Slut på misär.

Misären är nu officiellt över. Jag har ett plåster på tummen och de nya planerna inför kväll känns oslagbara. Jag, Jossan och Jenni ska sätta oss på Café 60 och fika. Inget känns mer lockande just nu än varm choklad och kanske en liten kaka i goda vänners sällskap!
Fast först jobb. Fast ytterligare innan det ska jag försöka få mina naglar att torka. Det är de där nagellacken i pastell jag tjatat om. Nu provar jag det turkos-grönaktiga=)

//Helen

Misär

Fyfan. Jag har ett blödande tumveck, för lite pengar på kontot och två veckor kvar till lön, jag missade mitt friskispass och valborgsplanerna har än en gång ändrats. Grejen är att jag inte vet till vad utan bara att de ändrats. Period. Trött. Funderar på att plugga hela dagen. Åka till jobbet och sen bara åka hem igen. Menmen, vi får se.

//Helen

Masshysteri

Det är valborg imorgon. Är det någon som lyckats missa det?
Hela stockholm verkar ha planer på att emigrera till Upsala. Det hade jag och vännerna också men due to sjukdomsfall och osäkra sovplatser verkar de planerna vara övergivna nu.
Personligen jobbar jag ju då till halv tio imorgon men jag får sluta upp med vännerna efter det. Lite synd att missa majbrasorna dock...menmen.

//Helen

Myskväll med systeryster

Vi hoppade över spelningen, Ingen av oss var direkt úp for it. Menmen Palipitation spelar nog någon gång igen. Istället satt jag och pluggade hemma hos systeryster och myste med hennes kisse medan hon var i skolan och när hon kom hem åt vi varma mackor och drack te. Mysigt!
Andra aktiviteter idag har varit att titta på L word, läsa DN, träna (för första gången på typ en vecka, jag har varit "sjuk"), pluggat hos mamma och pappa samt promenerat på årstafältet. Härlig dag.

//Helen

P.s Angående det lilla dilemmat om vilket av mina fina pastellack jag skulle använda så bestämde jag mig till slut för det lila. Det är så fint, så fint! Och så himla intressant. Visst då? D.s

I wonder...

Undrar om man kan släpa med sin stackars syster på en spelning med ett band hon inte är överdrivet förtjust i. Kanske om jag mutar henne med något? Men vad?

//Helen

Bokat och klart!

Lägenhet i Alanya bokad i två veckor i slutet av sommaren. Jag och Jenni åker dit vecka 33 och Jossan kommer efter vecka 34. Det kommer bli underbart!
Vet inte riktigt om bilden nedan är utsikten från hotellet eller om det är hotellet som syns i förgrunden. Inte för att jag bryr mig. Lägenheten ligger så fantastiskt nära stranden så vare sig man har utsikt ditåt eller ej spelar mig inte så stor roll. Hur ofta kommer vi vara där iaf? Inte mycket hoppas jag.
Längtar efter att leva i bikinin och jeansshortsen, bada, sola, dansa, titta på turkiska män, äta god grillad mat, gå längs hamnen på kvällen, sitta och dricka turkiskt te på café, röka vattenpipa, äta turkisk youghurt med honung till frukost osv.osv. och allt detta med Jossan och Jenni=) Shit vad skönt det ska bli!
Måste även börja planera sommarens första turkietresa, den med familjen. Ska bara vara där en vecka tyvärr men det får väl räcka antar jag. Ååå, jag vill ha sommar nu!


 

 

//Helen

P.s köpte tre pastellnagellack idag bara för att få in rätta sommarkänslan. Det är ju lite svårt med rådande väderlek och så. D.s



Söndag

Kom hem klockan fem imorse. Hade en riktigt rolig kväll, natt och morgonkvist på GIH(Idrottshögskolan) tillsammans med Jenni, Arvid och hans crew. Fantastiskt kul. Härligt att somna till soluppgången och kvittrande fåglar.
Vaknade för några timmar sen och har suttit och pillat mig i naveln och tittat på L word. Har även diskat ett ton disk och dansat till vive la fete.
Familjen kommer hit på middag ikväll. Jag har satt ihop världens bästa (men enklaste) meny. Förrätt: Rödbetssoppa, varmrätt: Pasta med sparris, kyckling, babyspenat, parmesan och pesto (funderar på att ha i lite bacon, med det känns lite ofancy...vi får se) Efterrätt: Glass med bär.
Nu gäller det bara att städa. Vill inte utsätta familjen för några hälsorisker.

//Helen

Flingor är godare i retroskål

Igår köpte jag två paket flingor och fick en retroskål på köpet. Den är så fin min retroskål, bebisblå, och jag svär att flingor aldrig smakat bättre.
Nästan så att jag längtar lite till morgondagens tidiga frukost så jag får äta ur min finfina skål. Fast å andra sidan- kanske inte.
Menmen, den härliga känslan av att äta ur den fina skålen kanske väger upp den inte så härliga känslan av att gå upp innan sju. Hoppas!

