Long time no seeing

Längesen jag bloggade sist. Saknat mig?
Följande saker har hännt sedan sist.
-Jag tackade nej till assistent-jobbet, ångrade mig så fort jag la på luren. Typiskt mig.
-Jag har fyllt år, fick en massa fina saker, wie!
-Blev bjuden på middag av Mr. A och söta lilla Cribba, Kinamuren vid Odenplan. Fancy!
-Jag har klippt mig, syns typ inte, men jag vet om det och känner mig fin därför!
-Var på fest hos Bettan igår, mycket trevligt!

Just nu sitter jag och tittar på en ekorre i min grannes träd och försöker bekämpa en bultande huvudvärk.
Jag♥dagenefter


//Helen


Annställningsintervju

Idag ska jag på  annställningsintervju.
Det är ett assistent-jobb till en av de som annordnar Stockholms filmfestival.
Det är ett volontär-arbete som jag (ifall jag får det) ska ha utöver min trevliga Vi-annställning.

Jag är livrädd. 

Skor

Enligt en undersökning i aftonbladet har varje kvinna 19 par skor.
19 Par!
Jag blev extremt chockad när jag läste detta och trodde att jag låg efter med minst hälften.
Min kvinnlighet var hotad!
  I nästan fullt utvecklad panik sprang jag till mitt rum och räknade frenitiskt igenom alla skokartonger som står staplade på varandra och i dessa fann jag 13 par skor. Det kändes ändå helt okej, nu när jag tänker på det är 19 par skor faktiskt ganska överdrivet. Däremot är 13 par skor det exakta antalet varje kvinna bör ha!

// Helen

Bye bye Mr.A

Idag lämnade Mr.A mig för en lång-helg i Norrland. Trodde först att det bara skulle vara skönt att bli av med honom ett tag, men känner redan hur det blir lite tommare. Kanske är bra med lite tomhet efter en hektisk vecka med jobb, födelsedagsfirande och två utgångar. Antar dock att helgen kommer bjuda på ännu fler utgångar nu när Mr.A är tillfälligt ute ur bilden. När Mr. A är borta dansar Helen på bordet.

När träffade någon sist Jenni, har hon ens hörts av på länge?


//Helen 

Den bortsprungna presenten...Nooot!

Först och främst vill jag passa på att Gratulera Maria på 19-års dagen och Mr. A på 20-års dagen. Grattis båda två!

Nu till saken. Jag upplevde lite av en kris igår.
   När jag var i Turkiet i sommras hade jag väldigt stor framförhållning och köpte en jättefin present till Mr.A som skulle överlämnas på hans 20-års dag (idag).  Den har jag alltså haft i säkert förvar sedan slutet av juni. Jag har tagit fram den och tittat på den ibland bara för att ha koll på var den är och se så att den inte på något konstigt vis gått sönder eller så.
   Så har jag alltså hållit på men under de två senaste  veckorna har jag liksom inte haft tid. Jag har tänkt "men herregud, jag vet ju var den är och hur skulle den kunna gå sönder av sig själv?" 
   Igår när det tillslut var dags att ta fram den för inslagning var den borta. Jag hade ingen som helst aning om var den var. Mystiskt men sannt. Ångesten bubblade och jag stökade till ännu mer i mitt rum i sökandet efter den. Jag tittade på stället den legat från början minst fem gånger medan jag svor och hyperventilerade...Mamma kom in och sa "men Helen! Ta dig samman" vilket jag gjorde och hittade den på det ursprungliga stället där jag redan tittat fem gånger. Ibland blir jag bara en aning trött på mig själv.

P.s. Inatt drömde jag att jag var en sjöjungfru. D.s

Allting är (nästan) perfekt

"Smaskandet gör mig galen"

Min fru gör konstiga ljud när hon äter. Hon säger att hon inte kan hjälpa det. Jag blir ändå tokig. Vad ska jag göra?


 Försök säga det på ett snällt sätt

Om det verkligen är störande, så bör du säga ifrån. Det skulle kanske underlätta för henne i karriären och i privatlivet om hon fick bukt med det här. Men säg inte: "Du smaskar så förfärligt. Du är så äcklig". Döm inte, det hjälper inte.


