag och öppnade paket. Efter det satt vi och pratade och tittade på en gammal film tillsammans. När mamma och pappa gick och la sig satt jag och systeryster kvar och tittade på ännu en film.

Juldagen:
Vaknade inte alltför tidigt, minns inte riktigt när. Jag, systeryster och pappa spelade ett spel han fått i julklapp. Sedan spelade jag och systeryster TP.
  När svågern kom hit var det dags för jullunch och sedan var det dags för TP igen, denna gången deltog hela familjen. Myspys. När resten av familjen åt middag gjorde jag mig redo att gå ut.
   Spenderade kvällen och natten på Fasching med Jenni, Ivana och Camilla. Det var roligt. Jennis två vänner kom också och tillslut var det bara jag, Jenni och dem kvar. Trevliga typer, inte direkt verbala, dock. 




Till Maria:
Homeopati- Lika botar lika. Grundidén för homeopatin är att ett ämne som kan skapa vissa symptom hos en frisk individ kan bota samma symptom hos en sjuk individ. 

//Helen

P.s
TP is the shit, visste ni tex att Jean-Paul Sartre blev tilldelad nobelpriset men inte tog emot det? Eller vad homeopati är ?eller kanske vilket som är det största pungdjuret?
D.s
  

Tråkiga tanten eller roliga Rut?

Vet inte vad jag ska köpa i julklapp till mina kusinbarn. De där ungarna har så mycket grejer att man knappt kommer in i deras rum.
   Dessutom måste man alltid ställa sig den moraliska frågan om man ska köpa något som de tycker är roligt och som är hjärndött eller om man ska köpa något de kanske tycker är mindre roligt men som kanske skulle vara bra för deras intelligens eller intellekt. Dessa två går tydligen inte att kombinera these days.
   Man vill inte heller ge dem helt stereotypa presenter (flickan får en rosa docka och smink medan pojken får ett krigsspel och en låtsaspistol). That's not the way I do it.
   Funderar på att köpa ett tatueringskit (som jag skulle älskat när jag var liten) och ett smyckesdesignerset som jag också skulle älskat när jag var liten) och så får de helt enkelt dela på dem bäst de vill. Det kanske till och med finns en chans att de klapparna skulle stimulera deras konstärliga/pyssliga ådra. Det känns bra. Klappar jag kan ge med gott samvete till de små snorungarna.
  

//Helen


Baka baka liten kaka

Igår var det utgång för första gången på länge..
   Det var en lite småudda skara och det var roligt. Från början var det jag, Maria, Jenni, Jossan, Arvid och Christer och lite senare kom Jennis två kompisar, varav en var ganska söt..
   Vi började på arken, vidare till Scandic hotels bar och sedan 122. Vi gjorde söder helt enkelt. Att hinna med tre prisklasser på en kväll är inte helt fel.

Idag har jag tagit det lugnt.
  Läst, städat lite, tagit en långpromenad, bakat pepparkakor med mamma och sedan haft glöggmys med henne och pappa. Riktigt mysig dag.

//Helen


Den som väntar på något gott...

Att vänta.
Vissa tycker det är jättejobbigt och vissa har inget emot det. Personligen är det beroende på humör men framför allt vad jag väntar på. En skitsak har jag inte riktigt något tålamod att vänta på(men jag väntar likförbannat) men är det något bra har jag knappt något emot att det börjar växa mossa på mig.
   Däremot brukar jag inte avbryta mitt väntande innan den jag väntar på kommer, innan mordgåtan är besvarad, innan jag fått veta hur något går. Det känns bara som om man kastar bort en massa tid då. Jävligt otillfredsställande är det iaf. 
   Dessutom har jag aldrig slutat vänta bara däför att. Bara för att göra en markering. Det ligger inte i min natur att behandla just människor så. Jag trodde markeringar mer var något man gav hundar  när de betedde sig illa. 

//Helen

P.s
Skönt att jag kunde ändra tillbaka planerna för ikväll som jag ändrade på igår.
D.s

Har ni tänkt på?

Hur snabbt allt går och hur obeskirvligt långsamt det kan gå också?
   Tittade just på en gammal bekants bilddagbok. Tydligen var det ett år sedan hon och hennes kille blev tillsammans. Kommer ihåg ders första, kanske andra dejt.
  Jag och A var och spelade biljard på biljardpalatset vid fridhemsplan, de två, Malin och Arvid hade varit på bio och kom förbi efter det. Det känns verkligen som att det var hundra år sen, ett helt annat liv och samtidigt kommer jag ihåg vad nästan hela sällskapet hade på sig, jag kommer ihåg att jag och Malin viskade om våra hemligheter och planerade att bli häftiga brudar som spelade biljard och var allmänt.....häftiga? I don't know.....
   Känns knäppt att tänka på att jag typ var en annan person då...för nästan exakt ett år sen...

