90's, landet och ångest

Egentligen borde jag sova nu då jag ska upp klockan halv åtta för inventering på jobbet imorgon men här kommer iaf en snabbsummering av helgen!

Igår var jag på 90's. Vi började ett ganska stort gäng(bl.a. J och tre flickor från förra klassen) hemma hos I och förade. Det var riktigt trevligt. Sedan tog vi oss in till gamla stan och förlorade en del av gänget och mötte upp ett nytt.
  90's var jätteroligt och det var nostalgi på hög nivå i form av spice girls och dylikt. Kvällen slutade dock abrupt och sorgligt då det tog slut mellan två numera f.d. älskare.

Idag åkte jag ut till Bålsta tillsammans med Cribba och Adde för att gå på partaj på Arvids landställe. Riktigt roligt och riktigt mysigt. Har inte träffat Adde sedan jag och A gjorde slut och det måste erkännas att jag saknat honom.
  Till en början kände jag mig lite obekväm med Arvids släkt men jag hade ju Malin och grabbarna och allt eftersom vinet flödade släppte spänningarna och det blev riktigt, riktigt trelvigt.
 
Efter att ha spenderat vad som kändes som flera timmar på buss, pendeltåg och buss igen kom jag till slut hm till mig. När jag öppnade dörren möttes jag av ett par förebrående kattögon. Jag kände mig som den uslaste av usla. Paste fick mat och jag städade upp efter hennes vattenlek (som inte helt omöjligt kan leda till bestående fuktskada i parketten), städade hennes toalett grundligt samt gav henne en räka att smaska på.
  Hon verkar dock inte ha förlåtit mig ännu och det känns förfärligt.

//Helen

Nej. Nu får det vara nog

Okej. Här är planen:

-Äta lunch.
-Duscha och klä på mig(Stickad "tröjklänning", gråa strumpbyxor, svarta overknee, mina "sexy shoes" och mormors röda sjal)
 -Åka till stan och shoppa följande: Lampa. moral integrity in cosutmed identity och påklädd avklädd uppklädd samt en billig svart t-shirt fårn exempelvis H&M
-Åka hem
-Klippa bort överdelen av den billiga svarta t-shirten från exempelvis H&M och ersätta den med svart spets. It's gonna be fierce!

Och eftersom jag nu skrivit allt detta på bloggen måste det också genomföras. En listig plan.

//Helen

"I'm so bored I could die" sa hon och trillade ut genom ett fönster

Vissel,gnissel.

Jag har massa saker jag skulle kunna göra. Läsa en text inför föreläsningen på måndag. (Den hadlar om muslismkt mode) eller så kan jag åka och shoppa mina två kvarvarande böcker från litteraturlistan. Jag kan också åka in till stan och köpa en lampa. Eller så kan jag ta en promenad eller städa mitt rum eller vad som helst för just nu är jag redo att krypa ur skinnet.
   Så...varför gör jag inget av allt det där? Därför att det bara är tråkiga saker. Jag minns inte sist jag hade roligt. Den senaste tiden har jag haft det bra, trivsamt, lugnt och skönt osv. men jag minns faktiskt inte sist jag skrattade...det är upprörande och sjukligt!

//Helen

Au revoir!

Idag åkte min syster till Paris och hon kommer inte tillbaka på tre hela långa månader. Iof ska jag försöka ta mig dit i November men det känns ändå som en väldigt oöverkommlig tidsrymd.

  Som tröstpris för att familjen inte kan umgås med henne får vi passa katt'n Paste. Henne tycker vi alla väldigt mycket om men det är ju ändå inte riktigt systeryster...

I måndags gick det iaf ganska bra. Trots min enroma skräck för att gå dit. Jag var där alldeles för tidigt. Således stapplade jag inte in svettig osv. Mina kurskamrater var inte bara skinny fashionistas utan ganska normala människor...ganska. Jag vågade dock inte prata med någon. Jag var alldeles för koncentrerad. Min kurs verkar vara typ det roligaste en liten Helen kan pyssla med.

