Chokladkoden

Gjorde ett litet test nyss. Kollade vad jag hade för chokladkod. Tell me something I don't know:

"Du är livsnjutaren!
Goda viner, feta såser, vackra hem och mycket kalas. Det är din melodi. Man lever bara en gång, Varför inte göra det bästa av situationen?"

Sedan kom det en lite mer närgången personlig analys, som jag inte är lika säker på. Vi hoppar den.
Menmen, jag blev iaf dubbelnougat och den är ju  väldigt god och så=)

//Helen







Brainstorming

Jag ska haka på en trend. Inte någon menlös skittrend. Jag ska haka på arigurumi-trenden. Alltså att virka små söta dockor. Jag har redan kommit på ett antal olika dockor jag vill virka. Tyvärr är jag inte särskillt skillad när det kommer till handarbete, men jag tänker att jag kanske kan väga upp icke-existerande skills med entusiasm. Visst då?

---

ca 15 minuter senare.

Har googlat amigurumi. Folk är extremt duktiga. Det verkar dock cirkulera en jäkla massa mönster. Jag som trodde man skulle freestyla...Hm. Typiskt. Är inte säker på om jag hakar på den här trenden ändå....Bestämmer mig imorgon...

//Helen

Snö!

Nu kommer jag vara helt ursvensk och tala om vädret. Men alltså. Det är ju helt exeptionellt, det är alltså snö, i Stockholm, i Oktober. Jag kan inte hjälpa att jag blir lite exalterad. Lite misstänksam blir jag nog också. Är det så med vintern/snön att ju förr den kommer ju förr försvinner den eller är det så att vi helt enkelt kommer ha snö jäkligt länge iår? Eller är det kanske, kasnke som det brukar att snön kommer ligga kvar en nano-sekund och sen försvinna? Jag ser fram emot att följa den spännande utvecklingen.

//Helen

Första seminariet avklarat

Puh. Idag var det seminarie. Om postkolonialism. Det var inte alls så farligt som jag trodde. Jag har stressat upp mig något enormt för det här, drömde mardrömmar inatt och så.
Men som sagt, det var inte alls så farligt. Det känns ganska lugnt nu. Antar att jag kommer bli ungefär lika stressad inför nästa seminarium (på onsdag) men det är helt klart ett senare problem.
Alla i min grupp är ju väldigt, väldigt pålästa om allt möjligt, allihopa läser ju typ journalistik och har läst både idéhistoria A&B. Kul för dem. De slänger sig med uttryck och grejer. Antar att vet precis vad de menar när de säger att de läste något ur ett nietzschesiskt perspektiv. Aha, amen dåså.

//Helen


Att framföra kritik eller påpeka någons fel

Måste börja med att uppmärksamma ett fel i föregående inlägg. Det heter inte, jag upprepar inte 'lyxvärde'. Det heter (tror jag, om jag inte hörde helt galet) 'lixvärde'.
Detta upplyste just den älskade Mathilda sympatiskt och gulligt skrattandes, mig om på min telefonsvarare. Hon framförde något jag gjort helgalet på ett sätt som istället för att få mig att känna mig dum och upprörd, värmde hjärtat lite.
Tyvärr har ju inte alla människor samma tillvägagångssätt att framföra liknande kritik eller att påpeka någons brister.
Vissa väljer istället att göra det när man är som mest sårbar och lättirriterad(mitt uppe i en upprörd utläggning vid middagsbordet), vissa väljer även att göra det på ett sätt som är desginat för att få mottagaren att förstå hur jävla klantig, inkompetent och rent jävla dum i huvudet denne är.
Tur är det i allafall att världen bebos inte bara av den senare typen utan även av underbara Mathildor.

//Helen

48 sidor senare

Jag tycker om att plugga, det gör jag verkligen. Men då ska det vara lite mer på mina villkor. Inte 48 sidor toktung text med tidspress(seminariet är imorgon).
 Enligt den älskade Mathilda finns det något som kallas lyxvärde när det kommer till texter. En texts lyxvärde bestäms bland annat av hur långa meningar texten består av och hur komplicerade formuleringar texten är uppbyggd av.
Ta min blogg som exempel, lyxvärdet är jädra lågt. Det här inlägget tar väl några sekunder att läsa.
 Min helvetiska text till seminariet(nämnde jag att det är imorgon?!) tar i genomsnitt 11 minuter per sida att läsa. Inte per blad. Per sida. Den längsta meningen jag hittat hitills är 8 rader lång. Formuleringarna är komplicerade och det är inget radavstånd att tala om. Jag har läst texten två gånger och är faktiskt inte helt på det klara med vad han egentligen försöker få fram.
Jävla elitistförfattare!

//Helen


Söndag som koncept

Älskar söndagar.
Den här söndagen har varit en typiskt bra söndagsaktig söndag.
Jag vaknade vid niotiden av väckarklockan. Gjorde mig i ordning och åkte iväg för brunch på String med Josefine och Nora (som varit i stockholm på besök i helgen).
På string var det kö ut till dörren, vi åkte istället till gamla stan och gick på café Mineur(är aldrig riktigt säker på hur det stavas) istället, typ stockholms mysigaste fik. Ett av dem iaf.
Efter den tidiga lunchen gick jag och Josefine en liten minipromenad innan jag tog mig hem till Olivia där hon, jag, Maria, Janne och Jenni skulle fika.
Vi satt och pratade i några timmar medan vi åt onyttigheter.
När det var dags för hemfärd tog jag en kvällspromenad och passade på att socialisera och planera med min kära Mathilda via telefon. Nu sitter jag och avnjuter ännu en kopp te. Den sjätte idag.
Det har som sagt varit en typiskt bra söndag. Jag har spenderat den i goda vänners lag och inte gjort något ansträngande över huvud taget. Det känns som att det är det konceptet söndag består av för mig.

//Helen

Biorio

Har spenderat hela dagen(ca10:40-ca16:00) på Bio Rio tillsammans med Mathilda och Lars. Det var modefilmsmaraton där frukost ingick.
  Ett typiskt bra initiativ från deras sida och ett bra koncept från bio rios. Hur mysigt är det inte att titta på film och äta frukost i goda vänners lag?
  Den första dokumentärfilmen handlade om Karl Lagerfeld, film nummer två om Valentino och den tredje filmen om Yves Saint Laurent. Spännande och lärorikt.
   Ska kolla upp höstens program och hoppas på att det kommer några fler 10 poängskoncept.

//Helen

"Gör viktiga saker"

Blä. Håller på mitt mission att tvätta alla mina kläder. Sju tvättmaskiner senare har jag fortfarande några maskiner kvar och ingen plats alls i min garderob. Jag har också insett att jag har enorma mängder mys- och sovkläder. Enorma.
 Den här dagen känns än så länge smått tråkig och lite ovärd. Ska åka till jobbet om typ en halvtimme. Det gör nog susen.

//Helen

RSS 2.0