Det här blir en bra vecka

Under en ganska lång period kändes det som att det inte hände något intressant och lite extra trevligt i mitt liv- och sen började den här vecka som ju är full av happenings.
Veckans höjdpunkt är ju iofs avklarad i och med gårdagens bröllop, men idag följer iaf några timmars modellande för en konstnär på nationalmuseum och sedan middag hos kusinerna för att fira mitt kusinbarns omskärelse. Vem vet vad veckan mer har att bjuda?

//Helen

Jenni & Mehrshad- just married

Idag har jag varit på bröllop. Bröllopet hölls i stadshuset på Lidingö. Det var (som rubriken kanske avslöjar) Jenni som gifte sig med sin Mehrshad.
Min uppgift idag var att först hålla ringarna och sedan ge dem till Jenni och istället hålla hennes bukett när de bytte ringar. Sedan, efter akten fick jag vara vittne och skriva på ett dokument av något slag.
Jag kunde såklart inte hålla mig, jag kämpade under hela tiden vigselförrättaren pratade men när de sa ja till varandra började det rinna. Jag är så ocool, men det var faktiskt rörande.
På väg till restaurangen höll jag än en gång på att börja gråta när Jenni sa att hon ville att jag skulle vara en av hennes brudtärnor. O, lycka! Det innbär nämligen en rejäl dos planerande inför både möhippa och vigsel. Hade tänkt skaffa en pärm till vardera händelser. Det kommer bli så skoj!

Och såklart, en massa bilder, enjoy!

Jennis mamma, Jenni och jag innan vigsel, all nerves

 

Jennis gudmor och mamma läser "Trygga räkan"

 

Fr. vänster: Mehrshads systerson, Mehrshads syster, Mehrshad, Mehrshads mamma, Jenni, Jennis mamma, jag, Jennis gudmor och Mehrshads pappa, hela gänget med andra ord.

 

Brudparet

 

Jenni och jag

 

Bruparet och vigselbeviset

 

Brudparet flyr en riskornsattack

 

Game over- Haha, nejdå, det här är bara början

 

Som sagt, bara början. All lycka och välgång till er!

 

//Helen

 

P.s Persisk saffransglass ftw! D.s


Nyponsoppa med vaniljglass<3

Jag har övningskört. Pappa hade fått för sig att jag skulle träna på rondeller (hatar rondeller, de är livsfarliga!) och så har jag kört på motorvägen, jag körde i 110, det var läskigt de två första metrarna, sen ville jag bara köra fortfare.
Det var iaf väldigt nervigt att köra idag (körde i minst sex rondeller!) Så nu har jag "treatat" mig själv med nyponsoppa och vanlijglass. Härligt.
När nerverna är lite lugnade ska jag ta mig iväg till gymmet innan jobbet och efter jobbet blir det debban. Wie!

//Helen

Sovdags för den här lilla knubben

Gode gud. Vi har firat pappas födelsedag (som var igår) och det gjorde vi på Enskede värdshus, ett av pappas favvo-hak. Sedan åkte vi hem och åt tårta. Jag är så sjukt mätt. Jag har samma proportioner som ett s.k. "afrikabarn". Puh!
    Den här dagen har varit skitlång. Vaknade lite efter sex och städade lite här hemma hos mamma och pappa, tittade lite på TV och åt frukost, åkte hem till mig och plockade ihop träningsgrejerna och åkte och tränade. Träffade Jossan efter träningen och tog en fika. Åkte hem och lämnade grejerna. Åkte in till stan och träffade systeryster och Karin och shoppade födelsedagspresent till pappa. Åkte hem till mamma och pappa och städade lite till. Sedan bar det som sagt av till Enskede värdshus. Efter tårtätandet tittade jag och systeryster på filmen Los abrazos rotos, brustna omfamningar. Såg just en recension av den filmen på Svds hemsida. Där står det "Teatralt men ack så vackert", jag håller med!
Nu- sömn.

//Helen


Husmorsdag

Idag har jag en såndär ledig dag. Jag har dedikerat den till praktiska göranden. Tvättstuga, betala räkningar, beskärning av pelargonerna och så plugg. Det känns bra.
Började dagen riktigt tidigt. Var på friskis på karolinska och yogade lite på morgonkvisten, halv åtta för att vara lite mer exakt. Deras basic pass är verkligen, verkligen basic. Menmen, det var mysigt.

//Helen

I don't like mondays

Har ni hört låten I don't like mondays? Först och främst bör sägas att det är en ypperlig låt.  Dess urspung är dessutom ganska intressant.
I Januari 1979 var det en dödsskjutning i Cleveland, en 16-årig tjej (Brenda Ann Spencer) som bodde på andra sidan gatan från sin skola ställde sig i ett fönster och började skjuta.
Jag tror hon dödade tre personer(inklusive rektorn, bra siktat) och skadade ytterligare tolv personer.
Hennes svar på varför hon gjort det var "I don't like mondays". Skön tjej...? Hon sa också saker som "It was just like shooting ducks in a pond" och "This livens up the day".
Det är ju som ett skämt. Menmen, bra att hon var ärlig iaf.

//Helen

Ny fetish- Kiltklädda män som kan spela munspel

Mumsmums.

Anyway, den här helgen har varit ganska lugn och trivsam.

