Get laid or die trying

Debaser höll måttet. Otippat? Inte direkt.
Till en början var det spelning med en viss Kristofer Åström. Riktigt bra musik men inte helt peppande för en party-kväll. Så fort han slutade spela blev det dock ett himla drag.
Riktigt rolig kväll. Det trots att truppen mer än halverades redan efter typ en halvtimme in på spelningen.
Nu ska jag hem till mamma och pappa och övningsköra. Är egentligen mest sugen på att typ sitta hemma och pilla mig i navlen och lyssna på Kristofer Åström (han är helt klart en keeper för min del), men icke!
Just det.
Ni vet hur man ibland känner sig helt frånkopplad sig själv och inte riktigt har någon koll på vad ens kropp pysslar med egentligen. Det hände mig på jobbet igår. "Jobba? Imorgon kväll? Javisst!"...Doh.
Menmen. Lite extra pengar har ju aldrig suttit fel.

//Helen

Baksugen!

Är så hiskeligt, enormt sugen på att baka. Det har varit så mycket tal om cupcakes på sista tiden. Både på en massa bloggar och i min privata sfär. Längtar efter att tillverka smarriga små muffins med pastellfärgade frostings och bär eller smågodis som dekoration. Men inte nu. Nu ska jag plugga innan jobbet. Inte riktigt lika upphetsande, månne?

//Helen

Att stilla sitt dåliga samvete

Familjemiddag i kärleksnästet. Inte min familj dock. Jag håller mig ur vägen. Jag har blivit inbjuden, väldigt sött av sambon men jag håller mig bakom mina draperier. Har massa "viktigt" att göra, måla naglarna och sådana betungande saker. Tänkte iofs hinna plugga lite mer idag men vi får se hur det blir med den saken.
Ska snart iväg på fest hos Jossans vänner Nicole och Björn. Det blir nog roligt=)

Jag köpte en Situation STHLM idag. Han som stod och sålde hade bara ett ex kvar. Antog att han också ville ha fredag så jag köpte den sista. Den är snart utläst. Det är faktiskt en bra tidning. Ska nog göra det till en återkommande vana. Fyrtio spänn i månaden överlever jag nog.

//Helen

Länge leve logiken

Väldigt mycket av den här dagen har gått åt till att vänta på SL-bussar hit och dit.
I morse tog det mig en 1 timme och 40 minuter att komma till gymmet, det är alltså en resa som brukar ta högst 45 minuter. Efter min långa, långa färd gymmade och simmade jag. (Skönt att röra lite på fläsket efter att ha delat ett kakpaket med Arvid igår.) När jag var klar med det tog jag mig hem till Jenni, vi satt och pratade om diverse spännande saker och delade på en kanna te. Mycket mysigt.

På tal om min reflektion igår så har logiken än en gång vunnit. Listan var tydligen precis vad som behövdes.

//Helen

Kakor och mjölk ftw + en liten reflektion

Arvid gick just. Han har varit här sen typ nio och vi har ätit kakor och druckit mjölk, pratat om ditten och datten. Trevligt, trevligt.
Kakor och mjölk i allmännhet är underskattat men ballerinas kladdakor med mjölk är helt klart underskattat. Omg, de är det bästa som hänt fika-Sverige på flera år!



Hatar människor som hänger sig kvar ett tag i ens hjärna fastän all logik säger att de inte har något där att göra. Nu pratar jag såklart inte om Arvid, det där kuinde ha misstolkats....eh, anyway...Som sagt. Balansen mellan logik och känslor är inte alltid helt lätt.
Måste lägga mer tyng på logiken just nu känner jag, annars kanske det här slutar illa. Okej, för att påminna mig själv ska jag göra en liten lista på saker jag inte letar efter hos män:

Jag vill inte att en man ska vara:
"Schizo"
Alltför svartsjuk
manschauvinist

Så vad håller jag på med? I skamvrån med mig!

//Helen

Mardrömmar

Usch, hade en jättejobbig natt. Så fort jag somnade började jag drömma mardrömmar, vaknade, somnade om, drömde mardrömmar, vaknade osv.osv. Så höll det på jättelänge.
Till slut när jag vaknade vågade jag inte somna om. Istället låg jag vaken och läste och skrev dagbok och så. Självklart med alla lampor tända.
Undrar vad det är en hjärna pysslar med när det blir så där, Vad var det egentligen jag behövde bearbeta? En skämmig sak med de här mardrömmarna var att sjöhäxan Ursula ur Den lilla sjöjungfrun figurerade i ett flertal av dem. Hur gammal var jag nu igen?