//Helen

P.s Jag är fullt medveten om hur matrialistisk jag är. Jag jobbar på det- ibland. D.s

Damen med slöjan

Idag har jag stått modell på nationalmuseum. Jag är med i bakgrunden av en tavla som en konstnär håller på att måla där. Sambon har modellat för honom av och till i några år och nu behövde han en statist och det fick bli jag. Det var roligt att stå för honom. Ska stå imorgon också men sen är jag klar, lite synd att det går/gick så fort. Menmen. Vad göra?
Här under ser ni tavlan jag stått och studerat i sammanlagt tre timmar. Känns som att jag kan alla tygveck och ljusskiftningar utantill. Tavlan heter Damen med slöjan (The lady with the veil) och målades av Alexander Roslin 1768 och föreställer hans fru.

 

 

//Helen

 

 


Nattsudderier

Det gick sådär med min myskväll igår. Började titta på Woody Allen-filmen utan något större engagemang. Fick sms från Arvid runt halv tolv och var inne i stan en timme senare.
Tillbaka till ungdomens glada dagar må jag säga. Vi gick till soft kök och bar. Där brukade vi ju hänga när vi precis blivit 18. Det var hög studentskive-faktor där. Menmen, sånt kan också vara roligt ibland. Det var iaf en riktigt trevlig kväll med en massa dans med grabbarna.

//Helen

Jäkla askmoln

Blä. Jag är trött. Alla andra verkar också jättetrötta. Jag är säker på att det är det jäkla askmolnets fel. Vi får se om det händer något roligt ikväll eller om askmolnet förgiftat allas sinnen helt och fullt.
Om det inte blir något out and about ikväll så går det tydligen en Woody Allen-film på ettan. Manhattan murder mystery tror jag bestämt att det var. Det kan ju också funka. Vi får se.

//Helen

3 a.m

Jag har just tittat på första avsnittet av Svenska hollywoodfruar på tv3play och fick stark lust att gå och våldtäktsduscha. Herre min je. Läppstift, dekorationstoffsar och tantsnuskerier. Jag är helt förundrad.

Det bidde ingen spelning ikväll. New young pony club satt fast i Storbritannien någonstans pga. askmolnet. Crap.
Jag och sambon gick istället hem till hennes vän som bor på folkkungagatan (Vill också!) och drack lite vin istället och så fick vi med oss lite konst när det bar av hemåt. Trots hundra kronors inträde för några minuter inne på debaser och ingen New young pony club-spelning så blev det en bra kväll. 
Längtar efter att se hans tavlor på vår väldigt vita vardagsrumsvägg. Vi ska bara ha dem till låns då någon lagt bud på dem. Men tills alla laxar är betalda får tavlorna bo hemma hos oss. Är säker på att det kommer bli perfa!

//Helen

Och himlen gråter...

Vaknade av regndroppar mot fönsterrutan. Det kändes nästan lite poetiskt. Eller lite som en indiefilm. Ganska bra början på dagen faktiskt. Annars tycker jag det är ganska irriterande att vakna till en regndag men när det "indieregnar" på det där sättet är det en helt annan sak. Dessutom verkar regnet ha slutat nu.
Snart ska ja hem till mamma och sy om lite grejer.
Man får vara lite innovativ när man gjort sin månadsbudget och inser att det där med klädshopping är något man bara kan drömma om den här månaden (å andra sidan ska jag ju reseshoppa så jag är inte överdrivet bitter).
Ska sy om en  blus till ett linne och så ska jag göra ändringar på en trenchcoat som at the moment ser väldigt mycket ut som en blottarrock. Hoppas det blir bra!
Ikväll ska jag och sambon gå på spelning på debaser medis. Det är New young pony club som spelar. Har inte lyssnat på dem så mycket men min inställning just nu är att det är relativt bra grejer.


//Helen



I-landsproblem

Är bjuden på två fester samma datum  och vill verkligen gå på båda. Angst. Vad göra? Stackars, stackars mig. Verkligen.

//Helen

Månadsbudget

Jag får lön imorgon. I minst en vecka har mitt huvud varit fullt med olika "när jag får lön ska jag..."-scenarior. Om jag skulle förverkliga alla dessa scenarior skulle jag nog inte ens ha råd med hyran. Särskillt eftersom min, Jennis och Jossans Turkiet-resa ska betalas snart. Och gymkort. Och vårjacka. Och vårskor. Osvosv. Listan kan göras lång när det kommer till önskningar och behov- verkliga som inbillade. Nej, disciplin är det som gäller.

Igår satt jag och Jenni på kajen i gamla stan och åt glass i solen. Kanske blir det fullfjädrad sommar i år också?

//Helen

En bra dag

Har haft en bra dag. Är sååå trött. Ska somna till José Gonzales nu. Världens tråkigaste inlägg, jag vet. Men jag ville bara dela med mig. Natti natti!

//Helen

Fem sekunder senare...

Sa jag inte just att jag och hela världen gjort högskoleprovet? Hur kommer det sig då att jag tror att inte hela världen också vill kolla facit nu? Jaja, det är bara till att vänta.

