Hela helgen i ett svep

Är nyligen hemkommen från upplandsväsby där jag och Mathilda jobbade som värdinnor på hennes fasters fest.
   Det var mycket att göra men samtidigt väldigt roligt. En riktigt bra erfarenhet och 600 spänn  extra inför Paris känns inte hel fel faktiskt.
   Dagen inleddes med historiens kortaste fika. Med Ö. Förvånad någon? Kändes synd att den blev så kort, inte för honom kanske för jag var inte världens bästa sällskap efter en utekväll och alldeles för lite sömn...Kom dessutom väldigt sent vilket ju förkortade fikan ytterligare. 
    Ska förhoppningsvis ses imorgon-kväll också så jag får väl se till att komma i tid och vara lite mer "med i spelet" då för att gottgöra honom.

Utekvällen igår var minst sagt....vild. 
   Så mycket armar och händer överallt, kändes som att dansa i ett akvarium med bläckfiskar. Inte van vid sånt längre. Man raggar på ett annat sätt på exempelvis Harrys.
   Dessutom var det många gamla lik som trillade ur diverse garderober. 

Är verkligen livrädd inför morgondagen. 
   Det känns inte riktigt bra inför den stundande magdansuppvisningen. Är alldeles för osäker på dansen och var inte ens med på genrepet idag (som iofs inte verkade jättegivande då läraren inte var där, men ändå!) 
   Känns verkligen jätte,jättejobbigt...Brukar inte bli så här nervös inför saker men jag känner mig fysiskt illamående när jag tänker på den jävla scenen och de jävla massa platserna och den jävla dansen. 
   Måste komma på en positiv tanke annars är det kört med sömn för min del inatt. Får tänka att det bara är tre minuter av total förnedring och att man nog kan överleva en sådan pers. Vidare får jag också tänka på att jag efter nederlaget först ska träffa Ö vilket kommer göra mig glad och mindre än ett dygn efter förnedringen kommer jag lämna landet i en vecka. hinner folk glömma ett förrvirrat klantarsel i en magdanssjal och guldmokasiner på en vecka? Let's just hope.

Mamma gick just upp och drack ett glas vatten! Om ni ursäktar ska jag nu gå och gråta ut i min ömma moders famn!

//Helen
  

Mango- en frukt och en bar

Ska till mango och parta loss med Jenni och Ivana(vad jag vet, får se om det dyker upp några fler...)
    Inte direkt min typ av ställe men det var så sjukt länge sedan jag var ute med dem så det spelar ingen roll. Ser verkligen fram emot det!

Resten av helgen är helt uppbokad.
   Imorgon blir det frukost på stan med Ö sedan ska jag jobba som värdinna på Mathildas fasters fest och efter det ska hon och jag hitta på något.
   På Söndag ska jag först och främst packa inför Paris, sedan är det magdansuppvisning och efter det ska jag träffa Ö. Då är det dock inte bestämt vad vi ska hitta på. Vad gör man egentligen en första advent efter tio på kvällen?

//Helen

En man behöver inte bära kofta men han ska vara ärlig

Var på bio med Ö igår, vi såg bond.
   Efter en riktig otursdag(sena bussar, elaka kunder på jobbet, tappat busskort osv.) var jag väl kanske inte riktigt i mitt esse men det var ändå roligt att träffa honom. 
   Ni vet biomörker, klassikern med armen runt axlarna, luta sig emot . Så satt vi (större delen av tiden) och sippade på varsinn stor cola och knaprade popcorn. 
   Skön känsla. Mysigt.

På vägen hem hade vi ett intessant samtal som förvånade mig lite. Vi blev dock avbrutna av en gammal vän till honom. 
   När jag gick av bussen bestämde jag mig för att samtalet var värt en iskall promenad så jag ringde upp och gick en sväng. 
   Vi pratade om vad vi tyckte om varandra och om oss. Svårt att beskriva. Summan av kardemumman är iaf att han verkade vara helt ärlig, han sa saker som man inte ljuger om, som man inte tjänar på att ljuga om. 
   Är helt klart ovan vid killar som är ärliga på det sättet. 