//Helen

Städdag

Idag ska jag storstäda. Det har faktiskt inget att göra med att mina föräldrar kommer hem till mig och myser ikväll. Eller...kanske lite. Borde dock plugga också. Ok, stor storstädning kanske det inte blir...

//Helen

Insnöad

Sitter hemma. Kändes kasst till en början såhär en lördagskväll. Sedan tittade jag ut. Nu drar jag mig för att ens bylsa på mig en jäkla massa kläder och gå till affären och hyra en film.  Nej, soffan will do just fine tonight.
Hade en jättebra kväll på debaser igår med Jossan, Bettan och Carro. Jag och Jossan hade trevlighets bootcamp. Vi var inte otrevliga mot någon som började dansa elle prata med oss, vilket ju brukar vara (typ iaf) standard procedure. Dessutom skulle vi, så fort vi gjorde negativa anmärkningar på någons utseende eller beteende skulle vi även uppmärksamma något positivt. Det gick bra och det kändes bra.
Var och fikade med Maria och Olivia idag. Vi var på Café Giljotin. Mysigt fik. Den känslan skulle jag vilja ha hemma hos mig. Romantiskt, en blandning mellan gammalt och nytt och elegant fast hemtrevligt.

Nixpix, iväg med mig nu...eller ja, snart iaf...

//Helen

Frida Kahlo

Har just sett filmen Frida som handlar om konstnärinnan Frida Kahlos liv. Sjukt bra film. Helt fantastiskt bra faktiskt. Väldigt intressant kvinna.

//Helen


Ett foto av henne...

 

Och resten är självporträtt och andra tavlor som hon målat i olika skeden i sitt liv,

mina personliga favoriter är porträttet med papegojorna och porträttet längst ner.

 

 

 

 

 



Tantfobi

Morden i midsomer alltså. Fy fan. Det är ju jättecreepy. Jätteläskig musik och så är det alltid minst en tant som är en potentiell mördare. Det brukar dock inte visa sig att det är tanten, inte så ofta i allafall.
I avsnittet jag såg ikväll visade sig dock vara tanten. Och det var inte vilken vanlig mördartant som helst, det var en helt sjukt läskig mördartant. En om ser ut att vara liten och bräcklig, ha för tunn hud runt ögonen och inga ögonfransar, en sån som beter sig lite morskt och kufiskt men som egentligen "är jättesnäll".
Fy fan. Hon var verkligen skitläskig. Hade gömt ett lik i X antal år, haft ihjäl någon med typ en ljusstake och jagade sin svägerska genom ett stort gods med en äcklig, rostig kökskniv.
Shit. Undrar faktiskt på riktigt om jag kommer kunna sova inatt alternatvit drömma mardrömmar. Kommer nog i allafall med största sannolikhet lida av en svår tantfobi ett tag framöver. Shit, imorgon är det pensionärsrabatt på jobbet. Gulp.

//Helen


P.s
Undrar om tanter är lite extra läskiga för att meningen med dem är att de ska vara snälla. Man känner sig trygg med dem och tror att de vill ens bästa, men föga anar man...Nej, fy!
D.s

Veckans mission

Jag ska fixa nytt pass. Det är målet med den här veckan. Skitjobbigt att inte ha någon giltig legitimation. Så...nu får det vara nog. Måste dock få med mig en förälder eller sambo eller dylikt med giltig legitimation som kan intyga att det är. Detta eftersom min legitimation gått ut.
Det var även pga. det som planen anchor blev dovas nu i helgen. De kunde inte släppa in mig med en gammal legitimation. Det är ju inte direkt så att jag blivit yngre sen det gick ut eller? Jäkla typer.

Btw är det semeldagen idag. Viktigt, viktigt!

//Helen






Hela helgen

Fredag (efter skridskoåkningen): Middag+förfest hos Olivia tillsammans med henne, jossan och Bettan. Planen var Harrys som ändrades till Anchor som blev Dovas.
Mötte upp Bettan ocH Olivias herrbekanta och deras lilla crew. 
Vi var bittra. De var fulla.  OBS! vi var alltså inte bittra pga. deras fullhet utan en massa hit och dit och strul innan vi sågs. Menmen, trevligt när man svalde bitterheten.

