Bokrea och russinmys

Idag var jag, mamma och Mari och kollade på bokrean. Den var verkligen inte imponerande. Menmen.
  Efter bokrean tog jag och systeryster en fika. Mysigt med lite "catching up" har inte setts ensamma på typ två veckor, så det var väldigt trevligt. Tänker tvinga henne att hänga med mig oftare, det är ju hennes plikt som storasyster=)
  Efter fikan var det universitet som gällde. Hade en extrainlagd(skapade jag just ett ord?) föreläsning om jeans. Innan föreläsningen passade jag på att sitta och plugga lite i biblioteket och plocka i mig ett paket russin. 

Ja, jag vet. Jag är en tant precis som Malin och Jennis bror brukar säga. Men det är mysigt och just nu trivs jag med det. 

//Helen



 Mitt fynd från bokrean




 

Semeldag

Jobbade 9-17, åkte direkt till stadsbiblioteket och pluggade 17.30-20.15, gick till café 60 och åt semla(som tyvär blev min middag) med Malin och tog sedan en promenad i stan men ovansagda. 
Borde det inte vara semeldag lite oftare?  

//Helen


Here we go again

Idag hade jag tänkt gå på stan och ta en second hand-shoppingrunda. Istället råkade jag titta i mina skolpapper och insåg att nästa hemtenta läggs upp på nätet nästa Tisdag. Därav ingen shopping utöver en bok jag behöver till tentan. Bound to please, 300 sidor om viktorianska korsetter. Jag kan iaf inte gnälla över tråkig kurslitteratur. 
    Har insett att detta är det största skälet till att man ska göra tentorna vid första tillfället. Nu stressade jag så mycket över omtentan att jag helt glömde bort den kommande. 
                                                                                                   
      

                                                                                                                            


Back to work!

//Helen

Update: Ett dygn utan sömn

Kunde inte sova igår när jag skrev sist. Istället ringde jag mamma vid halv sju och pratade en stund. Sen satte jag mig och skrev klart tentan, direkt ur huvudet. Skickade in den vid elva. Tyvärr kunde jag inte somna då heller, låg lite i dvala en timme och drömde om fågelkvitter.
   Hur som helst så blev det ingen sömn under hela dagen igår och jag mådde som en bajs. Så istället för att åka på fest hos Mathildas vän konstnären efter jobbet fick jag skjuts hem till mamma och pappa, blev istoppad lite mat och sov där. Malin och jag hann dricka en kopp te också. 
   Nu ska jag snart iväg på magdansen. Jag har en känsla av att det var något mer jag skulle göra idag, men jag minns faktiskt inte. Är fortfarande trött. Kanske kan möta upp Malin i stan för ännu en kopp te?

//Helen


05:50 Time for bed

Vaknade just i en bok. Jag förstår inte hur svårt det kan vara. Vad är mitt problem egentligen? Jag ska försöka imorgon också innan jobbet. Hinner jag så hinner jag, hiner jag inte, så hinner jag inte och det kommer ta lång tid innan jag kan se mig i ögonen igen.
   Nu ska jag gå och lägga mig och förbereda mig för hår arbete och bitter besvikelese. Underbart. Högst fyra timmars sömn kommer det bli annars kommer jag som sagt var inte hinna innan jobbet imorgon...

//Helen

Bourdieu, Baudrillard, Simmel, Veblen, Holbrook&Dixon....pust

Massa typer har jag läst och skrivit om idag. Dessutom har jag diskat bort ett berg disk, samt köpt hem ett nytt berg med massa mat. Snart måste jag åka till jobbet. Det är inte så att jag tycker synd om mig själv. Jag ville bara uppdatera världen om att jag är trött. Och att det skulle vara jävligt skönt att bara slappa. Menmen det kommer en tid för det med.




//Helen

P.s. Man ska inte, jag upprepar inte blogga när man lagar mat. Nu sitter jag här och äter förkolnad blodpudding. D.s

Baby steps

Jag pluggar igen. Äntligen. Har haft en jättekonstig period när det bara har tagit stopp. i början av den satte jag mig framför mina böcker och stirrade på dem eller in i väggen i någon timme och sedan la jag undan dem. Efter en vecka slutade jag ta fram dem helt och hållet. Men så hände det. Igår vaknade jag och kände ett sug. Jag tog fram mina böcker och började skriva på hemtentan. Det var så skönt. Jag vet inte om det kommer gå hela vägen men nu har jag åtminstone slagit in på den på riktigt. Ah.

Till Olivia: Jag är väldigt ledsen för denna fredag. Jag såg verkligen fram emot att käka och bowla med jobbet men jag bytte pass med Lillie för att kunna skriva lite på hemtentan på morgonen och sedan lämna in den under dagen Anledningen till att jag inte sluter upp efter jobbet är att Mathildas vän ska ha födelsedagsfest som jag varit bjuden på jag vet inte hur länge. Kruxet var bara att han ändrade dag från lördag till fredag och det var där planerna ändrades. Hoppas iaf att du och resten av jobbet har jätteroligt. Varför skulle ni inte liksom? 

