Ch- ch- ch- ch- changes

Sedan jag och sambon flyttade till vår finfina lägenhet har vi vetat att kvinnan vi hyr av kommer att komma hem till Sverige och att det alltid bara varit en tidsfråga. Alltså blev jag inte helt chockad av hennes mejl som förklarade att hon sa upp vårt kontrakt. Uppsägningstiden är två månader, vi ska alltså ha flyttat därifrån senast den sista september.
Det hela känns sorgligt och det är väldigt mycket jag kommer sakna med lägenheten men främst med att bo med sambon, kommer kännas konstigt att hon efter september kommer vara min särbo istället.
Försöker se det som en möjlighet istället.
Den preliminära planen är att flytta hem till mamma och pappa igen och spara pengar för att sedan till våren kunna resa någonstans.
En anna förändring som jag visserligen också var beredd på är att Nora åkt tillbaka till Maastricht. Det känns också sorgligt. I och för sig har vi planerat att jag och Jossan ska åka dit och hälsa på i oktober, det blir roligt=)

//Helen

Fotografiska

Jag och Nora var på fotografiska igår. Jag var lite småskeptisk på vägen dit, har aldrig riktigt uppskattat foto så som det kanske bör uppskattas.
 Efter att ha tittat på de fem utställningarna som pågår där var jag absolut inte lika skeptisk. Vi var främst där för Annie Leibovitzs utställning A Photographer´s life 1990-2005. Men även Anders Petersens utställning From back home var riktigt bra. De tre andra utställningarna som pågår där The birthdayparty av Vee Speers, Bodies av Joel-Peter Witkin och A child is born av Lennart Nilsson var alla lite creepy. Var och en på sitt eget lilla sätt. Måste dock säga att Bodies ändå var väldigt fascinerande.



 Ett av fotona från Annie Leibovitzs utställning. Kvinnan på bilden är hennes partner Susan.




En bild från hennes tid i Sarajevo under 90-talet




Ett av många kändisporträtt, detta på Johnny Depp och Kate Moss



Två av mina favoritbilder från Anders Petersen:






Sevärda utställningar iaf, alla fem.

//Helen


Tre gnäll innan jobbet

1. Jag ska snart ha "lingonvecka" och känner mig som en valross
2. Jag har just betalat räkningar och insett att jag varit lite väl  oansvarig den här månaden- också.
3. Det är mörkt kallt och regnigt ute.

//Helen

Regnfest

Trots det fientliga vädret igår blev det en bra fest hos Bettan. Även om jag anar att vädret smugit sig in en aning i folks sinnen. Olivia var grillmaster ute i regnet, tycker hon skötte en jäkligt obekväm uppgift med bravur, utan att ens klaga.
Efter grillningen följde ölspel, ett dansgolv med en population på max fem personer åt gången, täta besök i "rökrutan" ute på trappan. Hela alltihopat avslutades med bastning runt tretiden.
Måste snart till jobbet, menmen den här helgen har varit riktigt bra så länge den varade.

//Helen

Jordgubbstårta och smultronvin

Svågern fyllde år igår. Det var partaj hos honom och systeryster. Jag var så trött efter jobbet att den smarriga jordgubbstårtan och smultronvinet bäddade in mig i ett ganska gosigt töcken. 
 Hade väldigt trevligt trots att jag såhär i efterhand inte riktigt minns vad konversationen rörde sig om i början av kvällen. Minns däremot den relativt hetsiga politiska diskussionen tidigt på morgonkvisten. Insåg att jag nog aldrig kommer kunna använda mig av statistiska eller genomlogiska argument när jag lovsjunger den vänstra sidan, det känns som att det sitter mer i ryggraden, det ter sig för mig onormalt att folk hellre betalar lägre skatt än hjälper sina medmänniskor. Nog om det nu.
 Träffade mannen i mina drömmar där. Tyvärr var han mannen i någon annans drömmar också. Lyckliga kvinna. Jaja, det kanske finns fler som han? Let's hope! 
  Snart ska jag iväg till Bettan på reging sommarfest. Lite sliten fortfarande men jag ska försöka gaska upp mig. Snart är det bråttom. Nej, helt ärligt så är det redan bråttom.

//Helen


In treatment

Det finns en mycket bra serie på svtplay- In treatment. Mycket, mycket bra.
På tal om sådant borde jag gå i terapi för en hel massa saker;överdrivet shoppingbegär, ormfobi, extrem glömska, lite paranoia and the list goes on and on. Jaja, I know for a fact att jag inte är ensam om att ha deffekter och det gör ju saken mycket bättre. Eller? 

//Helen


Gör det bästa av de extra dagarna

Jag gav bort mitt pass på jobbet idag. Detta gav mig inte en dags uppskov utan tre. det känns helt underbart.
Igår var jag, Arvid, sambon och hennes karl i vinterviken och badade. Jag och Arvid åkte sedan vidare till farsta och grillade tillsammans med magda och Eric.
  Nu är jag nyligen hemkommen från skärholmen där jag varit på shopping-spree med Jenni. Nu måste jag verkligen äta något, har bara ätit frukost och druckit chailatte idag. Senare ryktas det om något slags kvällsdopp. Vi får se hur det blir. Det fanns ju en annan plan men it takes two to tango.

//Helen

En dag på landet

Spenderade fredagen på Arvids fina landställe. Jag, Nora och ett gäng extremt bakfulla pojkar. det var riktigt roligt.
 Bad, sol, grillning, kubb, trevligt sällskap, för många cigaretter och vin gjorde dagen helt storslagen. Älskar sådana sommardagar som är så perfekt somriga. 
 
//Helen


Hemma igen

Är hemma från Turkiet nu.
Hade det jättebra. Verkligen jättebra. det var enormt många från släkten i Gerze i år. 40, kanske 50. Nej, kanske inte 50 nu när jag tänker efter, men likväl väldigt många.
Kom hem klockan fyra i morse. Har varit smått disorienterad och övertrött hela dagen men hade det ändå väldigt trevligt på fredhällsbadet med Jossan och Nora.
 Fann dock min överman när det kommer till disorientering när jag stötte på en gammal dam på mammas och pappas tomt. Hon sa att hon var vilsen och förtvivlad. Hon var verlkligen uppriven och helt säker på att hon aldrig varit här i närheten förut. Jag följde henne hem, hon bor tre hus bort.
  Förut har jag alltid sett åldrande som något nödvändigt ont. Nu är det något skrämmande. Riktigt skrämmande.

//Helen


Turkiet

Snart flyr jag landet. Bitterljuva är nog det bästa sättet att beskriva känslorna jag har inför stundande resa till orienten.
Självklart har jag saknat alla släktingar, särskilt de söta, söta tanterna. Och självklart ska det bli underbart att komma till Gerze, sola och bada, svettiga tebjudningar, mitt kusinbarns sümet-fest, hälsa på mitt nya kusin- barnsbarn, kvällspromenader, en stor måne över ett ännu större svart hav.
Samtidigt som jag längtar till allt det känns duktig-flicka-kotymen jag försöker ta på mig varje gång jag åker dit lite för liten, trång i halslinningen och med fel passform.

//Helen

RSS 2.0