Lördag: Afrikansk dans med systeryster i skärholmen (livetrummor is the shit!). Det var jätteroligt men riktigt jobbigt, har inte tränat på typ ett halvår så ett 90 minuterspass afrikansk dans är inte att leka med! Träningsvärken kommer sitta i minst två veckor!
Efter det var det snabblunch med familjen som gällde. Och sedan vidare till jobbet.
Efter jobbet möttes jag, Jossan och Jenni upp och gick till 54 och svängde våra lurviga. Det var roligt=) Jobbigt dock att jag än en gång insåg att män inte riktigt min grej just nu. Uff, de flesta lägger upp en så extremt "häftig" attityd att de blir riktigt tröttsamma människor. Detta resulterar i att jag lägger upp min råotrevliga attityd. Ska jobba på att bli lite trevligare.

Söndag...eh...idag: Planen var skridskoåkning i kungsan och fika med Jossan och kanske Jenni. Det blev dock varken någon skridskoåkning eller någon Jenni.
Jag och Jossan bestämde oss därmed för att spara in på ekonomin och våra trötta muskler och bara köra på fikan. Det bidde semla och te på kungstornet.
Efter det promenerade jag en bit på vägen hem och nu sitter jag här.
Ikväll ska jag hem till mamma och pappa och mysa. Tänkte göra jordgubbar doppade i mörk choklad=)

Ha en jättefin alla hjärtans dag you guys! Det ska jag ha=)

//Helen

P.s.
Tack så jättemycket för det finfina kortet systeryster! Du är bäst, hoppas du vet det♥
D.s

Den ofrivilliga skridskoåkerskan

Är på väg ut och ska åka skridskor. Jag är faktiskt lite nervös. Det finns två scenarier jag inte vill ska inträffa:
Scenario 1: Att jag trillar ner i en isvkak och drunknar
Scenario 2: Att jag ramlar inför en massa småungar som glider förbi som om de föddes med ett par skridskor på.
Scenario 1 är ju kanske snäppet värre, men scenario 2 är verkligen en god tvåa. Hatar att trilla bland folk.
Håller tummarna för att jag ska slippa ovanstående.

//Helen


Control

Snart börjar filmen control på tvåan. Jag ser verkligen fram emot att se den, har tänkt göra det sen den gick på bio. Tyvärr missade jag dokumentären om bandet Joy division som gick tidigare i veckan. Jaja, den lär väl finnas på svtplay, right? kan se den i efterhand medan jag käkar frukost imorgon bitti.
  Nu måste jag fixa en kopp roiboos tills filmen börjar.
Hehe, skön grej att jag dissar R för att titta på film helt själv. Trivs man bra i sitt eget sällskap så gör man.
  Funderar faktiskt skarpt på att åka skridskor på sjön trekanten i mitt eget sällskap imorgon, det verkar fridfullt. Vi får se. Om det är skitkallt imorgon kanske jag hoppar över skridskoåkandet. Vi får se.

//Helen




God morgon!

Älskar att vakna när det är ljust ute. Man får så löjligt mycket energi av det=)
Vaknade en halvtimme innan väckarklockan ringde och passade på att dansa lite magdans, det var jättelängesen! Måste kolla om det fortfarande finns platser kvar till i höst.

Ups, måste skynda till jobbet!

//Helen

Har jag börjat missbruka?

Nu ska jag krypa ner i soffan och äta vindruvor, dricka te och läsa Alice i underlandet. Kanske titta på söndagens avsnitt av Damernas detektivbyrå, eller läsa senaste numret av Elle som jag bara bläddrat lite i.
Undrar om jag börjat missbruka mysandet.

//Helen

Jag ser ljuset!

Alltså hörrni, klockan är kvart i åtta och det är inte mörkt. Wie!

Igår hade jag ännu en skön, ledig dag.
Den började med semla till frukost på Café Ritorno med Jossan, Fortsatte med en promenad från sankt eriksplan till hornstull, vidare hem till mamma, hon och jag åkte till liljeholmstorget och shoppade lite (åt henne) och åt lunch, efter det tog vi en promenad runt sjön trekanten och sedan åkte jag hem till sambon och hennes karl och så lagade vi middag, spelade spel och yogade lite.

Idag är det dock jobbet som gäller.

//Helen

Jag (hjärta) lata mornar

Idag vaknade jag klockan nio. Jag låg kvar i sängen och läste ut Fördjupade studier i katastroffysik. Efter det gjorde jag en kopp rooiboste och läste random intressanta artiklar i DN.
Nu kan dagen börja.