//Helen
  

En kopp te gjorde susen

Dagen började illa med ett oförklarligt dåligt humör.
   Det dåliga humöret försvann dock så småningom. Vet inte om det hade med den riktigt trevliga fikan med Ö som jag var på eller om det försvann av sig självt men borta var det tilslut.
 
//Helen


Allmän känsla av frustration.

Jag är inte arg eller irriterad på något speciellt. Eller på någon speciell för den delen. Jag är bara irriterad. Punkt slut. 
    Såhär(irriterad och med största sannolikhet otrevlig) blir jag av alkohol + för lite sömn. Fastän det inte händer så ofta så blir jag arg på mig själv- det händer ju likväl. 
    Det är liksom en känsla som ligger latent hela dagen tills jag får någon annledning att bli arg på riktigt.
    Kanske ska försöka undvika elakheter från min sida genom att få ut mina aggressioner på annan väg. Armhävningar, frukost och sen promenad. Så får det bli!

//Helen

Hollywood

Ikväll ska Olivias vän Katta ha Hollywood-fest.
   Jag ska gå som en vamp. Svart fodralklänning, röda naglar, femtiotalsfrilla, lösögonfransar.
Den svarta fodralklänningen köpte jag till nyår 07/08. Var extremt orolig när jag provade den igår, var säker på att den krympt...eller kanske att jag blivit större, vem vet? I allafall var den för stor. Skön känsla.
   Lite jobbigt dock för att jag ju ska ha den på mig ikväll. Men att den är för stor i midjan kan man lösa med ett skärp men att den är lite för stor runt boobsen..hur löser man det...stoppning i bhn? Känns ju lagom pubertalt...

Snart ska jag ut i snön och köpa en axelbandslös ballkonett-bh och en flarra vin...

//Helen

Sömn, nån?

Kom hem för en stund sen, har varit på bio med några av flicksen. Rolig bröderna Coen-film.
  Sen satt vi och hängde på donken ett tag och pratade. Det var mysigt.

Nu kanske jag borde vara trött efter jobbet och bio osv. Klockan är ändå halv två!
  Men icke. Istället sitter jag här och känner mig uttråkad. Och framförallt saknar jag katten, vet inte hur det kommer sig efter en dag då jag varit själv i högst två timmar sammanlagt, men jag är helt sällskapssjuk och om katten vore här kunde jag åtminstone prata lite med henne...
   Menmen, sitter nu och tittar på CSI miami och hoppas på att bli trött. Bara att vänta...

//Helen
 

Tv-tittar-dag och pizza-ätar-dag

I morse när jag vaknade bestämde jag mig för att inte göra någonting alls.
   Så det har jag inte gjort. Nästan iaf. Jag har tittat på film, dansat lite magdans....ja....Matat katten. Med andra ord har jag tagit det riktigt lugnt. Det var skönt...
   Just nu sitter jag och tittar på top model och efter det ska jag åka till liljeholmen och möta upp tjejerna. Vi ska köpa pizza och ha myskväll. Detta kommer bli en av de skönaste dagarna i historien.

By the way städade jag hela dagen igår och åkte sen till jobbet. Kvällen fick dock ett lite oväntat men välkommet slut. Efter jobbet åkte jag till slussen och träffade Ö...fastän vi egentligen borde kalla honom A....Den bokstaven representerar iofs en helt annan person så vi håller oss till Ö.
   Anyway. Vi gick till bishop arms och satt och pratade, det var mysigt. Han visade lite fingerfärdighet (inget snusk!) Han vek en tulpan. Tyvärr visade han ännu mer fingerfärdighet och hade sönder den sen...Jag kanske får en ny någon gång. Who knows? 

Kanske åtminstone borde ta en dusch innan jag träffar flickorna?...antar att det hör till god ton...

//Helen


Igår var en lång dag. Längsta på länge

Ojoj. Har nästan glömt hur det är att jobba 9-17....iaf suger det. Det var det jag pysslade med igår och gick alltså upp ca 4 timmar tidigare än vad jag blivit van vid. Efter jobbet satte jag mig på stadsbiblioteket och åt mellis och skrev brev till systern. Efter en och en halv timme var dags att springa jag iväg till turkiskan. Kom hem vid tio. En 13-timmarsdag med andra ord....
Puh. 
  Idag har jag än så länge dammsugit i köket och börjat rensa i mitt rum. Detta kommer verkligen bli en underbart rolig dag, städa och jobba. Fantastiskt.

