Ändrade planer

Är inte på IKEA, obviously. För en gångs skull blev det ändrade planer. Typiskt.

Istället sitter jag hemma hos mamma och pappa och tittar på filmen King kong. Det kanske säger en del om vad jag tycker om filmen i och med att jag sitter och bloggar samtidigt... Början var ju hur bra som helst men nu är det bara en jäkla massa spring i jungeln med en jäkla massa läskiga djur.

Funderar lite över vad jag ska göra idag. Skulle vara skönt att göra något konstruktivt. Såsom att åka till IKEA, men icke. Vi får väl se vad jag kommer på. Har en stund kvar av King kong så jag kan ju fundera under tiden.

Å, nu verkar den bli bra igen...

//Helen




Frukost, lunch och middag på IKEA

Nej, det är inte så illa som det låter faktiskt...Eller jo, kanske. Skippa frukposten för min del.
Alltså, Sambon och hennes karl och jag tänkte inget låta stoppa oss, särskillt inte en futtig jäkla snöstorm. Så vi bestämde oss för att ta bussen till IKEA. Sagt och gjort.
Vi påbörjade shopping allra senast halv elva och vi åkte därifrån runt halv åtta. Efter våra ungefärliga nio timmar där kom vi till slut hem med två lampskärmar, en tågbana, några ljuslyktor, en diskborste och ett överkast till soffan (som sen visade sig vara för litet.) Till mig själv köpte jag även en grymt snygg vas som jag har mina påfågelfjädrar i istället för an skabbig gamal vinflaska.
Men här slutar ju såklart inte historien. Gissa vad jag ska göra imorgon... Japp, det blir IKEA- igen. Den här gången är det för att köpa det som vi sa att vi skulle vänta med att bestämma oss om. Jag har en känlsa av att det inte kommer gå helt smärtfritt då jag anar en intressekonflikt. Vi kan ju hoppas på att vi slipper se blod iaf.

//Helen

Saker som kan förstöra ens dag

Bah! Planen var att vi (Jag, sambon och sambons karl) skulle låna gröna faran (bilen som jag och min syster övningskör med) och åka till IKEA imorgon.
Tyvärr skrotades våra planer eftersom gröna faran tydligen är en alldeles för stor fara för att ta ut på vägarna en dag som imorgon, en snökaos-dag med 20cm snö that is. Crap, crap, crap! Såg verkligen fram emot att åka till IKEA- mein liebling.

Jaja, får fokusera på saker som är positiva, typ att jag ska hem till systeryster och mysa nu=)

//Helen

Det var väl ett jävla daltande

Jag har inlett en kampanj för att mitt hår ska må bättre och inte gå sönder lika lätt (och för att jag ska slippa behöva ta mer skit från frisörer).
   Förut tvättade jag håret med shampoo. Period. Det gick fort och blev inte alltför glatt så att det var lätt att göra frisyrer med.
  Efter att ha följt frisörens råd för att få välmående hår (balsam varje dag och inpackning varannan) kan jag konstatera följande; ja, mitt hår mår nog bättre. Men herre min je, vad jag ser ut. En ovanligt glansig afghanhund är vad jag möter i spegeln varje dag.
  Vad är poängen med välmående hår om jag måste se ut såhär? Jag hoppas på att det här bara är en fas, att mitt hår kommer orka upprätthålla något slags volym sen när näringschocken lagt sig.

Varför skriver jag en hel blogg om det här? Hur spännande kan det egentligen vara? Å andra sidan, hur spännande kan allt annat jag skriver om vara?

//Helen


Jag är sååå handlingskraftig

Idag gick jag upp "jättetidigt" redan klockan halv nio faktiskt, eller ja. Jag vaknade då och låg kvar i sängen och löste lite korsord.
Pratade precis med komvux. Jag har fått en tid hos studievägledaren nästa torsdag. Om ett bra tag visserligen, men än dock! Känns ändå skönt, som ett steg i rätt riktning även om jag inte riktigt vet vad målet är.
Nu ska jag ut på promenad.