Det som inte är lika roligt är min ekonomiska situation just nu.
  Som vi alla vet är jag något av en shopoholic och efter månadens klädesinköp känns det svårt men väldigt nödvändigt att betala turkisk-kursen, magdans-kursen, studentkårsavgiften och kurslitteraturen.

Au revoir! till systern, skolångest och mina pengar!

//Helen


Skolstart=skolångest

Jag vet inte vad det är jag flippar över så totalt när det gäller att börja plugga. Det är en liten yttepytte-kurs som inte kommer styra resten av mitt liv. Jag kommer bara vara där en gång i veckan två timmar i taget. Så vad är det då?
   Jag är rädd för att jag inte ska hitta till min hörsal och pga. det komma försent, stövla in svettig och flåsig och störa föreläsaren och åhörarna, fjanta runt jättelänge och hitta en plats under extremt tryckande och pinsam tystnad.
   Vidare är jag rädd för att inte hinna anteckna, att jag ska skriva för långsamt eller tappa båda mina pennor.
   Eller att jag ska glömma stänga av mobilen och att det ska ringa jättehögt.
   Eller att alla mina kurskamrater ska vara überskinny galningar som kallar sig själva fashionistas (ett av mina aboluta hatord) och att de inte kommer vilja vara med den hälsosamma/knubbiga tjejen med H&M kläder.
   Ja,ja. Allt ska nog gå bra...(spelat lugn) Allt kommer ordna sig fint...(Försöker dölja ångesten) Det kommer bli skitkul...(paniken stiger och jag känner ett lätt illamående och hoppas att ingen märker hur jag darrar.)

Nej. Nu får jag fan ta och gaska upp mig. Jag har längtat efter det här så länge och visst är det lite läskigt så jag kommer tillåta mig att vara lite nervös men inte skräckslagen. Nu får det vara nog. Nog säger jag!

//Helen

Kräftskiva

Senaste dygnet har spenderats på Jennis landställe.
  Det var kräftskiva. Och som ni kanske minns hände både det ena och det andra under förra årets dito. Det var faktiskt lite "hot action" i år också men inget som jag var inblandad i. (Lite besviken på en viss man med underbar parfym som till en början hade potential men stangerade under kvällen.)
  För Jennis skull hoppas jag att det är sant som man säger att gammal kärlek aldrig rostar. Ivana gjorde en avstickare på några timmar. Hon somnade tydligen hos nån...det enda de gjorde var att sova säger hon och jag tror henne.
  Personligen hade jag desto större svårigheter på det området så jag lämnade sängens värme och de två sleeping beuties (Olivia och Maria) för att se vad som hände.
  Där ute hade tre uthålliga själar en egen liten fest och dansade Hootchie-danser. Jag joinade och det var minst sagt... intressant. En flicka. Låt oss kalla henne milk bar var nämligen i sitt absoluta esse och det var svårt att slita sig men till slut lyckades jag ta mig förbi BRÖSTEN och kunde gå och lägga mig. 
 
Så. Vad har jag lärt mig?
1: Män som luktar gott behöver inte vara goda. (What you smell isn't always what you get)
2: De bästa stunderna har man med människor som verkligenverkligen betyder något
3: Att jag är fobiskt rädd för storbystade kvinnor.

//Helen


Ohjälpligt otrevlig

Kan inte hjälpa det. Vet inte vad det handlar om. Är det så att jag bara har något allvarligt fall av PMS eller har jag förvandliats till något slags sociopat?
  Igår var jag skitotrevlig mot Adam och ganska otrevlig mot Dave. De förtjänade det inte. Idag har jag varit väldigt otrevlig mot min mor. Jag kan inte hjälpa det. Annars om nån går mig på nerverna kan jag liksom räkna långsamt till tio innan jag svarar och lyckas oftast med att inte vara elak. Nu går det inte alls. Jag blir hulken. Det är läskigt...
  Ska iaf inte träffa någon efter jobbet ikväll och så får jag helt enkelt hoppas att det gått över tills på imorogn. Då jag ska ut på Jennis landställe.

