På tal om schlager...

Jag har en sak att erkänna. Det är lite jobbigt faktiskt.
Jag har alltid varit så hiskeligt skeptisk gentemot schlagerfestivalen och eurovision och allt som hör till. Av princip har jag alltid uttryckt mitt ogillande för musiken, artisterna och hela alltihopat.
Nu- efter lördagens eurovision kan jag inte längre helhjärtat ägna mig åt att totalsåga vinnarlåten och många av de andra bidragen av den enkla anledningen att jag faktiskt tycker om flera av bidragen och främst vinnarlåten.
Detta var alltså min bekännelse, det känns skönt att ha lättat mitt hjärta.

//Helen

Schlageryra

Var hemma hos systeryster igår på schlageryra. Hon och karin annordnade.
 Rosaglittriga cupcakes, schlagerbål, schlagerpiffiga schlagerpinglor (dessa satt inne med en enorm mängd kunskap om eurovision, kan inte låta bli att imponeras lite). Roligt var det, I tell you!
  När den söta lilla tyska tjejen sjungit vinnarbidraget (som ju faktiskt var en riktigt skön låt- kanske inte så "schlager" men än dock!) en andra gång begav jag och Jossan oss in till stan och träffade upp Arvid, Anton, Rickard och David och satte oss på Ohlssons skor, precis som vi gjorde i fredags.
 Skillnaderna var att vi i fredags började på Bonden bar, att varken jenni eller Jenny var med igår och att energinivån var betydligt lägre, inte på ett negativt sätt, det var ändå jäkla trevligt. 
  Sov hemma hos mamma och pappa för att kunna gå upp tidigt och gratta mamma på mors dag. Hoppas ni grattat era mammor! Om inte- gör'et!

//Helen
 

Är detta verkligen allt?

Imorgon tänkte jag, Jossan och Jenni gå ut och svänga våra lurviga. När vi först gjorde upp de här planerna blev jag jättepeppad.
Nu har jag tittat på alltomstockholm.se och känner mig inte alls lika peppad längre. Utbudet på nattliv här i stockholm är verkligen inget att hurra för. I allafall inte när man kommit upp i 21års åldern.
När vi var nybakta 18-åringar var allt jättespännande och man nöjde sig med lite vad som helst. Nu kan man inte låta bli att undra om detta verkligen är allt?

//Helen

P.s Visserligen ska det vara en Mad men- fest på något ställe på söder(tror jag iaf) som jag gärna skulle gått på, men jag vet inte, vännerna verkar inte helt överexalterade. D.s

Vad hände?

Vad hände med sommaren egentligen? Den kändes så självklar och nu är det (typ) kallt igen. Jag har inte kunnat använda min citrongulaskjorta ens. Jag vill ha jeansshorts (och min citrongulaskjorta)! Jag vill ha kokhetta!

//Helen

Gnäll

Gnäll nr.1
23 myggbett. Jag vet, jag skrev det igår men jag kan inte understryka det nog. Bah!
Försökte iaf undvika att se ut som en böldpest-smittad så jag tog en liten allergitablett i morse, precis en sån jag tar varje gång jag får fler än typ fem myggbett på samma gång, bara det att jag just den här gången (för första gången) reagerade skitstarkt. Det var liksom något som gick lite fel. Trodde jag skulle däcka en miljon gånger på jobbet idag och de jäkla myggbetten kliade ändå.

Gnäll nr.2
"Vi på comviq är dumma i huvudet och kan inte sköta vårt jobb, det tänkte vi låta dig sota för och betala 1992:- den här månaden istället för 660:-" Okej, jag erkänner det där var en felcitering men det var ungefär summan av kardemumman. Efterdebitering kallas detta lilla fenomen, jävla aber.

Gnäll nr.3
Kunder som handlar av en och som inte bemödar sig att svara på tilltal. Också riktiga jädra aber. Socialkompetens anyone? Om någon säger "Hej!" till dig så svarar du vaddå? (Är egentligen inte jätteupprörd över det här för tillfället men det är  något jag länge velat gnälla på så jag tänkte att det var lika bra att passa på när jag redan var inne på det spåret).