//Helen

Jag överlevde

Jag och vad som verkade vara resten av världen gjorde högskoleprovet idag. Usch, jobbigt. Ansträngande och stressande. Nu är det över och jag har livhanken i behåll. Fantastiskt. Resultatet är en helt annan fråga. Har dragit  mig för att kolla facit på nätet men inser ändå någonstans att det måste göras. Tar tag i det nu innan jag åker iväg och äter grönsakssoppa och har myskväll med Jenni♥

//Helen

Hp imorgon

Iik, börjar bli lite nervös. Visserligen vet jag redan att jag är ganska dåligt förberedd så jag förväntar mig inte direkt att jag ska prestera några storverk...men ändå.
Skönt dock att skriva det på SU i gamla kära Ugglevikssalen. Hemvant.

Nu ska jag titta på bröllopsfotografen med mamma och pappa♥

//Helen

21 snart 15

Hade en härlig dejt igår. Att vara tredje hjulet på sin egen dejt var en väldigt intressant upplevelse. Det tog mig tillbaka till fjortis-tiden igen. Skönt att puberteten är över och man slipper springa omkring med alla de osäkerhetskänslorna som det innebär. Synd bara att de där känslorna inte är helt sena med att dyka upp igen efter lite provokation.
Inget mer lammkött för min del tror jag.

//Helen

Perfekt träning

07.25-08.30 Yoga
08.40-09.20 Crosstrainer och titta på sex and the city på Ipoden.
Helt perfekt träning om du frågar mig. En mil på crosstrainern, ett och ett halvt avsnitt av sex and the city och mer än fyrahundra kalorier fattigare och man är knappt trött.
Sex and the city är helt enkelt ett perfekt botemedel mot trisstessen man ibland upplever i samband med träningsmaskiner. Vinnande koncept.

//Helen

Lammkött

Ett helt år yngre. Är det lite väl?
Känner mig som en riktig snusktant. En läskig "kåta Gun" från kvarteret Skatan.
Å andra sidan skulle jag ju inte tycka det var konstigt om någon av mina killkompisar pysslade runt med någon som var ett år yngre...



Come to mama!


//Helen

Fikadag

Idag är allt en enda lång fika. Kom just hem från en sådan med Maria och Olivia och snart ska jag iväg på ännu en med Jenni. Konstigt att det kan gå veckor emellan fikatillfällen och sedan två på samma dag. Inte något jämnt fikaflöde direkt. Menmen. Fikadagar är mysiga dagar!

//Helen

A clean home is a sign of a wasted life

Det ligger saker överallt i mitt rum, kläder, böcker, skor, nagelfilar, kollegieblock, en kruka osv.osv. Det bor en hel familj  dammråttor under mitt element. Men that's all fine.
Den här veckan alltså. Vilken grej den har varit. Älskar när det händer mycket. Btw var spelningen med Eloise Kerr trés bien. Efterhänget förvandlades sedan till en köttmarknad utan dess like. Sånt tycker vi om (högst sällan visserligen, men ibland kan det vara trevligt att känna sig som ett litet lammkött). Det blev riktigt sent, men det var ack så trevligt. Dessutom är ju allsång på tunnelbanan hem aldrig fel heller, sånt borde man göra mer i nyktert tillstånd också. Typ på väg hem ifrån jobbet. Det skulle ju lätt förgylla mina dagar iaf.
När man har händelsefyllda veckor är det tyvärr inte bara städningen som blir lidande utan även träningen. Har bara haft tid att träna en gång den här veckan, inte bra, inte bra alls. Tror jag ska iväg och gymma en stund innan det bär iväg till mamma och pappa för påskfirande.

Glad påsk! //Helen

P.s Det här med utgång på påskaftonskvällen, vad är grejen med det egentligen? Det känns ju fel. Ska man inte sitta hemma med sin familj och typ äta godis och pilla sig i naveln? D.s.


Surprise!

Igår var det överraskningsfest för Lars (sambons karl) som fyllde 25. Det var trevligt, elva personer inklämda i en liten etta i midsommarkransen, en tårta konstruerad som en jättestor dammsugare(bakverket alltså) som serverades  med vin.
Han fick en gitarr han drömt om länge, biljetter till Hamlet och tre böcker av Selma Lagerlöf, utgivna 1912. Han blev glad. Tur det=) Sambon gjorde ett jättebra jobb när hon höll honom borta från lägenheten tillräckligt länge för att alla skulle hinna samlas. Dessutom lyckades hon med att inte försäga sig. Jag är imponerad, jag skulle varit sprängfärdig.
Ikväll ska jag och systeryster på spelning på Allhuset, hennes vän och hans band har sin sista spelning ikväll. De har döpt den till The lonesome death of Eloise Kerr. Sorgligt namn, om ni frågar mig. Förhoppningsvis blir det inte helt dålig stämning bara för att det är sista spelningen. 
Men först- jobbet.

//Helen

RSS 2.0