//Helen

Finally!

Mina damer och herrar......tentan är nu officiellt överstökad!

Ah. Lättnad som heter duga. Jag hade en bra känsla när jag gick därifrån, men vem vet, skenet kan ju bedra. Jag väntar med att uttala mig vidare om tentan tills jag fått resultatet.
   Nästa gång blir det hemtenta....I just can't wait....uff.

//Helen



Pluggandet fortskrider....snart

Okej...Nu är jag rejält trött, allt som stod på min förra lista är gjort.
   Nu var ju egentligen poängen att jag skulle gå och lägga mig och få lite välbehövlig sömn. Det kom tyvärr något emellan.  Marilyn, mayhem and the mantramp för att vara exakt den handlar om "Lesbian femme and male femme: lived similarities; lived differences". Har ett vagt minne av att den var spännande, hur skulle man kunna motstå den?

Kan annledningen till att jag ens skrev denna sjukligt onödiga blogg vara ett sätt att tvinga mig själv att läsa hela texten och inte ge upp för sömnbegäret efter halva?
Let's just hope I'll make it to the end....

//Helen

Det är inte lätt när det är svårt

Imorgon är det dags för tenta nummer två. Känns inte så bra. Inte alls faktiskt. Är sjukt stressad över att jag inte pluggat tillräckligt. Och nu sitter jag liksom och bloggar istället. Vad är mitt problem? 
  
Å andra sidan kan jag mer än vad jag tror, vilket jag märker när jag försöker erinra mig vad texterna handlar om. En trevlig liten studieteknik jag utvecklat i kassan på Vi.

Å tredje sidan har jag mycket att göra, ska läsa alla texter igen. Kan inte komma till en tenta och bara ha läst texterna en gång. Har iofs gjort bra anteckningar på nästan hela iklädd identitet vilket ju drar ner sidantalet avsevärt...


Hade tänkt läsa följande texter innan jag får sova:
Mannen som försvann
Fältgrått och khaki
Fashion and its social agendas kap. 6&7(sammanfattningarna)

Jaja. Nog med dösnacket. Nu sitter jag ju verkligen bara här för att slippa. Precis som jag skrev det där bara för att slippa. Fan.  
Okej. Nu kör vi.

//Helen
 


Covered in beer from head to toe

Så. Vad hände igår då?
  Personligen var jag på Harry B med Malin och en hemlig gäst. Det var smökfullt och när vi gick lite innan tre hade jag öl precis överallt och hade fått ett skamligt förslag om en trekant med ett par(som ag vänligt men bestämt avböjde)...Det var en trevlig kväll och det var väldigt spännande att träffa den hemliga gästen, låt oss kalla honom Ö, eftersom vi bara pratat över nätet innan.
  När han och jag följt Malin till tunnelbanan tog vi en liten promenad genom stan och tittade på högvakten. Sedan åkte vi till liljeholmen och han väntade på min buss med mig och sedan skiljdes vi åt. Han var en "complete gentleman". Det var verkligen jätteroligt att träffa honom och jag hoppas verkligen att vi kommer ses igen....


//Helen
.

Drömmannen

Trodde jag ja.
   Vi sitter som två fjortonåringar och snackar på msn. Jag som trodde jag lade av med det i sjuan. Menmen. Här sitter jag nu och pratar med en kille vars föräldrar är från Turkiet men som tycker att han är mest svensk, som är söt och vill bli pilot, som jag aldrig träffat. Perfekt för mig. Visst?
   Jag kan inte spela det här spelet längre...vi har intressanta konversationer, lyckas skämta över jäkla msn, vilket jag tycker är beundransvärt och han verkar bara så söt...men hur kommer man till nästa nivå? Som sagt. Jag kan inte spela det här längre. På sista tiden har jag bara spelat krogen-spelet(vara på ett dansgolv relativt berusad och målet är att hålla sig borta från män)
   Frågan är om sådana här spel ens har någon nästa nivå? Jobbigt om han är på det klara med det och inte jag....och då kommer också fråga nummer två: om han är på det klara med det, hur många sådana här spel spelar han då?