//Helen

Långa nätter del2

Vickes fest var jätterolig, roliga människor och fritt flödande bål gjord på päronsplitt och lite för mycket sprit. Brännboll, vattenpipa, djupa samtal och inte så djupa samtal och en jädra massa folk- roligt folk.
Kvällen var så bra så att den efterföljdes av en liten,liten efterfest på vad sollentunaborna kallar för badberget. Jättefin utsikt och så men det började regna, vidare till någon som bodde "jättenära", 45 minuters skogspromenad senare var vi framme. Lite ostmacka och ett överbefolkat pojkrum. Men roligt var det.
Och nej Olivia- inga skandaler. Faktiskt=)

//Helen

P.s 23 myggbett fick jag, Jenni som ju nästan konstant var på samma ställe som jag fick inga alls. Lite orättvist, visst? D.s

Långa nätter

Ännu en lång natt avklarad. Till en början i trevligt sällskap på debaser medis och sedan vidare för att slå oss ihop med ett annat sällskap på broder tuck. Efter det splittrades gruppen och somliga åkte hem.
Personligen gick jag till vitan med resterande och vi hittade ännu ett sällskap att slå oss ihop med. När alla frusit sig fördärvade och jag började ångra att jag ens var där blev det efterfest några kvarter därifrån.
Så här i efterhand önskar jag nästan att jag hade åkt hem efter broder tuck. Men å andra sidan har den här natten gjort mig till en klokare kvinna. Jag har övertygat mig själv om något jag funderat över. Det svider lite men det går över.
På morgonen när en del folk började somna och andra var desto vaknare fick jag nog. Det föll sig så att det fick bli en promenad mellan sankt eriksplan och storgatan.
Det var nog bra. Jag strosade och samlade tankarna, samlade även på mig en bukett ogräs. Väldigt fint ogräs, det står i en vas i hallen.

Snart ska jag börja göra mig i ordning inför partajet hos Jennis vän Vicke. Kan inte direkt skryta med ett lysande party-humör men det löser sig. Jenni brukar kunna råda bot på sånt.

//Helen

Sveket mot Clearence

Jag har lämnat tillbaka mina Clearence-shorts. Det var till förmån för en citrongul skjorta. Planen är att Claerence åter ska vara i min ägo nästa månad. Jag var tvungen att prioritera helt enkelt. Jag är en kvinna med mina prioriteringar relativt klara för mig med shopping som undantag. Fungerande ekonomi eller nya kläder? Det är inte ett så självklart val som det borde vara...

//Helen

Gubbshorts

Jag har tydligen en grej för att köpa shorts som jag redan från början inser att jag kommer se ut som en gubbe i. Förra sommarn gjorde jag det och döpte dem till Benke-shortsen.
Idag har jag än en gång gjort det. Vet inte riktigt vad jag ska döpa dessa till dock. Kanske kommer på något passande snart. Något lite fisförnämt får det nog bli.

//Helen

Högmod går före fall

Känns som att jag gjort bort mig mer eller mindre ett par gånger den här helgen. Både pga. högmod och naivitet. Typiskt. Trots detta var det en bra helg.
   Efter jobbet i fredags var jag, Bettan och Olivia på Dovas med Esteban. Hallonshots à 20 kronor funkar. Det var lite där bortgörandet började. Hoppas Esteban har dåligt minne.
    Igår efter jobbet mötte jag upp Josefine, vi gick tillsammans till Retro på sveavägen där en hel trupp med folk satt och häckade. Efter Retro drog nästan hela truppen vidare till Bonden och mötte upp en annan trupp. När det var dags att gå därifrån splittrades vi ytterligare och till slut var det bara jag, Jossan, Adde och Anton som stod i kön till debban slussen. Där kunde vi bvefästa att det faktiskt finns hopp för mänskligheten och att rättvisa alltid ska segra osvosv.
  När klockan blev tre promenerade vi till kungsträdgården och åt cheeseburgare under körsbärsträden. Härligt att kunna sitta ute medan natten sakta men säkert övergår i morgon och folk kryper ur sina gömmor för att göra sin walk of shame eller rensa gator och torg från skräp. 
  På väg hem från solna centrum nynnade jag och plockade blommor. Ah, härliga, härliga sommar!

//Helen


Sommar!

Det är sommar: jeansshorts, maskrosor, glass, uteseveringar, picknickar/grillningar, fjärilar, steka i solen, humlor, långa promenader, mysa i skuggan, glittrande vatten och allt sommaren innebär. Woho, äntligen!

//Helen

Ett litet steg för folkhälsan, ett stort steg för mig

Var utan sötsaker hela dagen igår. Vilken pärs! Men det gick=)

I vilken ålder är det inte okej längre att plocka blommor utan anledning och typ klättra i ett berg som ser klättervänligt ut? Funderade på det idag under min långpromenad i pampas. Många klättervänliga bergssluttningar och många fina plockvänliga blommor där...

Nu ska jag in till stan med Jenni och sen ska jag till jobbet. 100% ob hela passet, woho!