Vad ska man ha med sig ut på den öde ön den här gången? Shorts eller täckjacka?

//Helen


Kläder

Jag har bestämt mig för att bygga upp hela min höstgarderob utifrån ett par skor. Allt som jag köper för att bära under hösten måste passa oklanderligt till mina nya älsklingar.
Självklart måste jag köpa ett par überbekväma skor också. Helst lite småfula. Skulle inte vara någon riktig höst utan dem.
  Nu ska jag betala räkningar och se om jag har råd att följa med mamma och systeryster till stan för lite shopping:)

DS_235723_A.tif

//Helen


Mysig migrän

Har varit hemma med migrän idag. Det är dock inte lika illa som igår. 
   Funderar nästan på om mitt sjukdomstillstånd kan komma sig av en viss msn-konversation jag hade med det kära exet i måndags. Skulle inte bli förvånad om irritationen jag kände då var tillräckligt stark för att åstadkomma något sådant. 
  När jag tänker på det får jag faktiskt lite ondare i huvudet och kan faktiskt känna febern stiga...

//Helen

Registrering

Igår fick jag brev från "centre for fashion studies"  jag hade kommit in på modevetenskapen. Alltså mitt förstahandsval. Det skapade ett stort dilemma. Modevetenskap eller kläder, kropp och identitet? Jag bestämde mig för att gå på känslan. 
  Så idag ska jag alltså registrera mig för kursen "kläder, kropp och identitet"
Igår anmälde jag mig äntligen till en turkisk-kurs. Det känns väldigt skönt. Har ju tänkt göra det enda sedan i typ sjuan. Det känns som att detta kommer bli en lärorik och stimulerande höst. Till skillnad från förra...

//Helen

And then he kissed me

Den första personen som kysste mig...
Rättelse: Den första personen som försökte kyssa mig traskade idag in på jobbet. 
  Det var i början av sjuan. Jag var lite kär i honom och han tittade på mig...på det där sättet ni vet. Man visste inte om det betydde något men man hoppades.

  Hela klassen skulle åka bort på en "lära-känna-varandra-weekend" och vi bara råkade placera våra sovsäckar på samma ställe.

  Och det råkade bara bli så att vi låg och kramades. Han sjöng Nirvana(Antagligen vår enda gemensamma nämnare)-låtar i mitt öra.
  Helt plötsligt låg vi ansikte mot ansikte och han började närma sig. Försent insåg jag vad som höll på att hända. Helt plötsligt fanns hans tunga i min mun. Jag fick panik och vände bort huvudet. Han frågade om jag var blyg och jag svarade ja. Där slutade vår fina och opåbörjade romans.
  Dagen efter åkte jag hem och slog på TV:n. Det andra planet hade just flugit in i WTC men det verkade inte direkt vara någon stor grej, särskillt inte om man tänkte på vad jag genomled! (Den förlorade kärlekens tusen kval+13år). Ni kanske förstår
 Där stod han iaf idag och det kändes väldigt konstigt att se honom och prata med honom utan att känna någonting. Han som fick elfte spetember att te sig som en petitess.
 
//Helen
 


Same, but different

Harrys igår också. Måste säga att jag till en början fick lust att slänga mobilen i marken och stampa på den när jag fick sms från Malin som ville gå på Harrys med hennes kompis Linn och inte alls ha en mysig hemmakväll som jag kände för. 
  Det skulle iaf föras hemma hos Arvid och istället för sprit fick jag två tallrikar makaroner med ketchup och kände mig helt plötsligt relativt fit for fight. Så det blev Harrys. Igen. 
  Igår var det riktigt roligt. Vi drack, dansade och stod i den sjukligt trånga rökrutan och socialiserade. Allt var som vanligt igen. 
  Efter Harrys skulle vi på efterfest hos Arvid tillsammans med honom och hans vänner. När vi kom till sankt eriksplan var det bara han. Vi "efterfestade" lite till halv fem/fem då jag beställde en taxi för hemfärd. 