//Helen



Grymt snygg layout, right?

Heartshaped pancakes

Okej, jag tog med mig datorn. Det har dock skett ett litet missöde. Jag glömde istället kabeln till kameran. Menmen, min-dag-i-bilder-inlägget är alltså inställt. Imorgon måste jag iaf lägga upp en bild på de hjärtformade pannkakorna som jag, sambon och hennes karl åt till brunch i morse. (Jag fick en form i silikon som man kan ha i stekpannan av min syster. She knows me so well!)
Efter brunchen städade vi ett tag och sen spelade vi game of life. Ett jätte, jätteroligt spel. Kvällen har jag spenderat här hemma hos päronen med systeryster och svågern. Vi käkade sushi och tittade på spiderman 3.
Har haft en så sjukt skön och bra dag!

Kommer hänga mycket här i Liseberg under kommande vecka eftersom pappa är bortrest och mamma är den mest sällskapssjuka människa jag någonsin träffat. Imorgon ska hon, jag och systeryster ha "tjejkväll". Wie!

//Helen


Melodifestivalen och 54

Igår hängde jag med Jenni, det var najs=)
Först tittade vi på melodifestivalen och åt middag och sedan åkte vi in till stan och partajade på 54, just like the good old days=)

Idag har jag haft en skön och mysig hemmadag med sambon och hennes karl, tänkte göra ett fint "min-dag-i-bilder-inlägg" senare. Om jag orkar ta med mig datorn till mamma och pappa vill säga...Vi får se...

//Helen

Jag frossar

Fick en invite till sptify av den söta sambon(♥) igår. Shit vad härligt! Jag frossar, fast jg gör det på ett systematiskt sätt, annars komme rjga ju missa en massa och det går inte för sig!

Var hos syo på komvux igår. Jag har hört extremt mycket skit om syokonsulenter men det var faktiskt riktigt givande. Kändes skönt att få ganska många frågor besvarade. Nu gäller det att tenta upp en jäkla massa kurser som jag var för lat för att fixa bra betyg på i gymnasiet. Samt göra det älskade högskoleprovet igen. Hatar tanken på att jag varit så som jag var då, helt oengagerad i skolan och framför allt lat. Blir störd bara jag tänker på det. Men jag antar att jag får stå mitt kasst.

Shit, just det. Ska övningsköra med pappa imorogn, vi har haft ett jättelångt uppehåll. Vet inte riktigt vad det berott på, jag vet iaf att jag är lite rädd för de måddiga vägarna...

//Helen

Världens gång

Igår försökte jag rädda en liten koltrasthane som låg på mamma och pappas veranda.
Han låg och tryckte mellan en stubbe med en blomkruka på och staketet. När jag försökte få fram honom därifrån kröp han halvvägs under staketet. Om jag försökt mer hade jag nog brutit nacken på stackaren. Jag lade iaf en liten handduk över honom så att han åtminstone inte skulle frysa ihjäl.
I morse när jag vaknade var han inte kvar när jag tittade ut genom köksfönstret. Jag blev helt lycklig när jag såg en koltrast sittandes på terrassräcket och sedan flyga iväg.
När jag sedan tittade ned på verandagolvet insåg jag att från platsen där han legat gick fågelspår, inte åt det håll varifrån jag sett en koltrasthane flyga iväg, utan i motsatt riktning. Och där låg han i en liten snödriva med benen spretandes.
Jag vet att jag kanske är barnslig och så men jag minns faktikst inte när jag blev ledsen på det sättet sist. Framförallt blev jag ledsen över att något av det sista han kanske kände var skräck, orsakad av mig. Hur skulle han kunna veta att jag bara föröskte hälpa till. Det måste varit hemskt för honom.
Pappa sa att det är naturens gång. Kan fortfarande inte bestämma mig för om han har rätt eller inte.

//Helen

Vårkänslor

Idag var jag och Jenni i stan och fikade. På vägen hem därifrån tog jag en fyrtio-minuters promenad och det var sol och inte alls så kallt! Oh, happy day!

Och så en liten snabbresumé av helgen:

Fredag: Myskväll hos mamma och pappa
Lördag: Fika med Jenni på stan, jobb, fest hos Arvid
Söndag: Fortsatt fest hos Arvid, tre timmars sömn, X antal timmars rundvandrande på IKEA och avslutningsvis ett hysteriskt anfall.

Nu ska jag titta på damernas detektivbyrå och dricka te

//Helen

RSS 2.0