//Helen

Glassigt

Har haft världens bästa dag. Nästan iaf. Först statistade jag på nationalmuseum. Äntligen har han frågat om jag vill stå för honom igen någon gång. Wie!
Efteråt strosade jag runt i kungsan och hittade ett bokbord. Köpte två klassiker- Leo Tolstojs Anna Karenina och Victoria Benedictssons Fru Marianne, för sammanlagda 50 kronor.
Efter att ha gjort mitt kap mötte jag upp Olivia för lite glass (1 kula polka och 1 kula pecankola) och skvaller under de fina körsbärsträden. Där stötte vi ihop med systeryster och hennes karl.
Vidare följde en lång promenad med Olivia genom staden.
Till slut hamnade jag hemma hos mamma och pappa och lagade lite middag till fadren.
Kvällen avslutades på söders höjder med ytterligare lite glass (1 kula kryddig rabarber och 1 kula lingon och digestive).
Vad hände med min avgiftning? Menmen, glass räknas nästan inte...eller?

//Helen


Körsbärsblommor, foto: Systeryster


Olivia och jag i kungsan, foto: Systeryster


Avgiftning

Måste påbörja något slags avgiftning. Okej att jag tränar så godiset kanske inte förvandlas till bilringar direkt men det känns ändå lite väl att äta godis nästan varje dag.
Om jag hörde om någon annan som gjorde det skulle jag på en gång hävda att personen i fråga hade ett sockerberoende av högsta klass och borde göra något åt det. Dag att leva som man lär antar jag. Fan vad deppigt.

//Helen

Övertrött, ha överseende!

Har sovit noll timmar inatt.
"Varför gå hem när det är som roligast?" tyckte jag och några andra och fick sova sked i Bettans föräldrars säng, varmt men ack så mysigt. Kan iofs stryka det där med sovandet för min del, jag låg och konverserade med en karl istället och lyssnade till Rasmus-nalles tandgnisslingar. 
  För att summera så var det iaf en ypperlig fest med härligt folk, så som sig bör. Dessutom hade Bettan gjort jättejättesöta cupcakes. Bettans fester är bra grejer helt enkelt. Simple as that.
  Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. Systerystern och svågern kommer hit om ett tag. Det ska bli mysigt med familjemiddag men jag kan inte hjälpa att jag i smyg längtar lite tills den här dagen är över och jag äntligen får sova. 

//Helen
 


King of the bongo

Nyligen hemkommen från ett pass afrikansk dans, med levande musik. Älskar verkligen trummor! Det var så jäkla roligt, lite svettigt dock efter en och en halv timmes väldigt intensivt dansande, men fan vad underbart!
Nu ska jag iväg till jobbet och ikväll blir det partaj hemma hos Bettson. Whoopwhoop!

//Helen

Den onda cirkeln

Eldfängda hormoner resulterar i ökat söt(läs choklad)sug. Eldfängda hormoner i kombination med ett dåligt diciplinerat söt(läs choklad)sug resulterar i inte-så-fin hy. Inte så fin hy resulterar i ledsenhet över ens pms-fula anlete, vilket i sin tur resulterar i ett ännu sämre diciplinerat söt(läs choklad)sug.
När ska detta sluta?

//Helen

Mmm...

Marabou har en ny good thing going. Marabou polka. Mums I tell you!

 

//Helen


Igår

Igår tentade jag upp religion A som jag läste i gymnasiet. Jag fick bara g då och det blev jag inte direkt nöjd med. Nu har jag skrivit tentan och vi får se hur det går sen. Men det stör mig, det är ett par frågor jag vet att jag kunde svarat betydligt bättre på. Om jag bara tänkt ett steg längre. Menmen. Jag lär iaf höja betyget något. 
  Efter en tre och en halv timme lång tenta mötte jag upp Jossan på staden. Vi promenerade lite på långholmen och åt glass. Mys. Inte för Jossan dock. Jag var helt övertrött och då reagerar jag väldigt starkt och mycket på saker. Poor thing.
  

//Helen

1a maj

Valborgskvällen var så bra som jag trodde den skulle bli. Tog en mysig fika med Jenni och Jossan efter jobbet, precis enligt planerna, vilket ju är lite exotiskt.
Efter den mysiga fikan tog jag och Jossan en lååång promenad, vi gick runt kungsholmen och satte oss på en bänk på fredhällsklipporna ett tag och hämtade andan och sedan började vi hemfärden.
Vaknade sent idag, för sent faktiskt, och fick hetsa iväg till demostrationen som avtågade från medis. Det var jag, systeryster och Karin.
Det var roligt att demonstrera. Längesen sist nu. Det känns som en typiskt bra tradition att upprätthålla.
Kvällen spenderades med sambon och hennes karl. Dinner and a movie, Donnie Darco för att vara exakt. Intressant film.

//Helen

P.s Kändisspotting under demonstrationen- Setfan Sundström och hans blonda side-kick som ingen verkar veta vem det är men alla ändå känner igen.. D.s

RSS 2.0