Det förflutna gjorde sig påminnt på Harrys. Gastkramande men harmlöst. 

//Helen
 

När stämmningen inte är på topp

Igår skulle allt vara perfekt. Jag skulle ut med Jossan, som är väldigt rolig att gå ut med, vi skulle gå till harrys där de spelar perfekt musik. Inget kunde gå fel.
  Det var inte riktigt heller något som gick direkt fel. Det bara var fel, något som saknades, en gnista. Alla verkade vara uttråkade innan vi ens kommit in. 
  Jag tror att vårat tillstånd förvärrades något av en dålig dj som bara spelade skitrock, för det finns ju bra och dålig och han hade uppenbarligen sålt sin själ till den dåliga musikens djävul. Eller om det kanske berodde på alla jerks på dansgolvet. Det var mer som en orgie i slagsmål, öl/cider hällande och torrjuckande. Pust.  
  


Hoppas att stämmningen är bättre ikväll. Då jag ska gå ut.....igen. Denna gång gör jag det enbart för att träffa Ivana och Maria(och självklart de andra) men speciellt de eftersom de varit bortresta. 
   På något sätt låter det som att det inte kommer vara så bra stämmning och att det kommer vara mitt fel tack vare min inställning....
   Kanske ska åka hem efter jobbet istället.....borde få lite sömn.....Eller kanske kan umgås lite lugnt och sansat med Malin...Vi har ju faktiskt pratat om att vi skulle göra det ikväll....Så får det bli.

//Helen

Ett kall

Skulle det inte vara underbart att ha ett kall här i livet?
  Jag har alltid avundats människor som har speciella förmågor och starka intressen. Människor som sjuger vackert, människor som kan måla, dansa, sy eller bara helt enkelt är jävligt smarta så de kan bli vad de vill. Hittils har jag inte direkt oroat mig utan tänkt att "Ja. Jag kommer också hitta mitt kall så småningom." men herregud är jag helt retard eller? folk brukar väl upptäcka speciella förmågor och passioner tidigt i livet? eller åtminstone inte så långt in i livet som jag hunnit nu. Det kanske aldrig kommer något kall.  Är jag förlorad?

//Helen

Jag är rörd

Min älskade f.d. svärfar slog mig en pling idag. 
   Han ville bara säga att han och min f.d. svärmor saknade mig och att han hoppades att vi på något sätt skulle kunna hålla kontakten. När jag sa att han skulle hälsa f.d. svärmor sa han att hon nog också ringer snart. Hur fint får det bli?  Saknar verkligen de där två.




Snart kommer Maria och Ivana hem. Visste inte att jag saknade dem så mycket.

// Helen

Here I go again

Nu ska jag skriva ett ärligt sms och säga vadå? 
 
"Hej jag ljög bara när jag sa att jag vill träffa dig igen. Det var mycket lättare så. Hade jag redan då sagt att jag inte var intresserad av dig på något sätt hade jag varit tvungen att ta din reaktion. Tvingats se dig i ögonen när jag skulle sagt att jag inte tycker du är tillräckligt bra för mig. Sorry. Men jag ville gärna undvika det.
 Kram Helen"

Han ifrån i helgen(Velour-mannen) har hört av sig. Han säger att han vill träffa mig och att han saknar mig. Suck. Vill inte alls på den karusellen och särskillt inte med honom. Kanske inte ska skriva riktigt sådär som jag skrev här ovan men det är kommer ju ändå vara innebörden. Måste sluta lämna ut mitt nummer till folk.

//Helen


Truls och klumpeduns gör stan utan back up

Var ute med Jenni igår. Mosebacke. Trevligt.
   