//Helen

Biohelg

Fredag: 




Söndag:




Fredagens film var helt klart sevärd, finfin, men lite förutsägbar. Men som sagt: fin.
Dagens film var också helt klart sevärd. Ganska brutal dock, på både det fysiska planet och det psykiska. Och så gick ju filmen ganska långt ifrån boken. Men som fristående film var den riktigt bra.

Innan det var biodags träffade jag Arvid, Adde och Travis och drack en kopp te i gamla stan. Efter det åkte jag och mötte upp sambon, åt mumsig middag i kungshallen och gick sen och såg snabba cash med henne. Skulle vara mysigt att hänga mer med henne utanför hemmet också...

Imorgon ska jag äntligen börja styra upp mitt liv på riktigt, ringa komvux ang. att tenta upp kurser som jag bara fick g på osv. Kolla upp magdansen och/eller kolla upp friskiskort. Så skönt det ska bli att kunna se mig själv i ögonen utan att tycka att jag är en latmask igen...

//Helen

Ost, kex och goda vänners sällskap ftw!

Igår blev en bra kväll, trots att jag var lite stressad över allt.
Den började med middga, ost och kex med Olivia och Maria hemma hos Olivia. Efter några timmar åkte jag till söder och träffade Magda och en vän jag inte träffat sen i somras. Jag trodde det skulle vara jätteskonstigt att träffa henne men icke. Eller ja, till en början kanske. Menmen. Vi satt på sunkhakens sunkhak söderkällaren och hängde. När de tänkte dra vidare åkte jag istället tillbaka till Maria och Olivia. En bra kväll. Riktigt bra.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska åka och fika med Arvid och hasn vänner eller om jag ska hoppa det. Kan inte bestämma mig. Ska nämligen träffa sambon sen och käka lite och sen gå på bio. Känns som att jag börjar glida tillbaka till mina gamla spenderarvanor. Inte bra. Inte bra alls. Jaja, Det löser sig. Om inte annat får jag väl bara köka morötter tills jag får lön igen. Mañanamañana.

//Helen

Avatar

Jag och Jossan var och såg Avatar igår efter mitt jobb. Fin film. Ganska förutsägbar story men ändå fin. Det bästa med denvar ju iofs miljön runt omkring storyn. Älskar hur skogen lyste i olika neonfärger om nätterna och de där flygande små sakerna som tog sig fram på samma sätt som bläckfiskar. Som sagt. Fin film.
Planen var egentligen utgång men med halva truppen hemma och sjuka kände vi oss inte jättepeppade. Det kändes som att Avatar blev en superb böjan på helgen.

Har dilemma inför kvällen. Usch vad dumt.

//Helen

Milk

Shit vilken sevärd film. På så många olika sätt dessutom. Jag vet att jag är lite trög som inte sett den tidigare men bättre sent än aldrig, right?





Nu är det helt klart dags för sömn.

//Helen

Bara vi

Gjorde en konstig grej igår. Hängde med R. Inte hemma hos någon av oss utan på Bara vi, de hade sin onsdagsgrej Bara unplugged. Det var jättebra. Att träffa R på det sättet var inte jättebra. Det var konstigt och det ska inte hända igen. Har helt klart insett att vi bara ska ha den relation vi haft hitills. Det funkar bra. Än så länge.

Nu ska jag titta på Milk och äta godis.

//Helen

Hooked

Jag har ett nytt beroende. Det är inte farligt för hälsan men än dock ganska pricy...Jag älskar grejen med att göra egna smycken. Det är sjukt kul. Varje pysslares våta dröm. Dessutom är det fantastiskt att kunna göra precis de smyckena man vill ha.
Samtidigt som jag och systeryster gjorde mammas halsband gjorde jag ett armband till mig själv. Ett väldigt enkelt men, enligt mig, väldigt sött. Det är en enkel kedja med tre berlocker; en fint slipad rökkvarts med ett jättefint "stopp", en muffin och en tekopp på ett tefat. Ska lägga upp bilder på mitt första armband och det jag fick av systeryster i födelsedagspresent. Har ju sagt förut att jag ska lägga upp bilder på det men jag är ju så hiskeligt trög när det kommer till bilder.
Iaf så blev det ganska mycket kedja över när mitt armband var klart och ikväll när jag och systeryster har myskväll ska jag göra ännu ett armband med rökkvarts, swarovskikristaller och jättefina duvblå pärlor. Hoppas det blir fint!