//Helen


Ett rött plåtskåp

Hyresvärden har nu accepterat mig och Mathilda som andrahandshyresgäster(eller vad den korrekta benämningen nu är).
   Känns väldigt overkligt. Fastän det typ har varit bestämt hur länge som helst känns det lite annorlunda nu när det är spikat....på riktigt liksom. 
   Shit! Vilken känsla.

//Helen


Hey, were did everybody go?

Känns som att jag inte träffat merparten av mina vänner på länge,länge,länge. Läser vissas bloggar och undrar egentligen vad som händer och vad de pysslar med....
    Känns mycket skönt att få klarhet på onsdag då vi ska titta på Marias "kattbebbis". 

Personligen har jag inte pysslat med särskillt mycket  under helgen. Det mest spännande var att jag igår träffade Ö(det var iofs inte fy skam)...Har nu röda lite svullna läppar...men det var det värt, inte jättemycket promenerande under den promenaden...
   Känns roligt med en så... stor kille...kände mig som ett litet knott när jag satt i hans knä....

//Helen


Vuxenhelg

Igår var jag hemma och tog det lugnt, pluggade, läste, tittade på film osv.
Idag var jag först på jobbet och efter jobbet åkte jag hem till mina släktingar.
Och jag känner mig väldigt tillfreds...

Börjar jag bli gammal?

//Helen

Lugn hemmakväll med pluggböckerna

Gud så tråkigt. Kvällen ska jag spendera ensam hemma med mina pluggböcker. Egentligen har jag lust att ge mig ut på äventyr men av tidigare erfarenheter har jag lärt mig att det inte är det smartaste när jag jobbar tidigt dagen efter, icke att förglömma är ju också penningbristen...

Igår hade jag iaf en trevlig dag. Jag var ledig och gjorde allt för att slippa gå och lämna blod...
    Först var jag hemma hos mig och läste, pluggade, tog en långpromaned osv. och sedan åkte jag hem till systern och hjälpte henne att städa och baka och sedan kom släkten på fika. När släkten skulle hem och sova åkte jag iväg och träffade Ö. 
   
Igår jobbade han hårt på att införliva de manliga klyschorna.
1. Ät fort
2. Ha cravings efter öl
3. Bli smått okoncentrerad så fort det finns en TV i rummet som visar sport.
    Det här tar jag alltså inte upp som något negativt... Tillsammans med 1-2 dagars skäggstubb och "Sovhår" som han kallade det så blev det riktigt, riktigt charmigt....Inte för att han inte är det annars men..jaja, ni kanske fattar?


//Helen

    
//Helen


Ah!

Orka bry sig om att det är lågkonjunktur. Jag har en personlig finansiell kris!
    Igår när jag inte kunde betala för en latte på 7-eleven blev jag smått oroad. Nu när jag kollar mitt bankkonto ligger jag 650 jävla spänn back! Istället för att de(banken) låter mig övertrassera mitt konto kan de väl bara på ett vänligt men bestämt sätt neka mig att ta ut pengar? Vad är grejen egentligen? 
   Eh, okej. Bara fem dagar kvar till lön...Hm...Kan man vänta så länge med att "betala tillbaka" eller vad är det som gäller egentligen? Ska jag helt enkelt gå till min överdrivet givmilda mamms och be att få låna 650 kronor i fem dagar? Jag som trodde min ekonomi såg hyfsat bra ut för tillfället...Det var iofs innan SL-kortet. De är verkligen inte att leka med dessutom hade tydligen euron stigit medan jag var i Paris...Argh! 

//Helen 


Mini-blogg

Inte så kul dag igår, tråkigt på jobbigt och få framgångar på turkiskan efter det.
   Dagen fick dock ett bra slut. Träffade Ö och bekantade mig lite med ett par mjuka läppar.

//Helen

Back from Paris vol. 2


  En vecka i Paris. 
      Spenderade varje vaken minut med systern, även varje sovande faktiskt. Vi har shoppat, fikat, promenerat, varit nere i katakomberna, varit på bio, bowlat, druckit drinkar med hennes vänner. lunchat med hennes vänner, ätit middag och druckit drinkar med mina och varit på en tre timmar lång avslutningsceremoni....på franska. Vad som hör hemma är att jag pluggat franska i X antal år och ändå inte är fransktalande. De långa talen på franska var speciellt fängslande!
     Det var verkligen jätteskönt att komma bort ett tag och jätteroligt att träffa systern. Nu är hon iaf på väg tillbaka till Sverige. Denna gång permanent.

Igår ringde jag jobbet för att kolla upp mina pass för denna vecka. Jag skulle inte ha mitt första pass fören på onsdag-kväll vilket kändes riktigt skönt.
    Imorse vaknade jag av telefonen och en inte jätteglad chef som ville att jag skulle komma till jobbet då N var sjuk. Jag jobbade för henne idag och ska göra det imorgon också vilket alltså resulterar i en femdagarsvecka för min del vilket jag för längesen vant mig av vid. Fy fasiken...

Nu till trevligare saker.
Fick tillbaka tentan. Fick B. Helt klart bättre än förra.
Jag är nöjd.

//Helen

RSS 2.0