Erbjud hjälp

Du kan säga så här: "Jag har en sak som är lite svår för mig att ta upp. Och det kanske är svårt för dig att ändra på det. Men det handlar om hur du äter. Du kanske inte är medveten om det, men du låter ganska mycket när du äter. Och jag irriterar mig så på det. Är du beredd att göra något åt det och kan jag i sådana fall hjälpa dig på något sätt?"

Det här hittade jag på aftonbladets hemsida. De tog upp vissa problem som är typiska i s.k. Kärleksrelationer. Just detta delikata problem har jag och Mr. A haft långa diskussioner om. Jag hatar allt som kan liknas vid smaskljud...och jag gjorde enligt denna trevliga relations-guide alla fel man kan göra. Jag dömde och sa att han var äcklig. Och han blev ledsen.

Förlåt Mr.A....det var inte meningen att såra dig, men herregud! Jag ber dig att stänga munnen när du tuggar. Det är allt annars tycker jag jättemycket om dig! Puss


//Helen


Min keps var grön!

Idag när jag gick på en trevlig promenad genom vasastan mötte jag en liten karavan. Det var ca15 små sexåringar som alla höll varandra i handen och hade varsinn knallgul keps med trycket "Skolstart!" i pannan. Så sött.
   Det fick mig att minnas samma tid i mitt liv. Min keps var grön!

Nu är den tiden dock förbi och jag ska till jobbet om en halvtimme...


//Helen

Tourettes

Jag vet att det kan uppfattas som elakt att man är rädd för människor med vissa sjukdomar. De kan ju faktiskt inte hjälpa hur de...beter sig.
   Idag kom det in en tant på jobbet som har tourettes. Tourettes innebär inte alltid som alla verkar tro att man går omkring och skriker okvädningsord omrking sig. Det kan helt enkelt yttra sig på lite olika sätt. Den här kvinnan gick omkring och stönade väldigt högt och räknade. Ungefär såhär "Ähähäh ett...ett,två,tre...tretretre...fyra...fem...sexsexsexsexsex"  Det var faktiskt skrämmande. Särskilt när hon ställde sig precis bakom mig....Jag uppskattar faktiskt inte att okända människor stönar mig högt i öronen, tourettes eller ej.


// Helen


Dagens Ros

Går till Olivia som rycker in för mig på jobbet när jag mår som en skrutt!


                                       image19

Förundrad, förstummad

Igår började Mr. Parker(om ni nu minns honom) prata med mig på msn. 
  Vad ville han då efter de tre månader som gått sedan han mystiskt slutade höra av sig? Säga förlåt för att han betedde sig så bitchigt? eller kanske förklara vad som egentligen hände? Nepp. Han ville småprata. Eller Kanske rättare sagt dösnacka.  Visst. Jag är inte sur på honom längre men artigheten krävde faktiskt en ursäkt eller förklaring av något slag. Under hela konversationen satt jag och väntade, men han bevisade än en gång att han inte är något under av artighet. Jag är förundrad och förstummad.

Ett litet tack till Mr. Parker för att han fick mig att återigen uppskatta Mr.A

//Helen


Min mamma hänger med de coola grabbarna nu

När jag kom hem idag stod min mamma i trädgården omringad av ett gäng östberga-pojkar. Dessa hade alla coola pösiga, prassliga träningsbyxor, coola gympaskor som såg ut som rymdskepp, munkjacka och varsin skit-cool keps och alla var typ 13 coola år.
   Dessa stod alltså runt min kära mor som ser ut som en typisk bull-mormor. Det första jag kände var oro, "vad gör de där typerna med min mamma egentligen?" Men sen insåg jag att alla stod och knaprade på varsitt plommon från vårat stackars plommanträd och såg glada ut. De hade värsta coola plommonfesten med min mamma och de hade inte bjudit mig! Jag måste acceptera att mamsen har dumpat mig för de coola grabbarna nu.

//Helen

Fröken trött och fröken falsk

Jag är fröken TröttPåDig och du är fröken Falsk.
Jag är Fröken TröttPåDig p.g.a. att du är fröken Falsk.
Om du slutar vara fröken Falsk slutar jag vara FrökenTröttPåDig

//Helen

Omelett carbonara

Detta är en uppföljare till gårdagens inlägg. Pasta Carbonara är helt klart enklare att uttala än att tillaga. Eller alltså. Det var inte så svårt att blanda ihop allt. Däremot svårt att få ägget att inte kuagilera...Jag fattar inte. Min Pasta carbonara blev nästan en omelett carbonara och inte alls sådär krämig som den alltid verkar vara på alla bilder. Den var i allafall mycket god och uppskattad av middagssällskapet. (mamma och Mr.A)  Mitt självförtoende som kock ligger nu på botten. Jag tror  jag måste laga pannkakor någon dag för att bevisa för mig själv att det fortfarande finns hopp om mig!