//Helen

P.s Hur långt tillbaka i utvecklingen har man egentligen kommit när man bloggar om någon man pratar med på msn? Borde jag kanske börja träffa riktiga pojkar igen...?
D.s


Shoppingsugen

På sista tiden har det varit väldigt mycket tankeverksamhet(pluggande) och mycket allvarligt planerande. Nu längtar jag verkligen efter de ytliga nöjena.
   Har varit helt oinspirerad sista tiden och bara tänkt på allt inre, på att lära mig allt inför tentan och på hur saker känns. Och visst är det skönt på ett sätt att känna sig intellektuell. Men det har blivit lite för mycket intellektuell och lite för lite kvinna på sista tiden.
   Måste lära mig att kombinera de båda och få fram en intellektuell kvinna istället för antingen en osminkad, intellektuell typ i konstiga kläder eller en total-ytligt fjolla.

//Helen


Rösterna räknade

I Januari flyttar vi. 
  
Då börjar det nya livet. Med den nya "sambon" i den nya lägenheten. Allt känns bra och skrämmande. Lättad framför allt kanske. Äntligen ett beslut. 
  
Shit vad spännande, det är smått förlamande att tänka på det...

//Helen

"Valvaka"

Nu sitter vi här, i varsinn ände av telefonen. Det är dags för valet. Det stora som kommer att förändra bådas tillvaro totalt. Vi har tittat på bredband+TV, hemförsäkringar, Ikea-möbler, ja. Allt möjligt minst hundra gånger. Det känns som att vi inte kan ha något mer att ta reda på och researcha om. Men ändå känns det inte riktigt som att jag är redo för att ta beslutet ännu..
   Jag skulle nog helst vänta med att bestämma mig till imorgon. Jag vill ha ett sådär lugnt och sansat samtal med mamma över frukosten. Och hon ska inte vägleda men finnas där.  Det skulle vara skönt. Just nu känner jag mig faktiskt rädd. Trodde inte att jag skulle göra det men tanken att lämna hemmet där jag bott tjugo av tjugo år levda är verkligen skrämmande.
   Nej, nu får det vara nog. Dags att räkna rösterna.

 //Helen

Att hitta rätt

Har hittat rätt Läge, lägenhet, sambo. Allt är perfekt.  Förutom en sak- läget i lägenheten.
   Menmen, det sägs vara fixat. Jag vet inte, helt klart förändrad ton hos den perfekta sambon. Men jag klandrar henne inte och jag förstår om hon klandrar mig. 
  Förstår inte varför jag har så svårt att säga saker på en gång. Eller alltså, jag tog upp det, men jag rycktes med av hennes entusiasm, en underbar entusiasm som hon visar inför det mesta. Fast inte just nu. 
  Hon skulle fundera på saker och ting och sen ringa. Vi får se.

//Helen 


Mon dieu!

Okej. Är hemkommen från lägenhetsvisningen  +diskussion-och-vinstund med Mathilda. Mitt huvud är smockfullt av om och men, planlösningar och diverse annat.
  Lägenheten var inte i bästa skick. Det kan jag faktiskt inte påstå. Men den har helt klart potential. Det har varit mitt och Mathildas nyckelord under kvällen.
  Vi har ännu inte bestämt oss men vi måste ge besked på måndag. Vi ska faktiskt dit på lördag och titta på den igen. Denna gång med måttband i högsta hugg.
   När vi tittat klart på lägenheten åkte vi in till söder och satte oss på muggen för att överlägga. Vi gjorde en plus/minus-lista, ritade upp planlösningen och försökte planera hur min avskärmning i vardagsrummet skulle se ut och hur vi skulle göra den så bra som möjligt. Bästa lösningen var med en stor bokhylla och tunga draperier. Vi har dessutom kommit fram till hur vi ska möblera i vardagsrummet och vad vi ska göra med balkongen för att slippa se vägen. Dessutom har lill-Dylan som egentligen jobbar som målare lovat att han ska hjälpa oss att måla om gratis och dessutom hjälpa oss att göra en väggmålning av något slag i köket.
    Om vi bestämmer oss för det här kommer det bli riktigt bra.