 Jag tror att man bör vara minst tre personer när man går ut. Inte så kul att dansa helt själv när man finner sin vän klistard vid någons mun. Man bör alltså alltid vara tre för att någon som helst säkerhet.
  Nu fick jag istället förlita mig på Jennis snubbes kompis och ha honom som back up. Och visst var det trevligt men uppenbarligen är en dans aldrig bara en dans. 
  Till en början lät jag inget hända. Orka utsätta sig för risken att få munherpes utan att ens attraheras av någon. Sedan gick alla ut och rökte. Jag stod och pratade med honom ett tag och visst var han fyrkantig och hade stora hiphop-kläder i velour men han hade väldigt vackra och ständigt leende ögon. Dessutom var han väldigt trevlig och riktigt mysig.  
  Någonstans ifrån hörde jag Olivias röst "det är insidan som räknas" och "du är så jävla ytlig" och när vi gick in igen växte sig hennes röst starkare och jag tillät saker att hända. 
  Nummer utbyttes och han messade idag. 
Nu har jag kommit fram till att ja. Det är insidan som räknas men bara om man är ute efter något varaktigt och känslomässigt givande.
  Det är jag inte. Nu funderar jag bara på hur jag ska bli av honom på ett trevligt och sympatiskt sätt. 

När vi var på väg hem skulle vi till medborgarplatsen. Inte bra. Jenni skulle hoppa över en stenmur och försvann sedan bakom den.
  Jag skulle vara en snäll och söt vän och skyndade mig till hennes undsättning men istället för att vara till någon som helst hjälp halkar jag och slog smalbenet i stenmuren.
  Idag har hon en stukad fot och jag har en grop i smalbenet. Inget sår bara en buckla i skelettet. 

//Helen


 

Att glädjas åt de små sakerna

Just nu passar jag på att glädjas åt:
 
-Att Jag sovit 9-10 timmar två dygn i sträck vilket alltså är en ökning på 100% per natt.
-Att jag inte behöver gå till jobbet igen fören imorgon klockan 4. Längsta ledigheten på flera veckor.
-Att jag ska ha mysdag med mamma och systeryster och sedan myskväll(med nostalgitema) med Olivia.
-Att jag imorgon efter jobbet antagligen ska ut och svänga mina lurviga med Jenni.
-Att jag är ledig på söndag igen.

/Helen

Ghosts from past relationships

Igår tittade jag på sex and the city. 
    Det handlade i stort sett om spöken från ens tidigare förhållande som man liksom alltid bär med sig och hur det kan arta sig på olika vis.
 
Detta kom jag att tänka på så fort jag vaknade.
  Jag har ju mitt gamla relationsspöke som alltid kommer till mig så fort jag känner mig lite blå, ledsen eller förvirrad. När jag vaknade var jag iaf fast besluten om att ta reda på vilket helgon mitt spöke egentligen var. Så jag tog fram mina gamla dagböcker. 
  Det var inte honom det var fel på. Inte så mycket som jag hoppats iaf. Det var vårat förhållande. Jag var inte alls översvallande lycklig hela tiden som jag har tänkt tillbaka på det. Och han var inte perfekt på alla sätt. Skönt att ha det svart på vitt ifall han skulle återkomma i spökformat.



Den här månaden ska jag inhandla en laptop(finally) och en kombinerad Lp-och cdspelare.

Nu blir det second hand-shopping med Malin innan jobbet!
//Helen

when your heart is an empty room

You'll be loved
Like you never have known
The memories of me
Will seem more like bad dreams
Just a series of blurs
Like I never occurred
Someday you will be loved


You may feel alone when you're falling asleep
And everytime tears roll down your cheeks
But I know your heart belongs to someone you've yet to meet
Someday you will be loved

('someday you will be loved'- death cab for cutie)


Har på mig: Långt linne och kofta
Gör : Nynnar, skriver, tänker
Lyssnar på: Death cab for cutie
Tänker på: Underbara norrmannen på Kreta. (Varför finns såna bara på semesterorter?)
Sinnesstämning: Om det mättes med termometer skulle jag ligga någonstans på -1°C
Syn på mig själv: Get a grip...tönt!