Fredag: Långpromenad, jobb, filmkväll (Inglourious basterds, Tarantino- vilken kille alltså!)
Idag: Fika med Olivia och Maria, gymma med Olivia (vi gav verkligen våra stackars lårmuskler vad de tål), pizza och irländsk pub med Magda och Marie (det var där jag stötte på mannen som är upphovsmannen till min nya fetish), Nu: Pizzarester och kolla om det finns några roliga pass imorgon.
Imorgon: Det enda inplanerade är middag hos systeryster (mys!)

//Helen

Jag och mina superkänsliga trendspröt

Jag har faktiskt inga superkänsliga trendspröt (suprise, suprise!) men ibland slår det rätt.
Jag visade mitt relativt nya gråa nagellack för sambon och hon upplyste mig om att Karl Lagerfeldts modeller hade gråa naglar senaste visningen. Sen loggade jag in här på bloggen och på startsidan fanns det ett inlägg om den nya trenden grått på naglarna. Oh, I'm so fashion! Haha, nej, det var ett sammanträffande faktiskt. Tyvärr köpte jag ett extremt lågkvalitativt och har lyckats skala av lacket från alla naglar på ungefär ett dygn. Usch, här ligger jag och bloggar om nagellack! Då vet man verkligen att det inte händer så mycket i ens liv. Back to sleep woman!

//Helen


Investeringar

Woho! jag har investerat i en ny strömadapter till min dator. Det var dyrt men så värt!
Andra investeringar den här månaden är ett träningskort, ett par superbra träningsbyxor, en hallmatta och sambons begagnade ipod.
En massa dyra investeringar, men alla väldigt värda. Vi får se om det känns likadant i slutet av månaden. Let´s hope!

//Helen

Solen i ögonen

Olivia hävdar ofta att jag är en tant. Personligen skull ejag väl inte hårddra det på det viset, däremot kan jag helt klart gå med på att jag har vissa tantaktiga beteenden för mig.
  Idag när jag stod och väntade på bussen (på väg till päronen) ställde jag mig i en solfläck med ansiktet uppåt och blundade. När bussen rullade fram några minuter senare fann jag en hel tantkoloni ståendes runt mig på precis samma sätt. Hm.

Jaja, igår var jag iaf ungdomlig och hängde löst på debaser medis tillsammans med Olivia, Jossan, Bettan, Carro och några grabbhalvor. Mycket trevligt.
 Ikväll blir det 54 med Jenni och kanske henne boyfriend och kanske Bettan och Carro. The more the merrier!

//Helen

Eremiten

Nej, nu ljög jag. Jag är ju ingen eremit. Tvärtom faktiskt. Det känns iofs som att man blir lite, lite avskärmad från sin  omgivning utan datorn. Det är inte bara det att man inte kan kommunicera med folk lika enkelt och inte heller blogga. Det är mer det att man inte kan titta på webb-TV eller hyrfilm, jag kan inte heller använda mig av spotify vilket är en katastrof eftersom min ipod valt att vistas på okänd ort på obestämd tid.

Har ni tänkt på att man aldrig märker hur mycket något/någon faktiskt betyder fören det/denne är borta? Typiskt att man alltid ska falla för dessa jäkla klyschor!

Menne, vafan. Det är ju värsta våren därute. Ryck på axlarna, titta mot solen och gå vidare....right?

På återseende(på obestämd framtid)!
//Helen

R.I.P

Mitt dator-batteri har gått hädan. Efter upprepade åteupplivningsförsök har jag nu insett att det är över. Sorgen är stor.
Får köpa ett nytt när jag fått lön. Tills dess blir det nog en högst sporadisk uppdatering.

Nu är jag hemma hos Jenni. Vi ska snart äta smaskig grönsakssoppa och sedan ska vi gå ut och dansa oss igenom den här natten. Det blir ett bra sätt att glömma den djupa sorgen som batteriet lämnat efter sig. Tur att man har fina stöttande vänner♥

//Helen

Drömmerier

Vaknade just av att jag fnissade, kan inte fatta vad jag hade för trevliga drömmerier för mig.
Tydligen så var detta med True blood säsong 3 även det ett drömmeri. Man ska inte kolla på serier i förhand, det kan bli förvirrat då. Inte meningen att komma med ljug. Får helt enkelt hoppas att ni har större koll på alla dessa världsliga ting än vad jag har.

//Helen

Den som väntar på något gott

Ikväll börjar säsong 3 av true blood. Ursäkta mig for beeing a nerd. Men det är något visst med vampyrer alltså.
Ska iofs hänga med familjen ikväll. Det kanske får bli true blood till frukost imorgon alltså. Jag ♥ svtplay.
Nu- jobb.

//Helen

Boktjuven

Var ledig idag.

Vaknade sent.
Läste om kristendomen och Islam.
Läste halva DN.
Tog en iskall långpromenad.
Läste andra halvan DN och löste ena hörnet av korsordet.
Åkte från mamma och pappa och hem till mig.
Åkte till Mariatorget och yogade med sambon.
Läste klart en helt grym bok-




//Helen

Nog, I tell you!

Det är väldigt svenskt och inte så intressant att tala om vädret hit och vädret dit.
Men nu kan jag ta mig tusan inte låta bli!
Snö? Igen? "Snöstorm" efter några dagars plusgrader och efterlängtat slask?
Jag känner mig grundlurad. Jag vill reklamera det här jävla vädret, få pengarna tillbaka och dessutom en riktigt  bra ursäkt och ett löfte om att återuppta vårprocessen där den så abrupt avslutades!

//Helen

RSS 2.0