//Helen



 

Freaky Friday

Nej. Jag menar inte filmen!
Min fredag har än så länge varit lite freaky. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Men den har varit vad man skulle kunna säga hel-knäpp. T.ex. Har jag skämtat med chefen M(min sörsta skräck, ni vet) och jag har fått ett fnissanfall i kassan, samt blivit antastad av en engelsk/finsk/svensk man. han pratade alla språken samtidigt och gjorde mig mycket förvirrad!

Ikväll blir det shrek med grabbarna! Wie! (Två av dem iaf)

Ska försöka fixa lite pasta carbonara. Hoppas att det är mindre komplicerat att tillaga än att uttala!


Pok// Helen

En snabbis innan jobbet

Är det verkligen en bra start på dagen? Vet inte. Vad tycker du Mr.A?

Iaf. Detta är en snabbis innan jobbet. 
   Jag har ca fem minuter innan jag måste sticka iväg, det kommer dock att räcka mer än väl för det enda jag tänkte skriva om nu är:
1. Hur bra det är att Magda bor rätt över gatan och passar mina grannars katt för tillfället,  jag var över och lunchade hos henne idag=)
2. Att jag såg en galen man idag. Han skällde ut ett gäng duvor för att han tyckte att det var girigt av dem att stå runt omkring honom medan han åt en varmkorv och hoppades på en munsbit. Var är världen påväg?

//Helen


Det borde ju ligga i generna!

Ikväll har jag dansat libanesisk magdans. Det var fantastiskt roligt.
   Jag, Maria och hennes söta vän Pau var på en prova-på-omgång tidigare ikväll. Jag måste tyvärr säga att jag inte var särskilt sensuell över huvudtaget, utan mest påminde om en heffaklump av något slag, men det graciösa och sensuella kanske kommer med tiden även om varken det ena eller andra är någon av mina starkare sidor =).

Visste ni förresten att magdansen från början utövades av män? 
  
//Helen

P.s
Jag har till och med köpt en skrammel-sjal att ha runt höfterna=)
D.s


Domedagsåska

Det öser ner ute, det är dunkelt och dystert och åskan mullrar. Himlen är grå men allt annat är betydligt färgstarkare nu än vanligt. Allt blir så intensivt men ändå så dovt.
   Det här vädret påminner mig om när man är full på det där speciella sättet. Man upplever allt kraftfullare, ljuden blir starkare och tydligare, man tror sig se detaljer man inte annars ser och färgerna är klarare. På samma gång inser man att tungan rör sig långsamt och klumpigt i munnen när man försöker tala och att benen inte riktigt lyder när man försöker gå. Så känns det här vädret. Det är magiskt. Nu ska jag ta på mig ett par gummistövlar, plocka med mig mitt underbara, genomskinliga paraply och ta en promenad.  

Förresten. Är det inte farligt att ha datorn på när det åskar? Så sades det i alla fall när jag var liten. Menmen, sometimes you have to walk on the wild side of life.

//Helen


This is Sparta!

Snart ska jag se filmen 300 och jag måste säga att tanken på 300 svettiga spartaner  i minimala läderkallingar   får   mig   att   rysa .   Nu tänker ni säkert "ja hugaligen, det låter obehagligt!". Jag anser motsatsen. Det är inte det lilla snuskiga klädstycket de har på sig utan allt de faktiskt inte har på sig som frammanar rysningen. Wie!


// Helen (♥ Leonidas)


Tre gör en trio

Ni kan vara så dumma med alla era idéer som blir konstiga besattheter. När det var riktat mot någon annan tyckte jag att det var ren humor. Nu blir jag faktiskt lite...konfunderad. Man vet aldrig hur man ska ta saker med er. Ibland när ni spelar clown menar ni vartenda ord ni säger och ibland när ni är/låtsas vara seriösa ordbajsar ni bara. Ska jag ta det personligt eller stannar det vid att tre gör en trio?

//Helen

RSS 2.0