Späckat schema

Jag har ett helt underbart schema fram till Turkietresan på onsdag, jag kommer ha fullt upp att hänga med en massa härliga vänner. Visst ska jag jobba också men det blir verkligen en baggis när jag har en så mycket annat skoj att pyssla med. Kommer ha en lyxtid nu framöver.

//Helen

Söndagsmiddag i solen

Är nyligen hemkommen från en jättetrevlig middag hos Nora. Det var hon jag, Josefine, Mathilda och Noras vän Angelica. Mumsig pasta och kladdkaka till efterrätt. Proppmätt.
Nora och Angelica bor på valhallavägen, i en studentkorridor i roslagstull. När jag väl börjar plugga igen kanske det skulle vara något. De hade en stor takterass och en utsikt to die for. Lovely!

//Helen

Årets kortaste natt och årets längsta kubbrunda

Midsommar firades igår på en filt i humlegården med ett gäng flickor. Det var riktigt mysigt- picknick, kubb, godis och vin. Kvinnlig homosocialitet när den är som bäst. 
 Ni vet sådana där händelser man verkligen vill framhäva för att man tyckte det var så genomtrevligt men som man liksom inte kan beskriva på ett vettigt sätt. Det blir alltid "en förtrollad kväll", "en oförglömlig natt" osv osv. och jag vill inte riktigt sabba mitt grymma midsommar med sådana klyschor. Jag lämnar det vid att det var mysigt, opretantiöst men ack så trevligt- genomtrevligt.

//Helen

P.s
Plockade såklart sju olika sorters blommor på vägen hem och la under huvudkudden. Det doftade gott men jag har ingen aning om vad jag drömde.
 Det kanske är så att det, av många anledningar, är bäst att inte få någon klarhet, men jag är så nyfiken att jag liksom inte kan låta bli att upprepa traditionen år efter år.
D.s


Mathildas födelsedag!

Idag Fyller min söta sambo år! Jag och hennes karl gjorde frukost på sängen och sjöng vackert. Snart bär det av til skansen, vi kanske får klappa en ren om vi har tur!
I alla fall- Grattis på födelsedagen finaste fru!

 

//Helen


Sommarlättja

Kommer ni ihåg den väldigt moraliserande serien om Spara och Slösa. Jag tror det börjar bli dags för mig att läsa den igen. En dos sparmoral skulle sitta fint som motvikt till alla sommarkläder och alla lass med glass. Sommaren är så farlig på det sättet. Man vill liksom känna sig fri och ansvarslös, även rent ekonomiskt. Inte praktiskt gångbart dock.



//Helen

Kisse-Lisa

Jag har urinvägsinfektion. Det är en ganska intressant sjukdom. Man märker knappt av den bortsett från att man kissar precis hela tiden och bortsett från att dessa täta kisspauser är relativt plågsamma, dessutom märker man av de skabbiga pencilin-tabletterna som gör att det smakar kemikalier i munnen och som orsakar illamående.
Utöver detta kan man spendera sin karensdag från jobbet med att äta digestivekex, läsa Anna Karenina varvat med Mumiens blod, titta på historiskt drama på svtplay och dricka en massa tranbärsjuice.

//Helen


Världens modernaste land / världens minsta skägg

Jag har en utdragen förälskelse i Fredrik Lindström. Vilken kille alltså, så klok!
Nu har jag legat i min säng och tittat på hans senaste mediatillskott (Världens modernaste land)  i 45 minuter och inte riktigt kunnat koncentrera mig på vad som sagts då jag funderat över vad det faktiskt är han har mellan hakan och läppen.
Hade nästan bestämt mig för att det var en sån där vårta som folk verkar få från ingenstans  när de kommer över 40, när jag insåg att det ju ska föreställa något slags skägg. Det är det minsta skägg jag någonsinn sett.
Menmen, nu när jag vet det kanske jag måste se programmet igen för att kunna ta in vad som faktiskt sägs.   
Kanske det lilla, lilla skägget är ett sätt att försöka tydliggöra den svenska blygheten och timiditeten?

//Helen



Sliten, ack så sliten

Vissa nätter alltså, de är bara så jäkla bra helt enkelt, man vet aldirg riktigt vad det är som gör dem så bra, men något är det. Problemet med dessa nätter är att man aldrig vill att de ska ta slut och vill man något så ser man till att få det, även om detta innebär att man dansar tills solen går upp över Carlbergs kadettskola.
Att sedan uppleva dessa nätter i högklackat, det är verkligen att tänja på sina bekvämslighetsgränser. Men se roligt hade jag och värt var det.
Nu ska jag alldeles strax iväg till nästa happening, hoppas dock lite att en examensfest för två nyblivna statistiker inte bjuder på riktigt lika mycket fritt flödande alkohol eller halvnakna millitärer.

//Helen

En anings separationsångest

Okej, nu kan vi väl alla enas om att det är sommar på riktigt? Det är varmt och hela världen har shorts på sig och folk har dessutom börjat försvinna på semester.
 Det är lite av den anledningen jag skriver.
 Jenni ska ju på semester nu, hon ska till Teheran och vara där i 25 dagar. Är verkligen glad för hennes skull, för att hon äntligen ska få träffa sin husband igen, men jag måste ändå¨få sagt att det kommer kännas tomt utan henne och 25 dagar är faktiskt ganska så lång tid.
Så Jenni- om du bestämmer dig för att Iran är en bättre grej än Sverige och ställer in hemresan för att aldrig mer komma tillbaka, då blir jag faktiskt riktigt ledsen, då kanske, kanske jag åker ner till Iran och bär dig hela vägen hem...eh, det var alltså inget läskigt hot...
Menmen honey, jag hoppas du får det jättte-, jätte-, jättebra och att alla är jättesnälla mot dig (har svårt att tänka mig att de inte skulle vara det!), kommer sakna dig♥

//Helen







Drömkåken

Är hemma hos Jenni, vi har tittat på drönkåken och målat naglarna. Fan vilken kvalitetsrulle drömkåken är ändå. Nu blir det inget mer sånt på 25 dagar...Doh!
Menmen, är hon nöjd är jag nöjd och vi får ju faktiskt två veckor i Alanya tillsammans senare i sommar, får hålla till godo!

//Helen

RSS 2.0