//Helen

I'm so fucking fresh

Okej. Jag är fortfarande sjuk. Jag får vara hemma från jobbet. Allt är frid och fröjd.
Igår låg jag i TVsoffan hela kvällen och lät TVn bara rulla utan att riktigt veta vad jag tittade på. Framför mig hade jag en juiceförpackning à två liter, en toapappersrulle och min mobil. Härliga tider.
Nu ska jag hem till systeryster och knåpa ihop ett halsband till mamma.

//Helen

Känn skulden

Jag är sjuk. Jag var sjuk igår och under natten blev det värre. Jag antar att jag kommer  vara sjuk imorgon. Så jag ringde till jobbet och sa det. När jag sa det svarade min chef med en stor suck. Varefter paniken kom krypande.
Hur sjuk är jag egentligen? Jag kan ju liksom stå upp och jag har väl inte världens högsta feber direkt och nu måste ju någon annan stackare jobba på sin lediga dag osvosv. Fan då!
Men helt ärligt, igår jobbade jag fyra timmar och jag var helt slut efter det och imorgon är det ett pass på åtta timmar.
Men det känns ändå jobbigt, tänk om jag hinner bli frisk under natten liksom? Bah! Jag skiter i det här. Jag vill helst gå och lägga mig men ska in till stan och hitta pärlor till mammas halsband hon ska få på sin födelsedag på tisdag. Om jag överlever det är jag tillräckligt inte-sjuk för att jobba imorgon då? Shit, att det ska innebära sån ångest att sjukanmäla sig.

//Helen

It's just a change in me, something in my liberty

Jag sa för ett tag sen att det var dags att göra sig av med alla skelett i garderoben. Sagt och gjort.
Det känns skönt, men lite tomt om ärligheten ska fram. Men å andra sidan finns det inget som säger att man måste leva i celibat bara därför. (Kanske mer att man inte behöver fler utan kan nöja sig med en åt gången. )
Utrensningen berodde mer på att jag kände mig riktigt pissig som hade en massa människor ståendes på stand by ifall jag skulle "behöva" dem. Kändes inte ok alls att vara en sån person.
Bra grej. Precis som när jag slutade röka, jag såg mig inte som en rökare så jag insåg att jag hade två val, antingen fick jag börja se mig som en rökare eller så fick jag sluta. Jag slutade. Skönt med positiva förändringar.

//Helen

Bråttom till jobbet men först en liten uppmaning

Skicka ett sms med texten "akut" till 72900. Så skänker ni 50 kronor till röda korsets inslamling för det jordbävningsdrabbade haiti.
Det är ett paket cigg, eller en öl på krogen...Helt klart något man kan vara utan. Personligen ska jag hoppa över den där ben'n'jerrys glassen jag hade tänkt köpa idag efter jobbet.

//Helen

Allt som inte är hemtenta är vardagslyx

Igår var jag helt euforisk efter att ha lämnat in tentan. Jag satt på bussen hem till päronen och nynnade med  min musik och läste elle. Jag kände mig lycklig.
Jag utformade även en tes som ni ser ovan allt som inte är hemtenta är vardagslyx, den tesen levde jag efter tills nu, när jag inser att jag mycket hellre skulle ligga kvar och sova hela dan (eftersom jag känner mig sjuk) än att gå till jobbet. Jag insåg att jag var tvungen att formulera om min tes till allt som inte är hemtenta eller jobbet är vardagslyx. Kan iaf trösta mig med att jag efter jobbet har en fika med en god vän(Jossan) inplanerad. Och vad är inte vardagslyx om inte det?