Vi hade också en stund då vi berättade om våra dålga egenskaper. Kändes bäst så, så att vi inte kommer få en chock när vi väl bor tillsammans. Skulle ju inte vara direkt roligt...  

Puh, Imorgon ska jag jobba och sedan kommer Mathilda hit på middag för info-möte med mina föräldrar. På Lördag åker vi tillsammans till västra skogen och tittar på lägenheten igen(som sagt var), sedan ska jag in till stan för fika med flickorna, efter det blir det middag med päronen och utgång med Malin, på söndag blir det magdans och sedan ska jag träffa Magda.
   Jag kommer att vara extremt tacksam ifall jag klara helgen med livet i behåll. Inte fören nu när jag räknar upp allt inser jag hur mycket det är.
  Kan man bli utrbränd över en helg?

//Helen

Medaljongtapeter- that's all I know

Idag ska vi titta på lägenheten. Jag är väldigt spänd. För att koppla av har jag spenderat dagen med att plugga men avbrutit mig gång på gång för att titta på klockan och räkna ut hur lång tid det är kvar och fundera över hur lägenheten kommer se ut och hur området kommer te sig osv.
   Trots min rastlöshet känns det ändå som att jag har pluggat effektivt och duktigt. Känns ganska skönt, var längesedan jag pluggade ordentligt. Har mest blivit lite här och lite där...

Menmen, åter till fashion and its social agendas...Jag skriver mer när jag är hemkommen från lägenhetsvisningen...

//Helen


Ändrade planer

Stryk en halvtimme av pluggtiden och stryk en timmes snabbshopping. Här skall jobbas.
   Idag ska jag komma en och en halv timme tidigare till jobbet, detta bara för att det var Lillie som frågade, hon har ställt upp X antal gånger så det kändes verkligen som att det var dags att ge något tillbaka...

Ikväll ska jag ta ett glas vin med Jenni och hennes gäst. Det ska bli spännande att se vad han är för typ...

Nix nu är det dags att ta itu med Diane Crane och hennes fashion and its social agendas

//Helen
  


Vuxenpoäng

Jag tänker samla vuxenpoäng. Jag ska skriva ett CV. Det är verkligen på tiden. Planen är inte att  byta jobb helt och hållet, planen är att skaffa ett till. Tyvärr tackade jag nej till en bra chans igår. Malins mammas dagis behövde vikarie idag men å andra sidan hade jag planerat att plugga idag och tänkte inte låta något komma ivägen för det, så vad göra?
   Mitt CV ska dock inte skrivas idag. Som sagt är idag den stora pluggdagen. Nu får jag samla all min koncentration och sätta igång.

//Helen

Lägenhetsdilemma- igen

Så. Nu har jag fått erbjudande att flytta ihop med Mathilda. Till en lägenhet i västra skogen. Många fördelar och några nackdelar. Och såklart min vanliga feghet- tänk om...
   Men å andra sidan hur länge ska jag bo hemma liksom? Börjar det inte bli dags att lämna boet? Men å tredje sidan så tycker jag ju om boet. Det är nu på sista tiden som jag och mina föräldrar har hittat något slags balans och faktiskt kan leva tillsammans, inte bara utan att bråka utan faktiskt också trivas tillsammans...
    Det är verkligen i sådana här stunder man önskade att systern var här hemma så att man kunde få hjälp av henne. Hon är en mycket vis kvinna.
    Menmen. Jag ska försöka att inte älta detta fören vi har sett lägenheten och haft ett litet möte(blir antagligen någon gång i veckan) med hon som äger den. Hon ska för övrigt flytta till Dubai på obestämd tid och det är därför hon hyr ut den...Spännande,spännande.