//Helen

 

Anchor

Var ute med Malin igår. Första gången på riktigt länge och bästa kvällen på riktigt länge.
Först var vi hemma hos mig och satt och pratade och drack lite och efter det åkte vi in till Anchor. Där festade vi lite med Turbonegro. Ett gäng jäkligt glada män. Självklart var det två snubbar där. Förstår inte hur de alltid lyckas hitta oss. Menmen. Denna gången var det lite av en hit. Iaf för mig Jag....CJ satt och pratade väldigt länge och visade sig vara världens trevligaste människa(nästan iaf) och en av världens roligaste.
Malin och jag hade redan bestämt oss för att vi inte pallade efterfest eftersom det bara betyder en sak och vi var inte riktigt up for it. 
Istället bytte jag och CJs nummer. Utan att ens ha pussats. Känns bra. Skönt. Får dock se om han hör av sig...Har lite svårt att lita på folk these days.

Idag ska jag på magdansen och sedan är det dinner and a movie (in reverse) med tjejerna.


//Helen


Hm, this is weird

Jag sitter hemma hos mamma och pappa, har varit här en stund och lånat tvättmaskinen, ska antagligen stanna över middagen också, kanske till och med över natten, jobbigt att åka hela vägen på kvällen...
  Iaf Så loggade jag in här på bloggen och hittar inte gårdagens blogg. Mycket weird, jag är helt säker på att jag skrev en igår nämligen men nu finns den inte, varken som utkast eller publicerad...hmhmhm...Jaja.
  Det ungefärliga innehållet i den var iaf att Ö var hos mig i tisdagskväll och lagade hur god middag som helst. Sen la vi oss på sängen och sen bestämde vi att han skulle sova där. Resten kanske ni kan gissa själva? Jobbigt det där med stor kille, liten tjej. Skapar vissa svårigheter... Hm,anyway.
 
Idag var jag på konstakademin och hälsade på A:s pappa. Eller ja, mitt egentliga ärende var att jag skulle hämta ett par skridskor som har varit hemma hos A i år och dar men jag satt iaf kvar och pratade en stund. Det var väldigt myisgt, har saknat honom något enormt.
  Efter det fick jag ett ryck och smsade A och sa att vi borde ses och utbyta skvaller. Jag tror att det kanske skulle vara trevligt fastän jag en längre tid intalat mig själv och andra att jag inte vill ha något med honom att göra. Vi får se.

Nu ska jag börja med omtentan. I god tid den här gången och bara hoppas på att jag kan återskapa lite av mitt forna engagemang inför pluggandet. Hur svårt ska det vara egentligen?

//Helen


Spelkula

Igår bjöd jag och Mathilda in till spelkula. Inte helt oväntat var det inte jättemånga som var pepp på att åka kommunalt i femhundra år.
   Menmen, det var ändå en väldigt trevlig skara här. Och jag tyckte iaf att det var en jättetrevlig kväll med TP och alkohol. Jag stormtrivdes iaf.

Idag ska jag iväg på magdansen och sedan hem till mamma och pappa och äta middag och titta på melodifestivalen. Alltså kommer jag ha en riktigt lugn men härlig helg. 

↑07:43 ↓16:21 (Solens upp- och nedgång)

//Helen

Upptäcktsfärd och ny tvångstanke

Var ute på upptäcktsfärd idag. Inte så hiskeligt mycket att upptäcka dock. Menmen, skönt to know my way around liksom.

Min nya tvångstanke är inte jättefarlig. Det är inget läskigt jag är besatt av att göra, inte alls. Däremot måste,måste jag kolla när solen går upp och ned. 
  Jag längtar tills den knappt går ned alls. När kvällarna och nätterna smälter ihop med morgonen och man förhoppningsvis är ledig från jobbet och sitter och snackar skit med malin på balkongen, eller sitter i en park med systern och äter sushi eller är på Jennis land med tjejerna. Jag vill ha sommar God damn it!
   Menmen. Det dröjer ju ett tag. Fram till dess får jag helt enkelt glädjas över de små sakerna, att solen ändå är uppe några minuter längre imorgon än vad den var idag tex.

Stockholm07:5316:12



//Helen

Nakna män

Nu ska jag plugga. Det känns som att jag gör det alldeles för lite nuförtiden. Å andra sidan jobbar jag ju ganska mycket och eftersom jag är en klenis och latmask blir jag trött och pluggar inte. Fy skam på mig.
  Idag ska jag iaf läsa tre kapitel ur en bok med väldigt fängslande titel;


                                                                        
//Helen


RSS 2.0