//Helen

Färdig!

Wie,wie,wie! Det känns så skööönt!
Som sagt hade jag helt tappat självförtroendet när det gäller att plugga men efter att ha fått testa mina idéer på systeryster gick det vägen. Hon är bäst♥

Nu ska jag städa lite i köket, ta en dusch och sen åka iväg och lämna in den!

//Helen

Nedräkningen har börjat

Okej. Om några timmar måste jag vara klar med tentan. Det är lite stressande. Iofs har jag en relativt klar bild om hur min diskusionsdel ska vara upplagd men samtidigt..två sidor är alltid två sidor. Okej. Nog pratat.

//Helen

Prestera mera

Okej. Nu har jag börjat skriva. Jag är nervös och har prestationsångest. Inför en jäkla hemtenta!
Jag tror att det beror på att jag hoppade över den senaste och nu helt har tappat mitt plugg-självförtroende. Inte okej. Det måste återvinnas. Dags att prestera.

//Helen

Lite bilder från nyår (Bättre sent än aldrig)

Sådär ja Loppan. Känns det bättre nu?

















//Helen



Svart på vitt

Lycka till med P, R och lillturren
- Snubbe jag träffade på debaser och gärna träffat igen...

Om han bara inte skrivit sådär.
Hela bloggen känns smutsig och besudlad, inte av honom utan av P, R och lillturren. Vad pysslar jag med liksom? okej att jag inte träffat R och lillturren på minst tre veckor. Men vafan. Min melodi har alltid varit att låta folk hänga i periferin utifall att. Men det är när man gör så som det sakta men säkert bildas en hög med lik i garderoben. Återkommer när jag tagit itu med det här.

//Helen

Världens bästa tips om du också bor i en iskub

Min hyresvärd verkar inte vara direkt sympatiskt inställd till sina hyresgäster. För trots den extrema kylan utomhus så höjs inte direkt temperaturen inomhus och det var ju inte direkt varmt och skönt till att börja med. Jag skulle faktiskt inte bli förvånad om jag imorgon bitti vaknar och andedräkten står som ett moln kring mig.
Denna jävla kyla gör hela min lägenhet helt rå. Allt är iskallt och fuktigt, i synnerhet min säng. Har nu börjat hårtorka den innan jag går och lägger mig. Väldigt effektivt och väldigt skönt att slippa ligga och huttra tills lakanen sugit åt sig så pass mycket av min kroppsvärme så att de kan börja värma mig tillbaka.
Uppvärmda lakan är to die for♥

//Helen

Jag duschar men samvetet det sitter kvar

Usch, ibland blir man bara lite trött på sig själv.
Det har varit konstiga dygn. Det känns som att jag trampat på x antal tår av olika anledningar, vissa nödvändiga, några mindre nödvändiga. Uff, jag blir matt. När blev jag en sån bitch?
Just nu sitter jag bara och väntar på att karmakontot ska övertrasseras precis som mina andra konton.


//Helen

"Titta på film"

Igår hade jag och P en dejt...eller ja, vi "tittade på film" hemma hos mig. Det kanske mest otippade är att vi faktiskt tittade på film....också. Nog om det. Det var najs.
Just nu sitter jag i biblioteket och drar mig för att börja plugga. Gick upp tidigt för en morgonfika med Jossan (vilket kanske inte helt gillades av sovsällskapet, menmen) har sedan suttit med henne och dividerat diverse olika grejer och haft trevligt så nu känns det pissigt att förstöra myskänslan med en massa plugg, men a girl's gotta' do what a girl's gotta do. Aight?
Nej nu får jag sluta vara latmask och ta mig i kragen!