//Helen

Jobbzombie

Nu är jag på väg dit igen. Till jobbet. Sist jag var där var igår och gången innan dess var i förrgår. Jag har varit där sen i onsdags(Hade faktiskt en ledig dag i tisdags) och ska vara där till och med torsdag. Varefter jag på fredagen är ledig en hel dag. 
   Mamma och pappa har kommit hem. Det är mysigt men på ett sätt känns det också lite handikappande. Det känns som om jag är mycket mer bunden till hemmet nu. När de var borta kunde jag stryka runt hur jag ville. Nu känns det som att jag har förplikterser att vara hemma när de är det. 
   
'Gå upp gå till jobbet jobba,jobba,jobba,jobba äta lunch samma sak händer imorgon' 
Ebba Grön

//Helen

Ett väldigt kärt återseende, ett kluvet återseende och ett fördjävligt "återseende"

Efter jobbet träffade jag Mr.A(och mina) vänner Cribba och Niklas. Det var trevligt och mysigt. Ett kärt återseende.
  Vi mötte upp Mr.A vid sankt eriksplan och gick och satte oss i vasan. Han var väldigt kramig, hoppig och enligt mig iaf en aning berusad(han blånekade dock till detta) och skulle hela tiden klämma eller klappa på mig på det ena eller andra sättet. Det var lugnt till en viss gräns men de andra gossarna gav honom onda ögat(särskillt Arvid som också slutit upp till sällskapet) och till slut nöjde han sig med att bara stirra på mig.
  När det var dags att avrunda bestämde oss jag och Mr.A att jag skulle följa med honom hem och hämta mina kvarvarande saker.
  Det var så konstigt att komma hem till honom. Ganska överrumplande faktiskt. Särskillt hur allt var så invant. Jag tog av mig skorna och ställde dem där jag alltid ställt dem, smög förbi föräldrarnas sovrum eftersom hans mamma låg och sov (hans väldigt saknade mamma,) sedan gick jag in i hans rum och ställde väskan där jag alltid ställt den. Allt var sig likt, dock väldigt städat. Bilderna på mig fanns fortfarande uppe till och med.
   Och då hände det jobbiga. För första gången...nästan...sedan vi gjorde slut kom jag att tänka på allt som gått förlorat. Förut har jag varit så upptagen med att uppskatta allt jag vunnit. Att jag har lärt mig sova själv, att jag kan göra helt som jag vill osv, att jag inte alls tänkt på allt det där andra. Hans föräldrar, de slöa men mysiga Tvkvällarna och alla gemensamma vanor. Allt det. Det var faktiskt mycket upprivande. Det kändes som att jag var ute på väldigt hal is eller väldigt djupt vatten välj själv vilket du tycker passar bäst men det jag vill komma fram till är att jag blev extremt rädd för att istället för att sakna allt runt omkring honom börja sakna honom.
   När jag sedan skyndade mig för att hinna med bussen. Var det mer som att jag sprang bort från honom än till bussen.
   Jag fick inte ens med mig allt. Men mina älsklingsskor är iaf hemma hos mig nu och jag har äntligen tagit tjuren vid hornen och träffat honom och jag måste säga att det var riktigt roligt. Iaf till en början. 

På vägen hem tog jag en promenad med M. Både hon och jag hade saker att ventilera. Hennes var av lite värre karaktär än mina. Hennes förbannade ex har gjort sig påminnt.
  Har har fått besöksförbud från sin nuvarande flickvän och deras två månader gamla bebis. Det krävs ändå ganska mycket för det i Sverige och nu har M fått höra från en gemensam vän att han var påväg till Stockholm. Söker han upp henne och börjar tjafsa vet jag inte vad jag gör med honom!

//Helen

 


RSS 2.0