//Helen


På med smart-glajorna

Nu är det verkligen dags att ta tag i pluggandet på riktigt. (Tenta om två veckor). Det är ine så att jag inte pluggat alls. För det har jag men nu är det hårdhandskarna som gäller. Visst klarade jag förra tentan men den här gången vill jag vara säker på att klara den och kanske förhöja resultatet...det vore najs.
   Dagen ska gå i effektivitetens anda. Jag började dagen med att läsa klart en text som handlar om SA-uniformen. Mycket spännande. Klockan tre ska jag träffa Mathilda på SU där vi ska plugga fram tills att dagens seminarium börjar klockan sex. 
  Seminariet går till såhär: alla ska ta med varsitt plagg som vi inte skulle använda och sedan ska alla berätta varför. Känns det inte lite...högstadiet? eller möjligtvis gymnasiet...men ändå...kom igen.

//Helen

Värsting-nunnans bravader

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll. (Hur ofta använder jag ordet trevlig/trevligt när jag bloggar egentligen?) Den innehöll både magdansshow och halloweenfest=)
    Det började mindre trevligt med att jag kom sent till mötet med Maria. När jag väl kom dit tog det en jäkla för oss att hitta till rätt adress. När vi väl var där var det intressant. Det var jättemånga begåvade dansare och de dansade Flamenco, Bollywood, persisk dans(för män, framförd av en kvinna) och olika typer av orientalisk dans. 

Det kändes dock som att vi sett väldigt mycket efter relativt lång tid. Vi gick några minuter efter pausen. Det var direkt ut till Lidingö som gällde.
   När vi kom till Jenni var alla redan lulliga och somliga även mer än lulliga medan vi inte ens var ombytta. Det gjorde vi dock relativ snabbt och det blev en rolig fest. Alla var utklädda, vilket ju är väldigt exotiskt. Vi hade en "french maid", en "naugthy nurce", en liten scout och jag var en värsting-nunna. Det var trevligt att ha nunne dok på sig. Tyvärr har jag hitills refererat till det som mitt ok, vilket ju är något helt annat...menmen.
   När det var dags för hemfärd ville Ardelan inte äta själv så jag följde med honom till donken i utbyte mot att han bjöd mig. Det var faktiskt riktigt trevligt. Särskillt som vi har pratat med varandra förut men inte riktigt på riktigt. 
    Jag följde med honom till högdalen och gick upp och tittade på hans lägenhet i väntan på att min buss skulle gå. Det visade sig att han bor på samma våning som den söta chaipojken (som för övrigt är helt glömd!) 
    När jag kröp ner i sängen vid femsnåret kände jag mig riktigt nöjd med kvällen. Det var framförallt trevligt att träffa Ivana. Det känns som att det var år och dar sedan sist!

Idag har jag varit och provat på Bollywood dans. Söt dans när läraren framförde den, konstig och klumpig dans när jag framförde min tolkning av den.

Nu ska jag dricka vin och äta ost med systern som flyger tillbaka till Frankrike tidigt imorgobitti. Nu är det ungefär en månad tills jag ska dit...längtar redan.


//Helen

Prima ballerina- inte

Fy fan. Det är inte det att jag känner mig bakis. Jag är bara riktigt, riktigt trött...Det är inte så konstigt. När jag gick in på bloggen stod det att jag uppdaterat för 4timmar och 46minuter sedan...Känner mig inte helt fit för en 8-timmars arbetsdag. Jag ska nog kolla med den som börjar efter mig om det är möjligt att den kan komma någon timme tidigare så att jag hinner hem för att sova en halvtimme innan kvällens förnöjelser börjar. Det skulle kännas skönt.

//Helen

Home at last

Klockan är just för tillfället 02:20. Jag är nyligen hemkommen efter ett par glas vin på Bröderna Ohlsson med Malin. Måste erkänna att jag på dessa två glas lyckades bli smått berusad. Det var riktigt trevligt. Känns som att det var ett tag sedan vi upplevde så stark gemenskap och jag har saknat det.
   Att jag om ca fem timmar ska gå upp för att sedan jobba från halv nio till fem, åka hem och packa utklädningskläder+alkohol, titta på en magdansuppvisning och sedan åka på halloweenfest är en annan historia...well, tomorrow might be hell.....men det var det värt!

//Helen

RSS 2.0