//Helen

Tidspress

Ojojoj, vad jag inte vill skriva det här inlägget. Det kommer nämligen bara i ännu högre grad visa hur intevuxen jag är.
  Jag har alltså på riktigt haft tre veckor på mig att skriva en hemtenta och nu har jag en vecka kvar. Eller ja. sex dagar för att vara exakt. hur typsikt mig är det inte att jag knappt börjat? Att jag läst typ tre artiklar allt som allt? Menmen, antar att jag måste försöka ta mig själv med en klackspark ibland. Kanske behövs lite väl ofta dock?
  Problemet är ju det kära jobbet. Jag jobbar alltså idag, imorgon och i övermorgon. Om jag var ledig en av dessa dagar hade inte allt kännts så stressat faktiskt. Menne...så är ju inte direkt fallet och jag är stressad. Doh!

//Helen
  

Grow up for fucks sake!

Gissa vad jag ska iväg och göra nu. Jo, jag ska hem till mamma och pappa. Är mitt främsta mål med mitt besök att hänga med dem eller låna tvättmaskinen?
Jag är fucking worst.

//Helen

Vissa hinder är helt enkelt för stora

Hade en jättetrevlig kväll med P (killen från nyår). Vi var först och fikade och sedan gick vi och "tog en öl" när fiket stängde. Vi umgicks i nästan sju timmar.
Det var som sagt riktigt trevligt och vi pratade om spännande saker. Vi verkar dock vara väldigt olika, men bara för att man dejtar behöver man ju inte gifta sig så det är väl egentligen inget större problem. Ett inte heller så stort problem men än dock ett poblem är att jag aldrig kommer kunna komma hem till honom.
Anledningen? Jo, anledningen heter Oskar den 3e. Oskar den 3e bor i ett terrarium hemma hos P och är liksom en del av familjen, han råkar också vara en orm....en hemsk jäkla orm. En majssnok eller vad det nu var...Ah!
Nej, ska vi ses hemma hos någon av oss blir det ju helt klart hos mig. Jag är absolut inte beredd att vistas i samma hus som en äcklig, farlig(fast egentligen inte) jävla orm! Ew, ew, ew, alltå. Det är verkligen min allra största skräck, ormar i alla dess former och han har en, vad är oddsen?

//Helen

Tonight is date night

Snart ska jag till jobbet. Jag känner mig verkligen jättepeppad, precis som vanligt, särskillt när jag måste dit när det fortfarande är kolsvart ute. Det suger verkligen. Menmen, inte vara alltför negativ nu.
Ikväll ska jag på en regelrätt dejt. Inte en såndär, amen du kan ju komma hem till mig "så får vi se vad som händer", en sån man har när man redan setts och gjort allt. Nej, det här är av den sorten "vi har absolut inte gjort någonting och det kommer inte hända någonting fören vi känner varandra", vilket är lite skrämmande om man tänker på vad jag har för inställning till män just nu.

//Helen

2010 so far

När skrev jag sist egentligen? Känns som att det var väldigt längesen. Menmen, antagligen inte.

Nyårsfesten var över all förväntan. Det var jättetrevligt folk och en riktigt bra stämning. Det urartade dock lite på slutet och jag tyckte synd om värden. Stackars kille vad fel det blev.
Efter festen åkte jag hem till föräldrarna och sov, kändes onödigt att åka igen hela stan och ut på andra sidan istället för att bara hoppa av i liljeholmen och sitta på en buss tio minuter.
Efter att ha spenderat en hel dag hos föräldrarna, åkte jag hem en snabbis och sedan åkte jag hem till systeryster och åt tacos och spelade super mario med henne och svågern.
Idag har jag jobbat, alltid lika kul en lördag och nu ska jag möta up systeryster vid slussen för att gå och se henne kompis band Eloise kerr spela på mosebacke. Det blir spännande.

Stressad över männen. R hörde av sig och ville ses igår och "lillturren" hörde av sig idag. På festen råkade jag dessutom lämna ut mitt nummer till en trevlig kille som nu även han vill ses. Han känns farligast eftersom vi inte gjort några grejer. Alls. Det känns så seriöst då. Menmen.


//Helen

RSS 2.0